HABERLER

Şeyda Aydın: 'Futbol bir sanattır'

Uçurum, Arka Sokaklar, Gönülçelen gibi dizilerde rol almış, Beşiktaşlı oyuncu ve müzisyen Şeyda Aydın, Beşiktaş Dergisi’nin konuğu oldu ve Vodafone Park’ı ziyaret etti. Güzel yıldız, “Efendi Beşiktaş”ın centilmenliğiyle tüm takımlar arasında fark yarattığını söylüyor.

“Futbol bir sanattır” diyen şarkıcı ve oyuncu Şeyda Aydın ile gerçekleştirdiğimiz röportajdan bazı bölümler ise şöyle:

"Sahnelerde olmamın beni daha çok mutlu edeceğini düşündüm. Öğretmenlik ruhuma uygun bir meslek değildi sanırım. Ancak müziğe devam ederken hırs ve rekabeti değil de hoşuma giden ve keyif aldığım bir uğraşı olarak müziği görmek ve icra etmek ruhuma daha iyi geliyordu."

"Babamdan Beşiktaşlıyım. İsmi de Şeref, tam bir Beşiktaşlı'dır kendisi. Beşiktaş duygusunu bana aşıladı. Öyle fanatik bir Baba Kartal ki kendisi, annem Beşiktaş’ın bir maçı kötü geçerse komşuya kaçar, Beşiktaş yenerse de neşe içinde hemen eve gelir."

"Öyle bir ailedir ki bizimki, tüm günümüz Beşiktaş’ın maç sonucuna göre iyi geçer ya da sabaha kadar uyuyamazdık. Erkek kardeşim de babam gibi aşırı futbol hastası ve tam bir Beşiktaşlı. Sanırım ben onlara göre biraz daha serinkanlı bir futbolseverim."

"Müzik yapmak hep içimde bir ukte idi. Bununla birlikte ticari bir kafa ile bunun içine dahil olmak da beni çok tatmin etmeyecekti. Çünkü tüm bu müzikal süreçler hayalllerimi gerçekleştirmek içindi, yani piyasadaki benzer şarkıcılar gibi para ve şöhret odaklı değil de müziği ve sahnede olmayı sevdiğim için bu çalışmaları ortaya koymak beni motive etmiştir."

"Futbolun da bir sanat olduğunu düşünüyorum. Farklı futbol takımlarına gönül verebilirsiniz ancak bunun bir endüstri olduğunu, bir eğlence olduğunu hatırlardan çıkarmamak lazım. Örneğin Şenol Güneş gibi bir futbol abidesinin başına gelen hadise beni derinden yaraladı. Hala buna inanamıyorum."

Satış: Kartal Yuvası mağazalarında, www.kartalyuvasi.com.tr adresinde ve bayilerde