HABERLER

13.06.2002

Türkiye: 3-Çin: 0

Millilerimiz, Çin’i Hasan Şaş, Bülent Korkmaz ve Ümit Davala’nın golleriyle yenip 2. tura çıktı.

STAT: Dünya Kupası
HAKEMLER: Oscar Ruiz ** (Kolombiya), Ali Tomusange * (Uganda), Charles Curtis ** (Antigua)
TÜRKİYE: Rüştü ** (Dk. 35 Ömer **), Emre Aşık **, Bülent ***, Fatih **, Tugay ** (Dk. 84 Tayfur ?), Hakan Şükür **, Yıldıray ** (Dk. 70 İlhan Mansız **), Hasan Şaş ***, Hakan Ünsal **, Emre Belözoğlu ***, Ümit Davala **
ÇİN HALK CULHURİYETİ: Jiang *, Pu Yang **, W Du **, Tie Li *, Hao *, Weifeng Li **, Zhao **, Wei Du **, Xiaopeng Li **, Chen Yang **, Yunlong xu **
GOLLER: Hasan Şaş (Dk. 6), Bülent (Dk. 9), Ümit Davala (Dk. 85)
SARI KARTLAR: Lı Weıfeng, Hasan Şaş, Emre Aşık, Emre Belözoğlu
KIRMIZI KART: Shao Jıayı
17. Dünya Kupası finallerinde (C) Grubu’nda yer alan (A) Milli Takım, gruptaki 3. ve son maçında, Çin Halk Cumhuriyeti önünde ilk yarıyı 2-0 önde tamamladı.
Türkiye’nin bir üst tura yükselebilmesi için büyük önem taşıyan karşılaşmada, tribünde üstünlük Çin Halk Cumhuriyeti’nde olmasına karşın sahada üstünlük Türkiye’deydi.
Maça çok hızlı başlayan A Milliler, ilk dakikadan itibaren başlayan yoğun ataklarla aradığı gollere erken kavuştu. Hasan Şaş’ın rakip savunma oyuncularının hatasından kaptığı topu ağlarla buluşturması, Türkiye’nin daha rahat oynamasını sağladı. Türkiye, bu golden, 4 dakikada sonra da, 2. golüne kavuştu.
A Milliler, karşılaşmada 2-0 üstünlüğü yakaladıktan sonra rakibi karşısında daha kontrollü oynamaya başladı. Bu da Çin’in fazla etkili olmayan ataklar geliştirmesine neden oldu.
Karşılaşmanın henüz 1. dakikası oynanırken, Türkiye ilk atağını geliştirdi. Hakan Ünsal’ın sol taraftan ceza alanına gönderdiği topa, Hakan Şükür uygun pozisyonda dokunamadı.
Türkiye 6. dakikada ilk golüne kavuştu. Çin savunmasının hatasını affetmeyen Hasan Şaş, iki oyuncudan sıyrılıp, düzgün ve sert bir vuruşla topu filelerle buluşturdu: 1-0.
A Milliler 2. golüne ise 9. dakikada kavuştu. Hasan Şaş’ın sol taraftan ceza alanına ortaladığı topa yükselen Bülent, topu kafayla ağlara gönderdi: 2-0.
15. dakikada Hakan Ünsal’ın yerden şutunda, top direğin yanından auta çıktı.
23. dakikada Li Xiaopeng’in ortasında, Li Weifeg’in kafa vuruşunda, top az farkla yandan auta gitti.
28. dakikada Yunlong Xu’un ceza alanına ortasında, penaltı noktasında topla buluşan Chen Yang’in bekletmeden vuruşuunda, top yan direkten oyun alanına geri döndü.
39. dakikada Wei Du, ceza alanı içinde topla buluştu. Bu futbolcunun vuruşunda, top Fatih Akyel’den döndü.
Kalan dakikalar başka gol getirmedi ve maçın ilk yarısı, Türkiye’nin 2-0 üstünlüğüyle kapandı.
50. dakikada Hasan Şaş’ın ceza yayı üzerinden attığı sert şutunda kaleci Jiang, topu iki hamlede güçlükle kontrol edebildi.
55. dakikada Hasan Şaş’ın ortasında topu kaleci tokatladı. Ümit Davala’nın kafa vuruşunda savunma topu uzaklaştırdı.
60. dakikada Hasan Şaş’ın faul atışından gelen topu Ümit Davala kafa ile tamamladı. Topu kaleci Jiang kontrol etti.
71. dakikada Ümit Davala’nın ortasında, Hakan Şükür kafa vuruşu ile topu kaleye gönderdi. Ancak kaleci Jiang, topu köşeden çıkardı.
72. dakikada Çin Halk Cumhuriyeti’nde Hao Haidong’nun yerine Qu Bo ve Yang Chen’nin yerine Yu Genwei oyuna girdi.
78. dakikada Emre Belözoğlu’nun kornerden ceza alanı içine gönderdiği topu Emre Aşık, bomboş pozisyonda avuta gönderdi.
85. dakikada Hasan Şaş’ın sol taraftan ortasında arka direkte topa çok sert vuran Ümit Davala, meşin yuvarlağı bir defa daha ağlarla buluşturdu: 3-0
87. dakikada ceza sahası içinde Hakan Şükür’ün topuk pasında İlhan topla buluştu. Bu futbolcunun vuruşunda meşin yuvarlak defansa çarpıp kornere çıktı.
89. dakikada Hasan Şaş’ın pasında Hakan Şükür altı pas içinde topa vuramayınca, kaleci Jiang meşin yuvarlağa hakim oldu.
Türkiye, Çin Halk Cumhuriyeti karşısında karşılaşmayı 3-0 kazanırken, bu sonuçla Dünya Kupası finallerinde 2. tura yükseldi.

Diğer Haberler