HABERLER

Beşiktaş Dergisi Nisan Sayısı Yine Dopdolu

Futbol dünyasından sanat camiasına Beşiktaşlı yıldızlarla yapılan özel röportajlarıyla büyük ses getiren Beşiktaş Dergisi’nin Nisan sayısnın içeriği yine dopdolu... 

Dergimizin kapağını bu ay matadorumuz, başarılı futbolcumuz Alvaro Negredo süslüyor. Beşiktaşımız’ın hem gol yollarında etkili hem de asist performansıyla göz dolduran forveti Negredo, Murat Arda’nın sorularını içtenlikle yanıtladı. 

Dergimizin bu sayısını Beşiktaşımız’ın efsane şampiyon güreşçisi, Türkiye ve Balkan Güreş Şampiyonu, Macar Yüksek Spor Akademisi mezunu ve Robert Koleji spor hocası, aynı zamanda İstanbul Yüzme İhtisas Kulübü’nün de bir numaralı kurucu üyesi Abbas Sakarya’ya ithaf ediyoruz. 

İşte Beşiktaş Dergisi’nde yer alan konularımız:

* Başkanımız Sayın Fikret Orman’ın şampiyon Beşiktaş ailesine mesajları...

* Uzun yıllar sporcu kimliği ile en az üç-dört spor branşında Siyah-Beyaz renklere birçok şampiyonluk kazandırdığı gibi, son yarım asrın su sporlarına damgasını basan “İstanbul Yüzme İhtisas Kulübü”nü kurarak yönetici kimliği ile de Türk sporunun ölmezleri arasına “Beşiktaşlı Abbas Sakarya” adını altın harflerle yazdırmıştır. Aramızdan ayrılan bu spor abidesi büyüğümüzü, bir kez daha anmak ve bu vesile ile tüm özelliklerini gözler önüne sermeyi bir Beşiktaşlılık görevi sayıyoruz!

* Avrupa’nın en namlı kulüplerinde büyük bir kariyer yaşamış, İngiltere’de Premier Lig Şampiyonluğu’nun tadına varmış, Real Madrid B takımında başladığı profesyonel kariyerinde Sevilla, Castilla, Almeria, Middlesbrough duraklarından geçip şimdi de büyük Beşiktaş’ın başarısı için ter döken Álvaro Negredo Sánchez, Beşiktaş Dergisi’ne çocukluğunu, spor hayatının kırılma noktalarını ve futbol anlayışını anlattı.

* Beşiktaşımız’ın lig, Şampiyonlar Ligi ve Türkiye Kupası maçlarının analizleri...

* Ressam Nihat Evren Derman, Beşiktaş Dergisi için özel olarak hazırladığı son çalışması “Kapadokya’nın Siyah-Beyaz Rüyası” isimli eserin öyküsünü yazdı.

* Kartal ruhuyla Socrates’in izinde; Corinthians’ın mabedi Pacaembu’da... Dünyanın en bilge futbolcularından Socrates’in mahallesini, soluk aldığı mekânları ve Siyah-Beyazlı kardeş kulüp Corinthians’ın mabedini tavaf eden Murat Arda, Brezilya’nın “Kara Şahinler”ini ve Doktor Socrates’i yakın plana aldı.

* Futbolcumuz Vagner Love’ın astrolojik portresi Beşiktaş Dergisi Nisan sayısında... ISAR CAP, Danışman Astrolog Betül Alakır yazdı.

* Bazı futbolcuları yetenekleri ile ölçersiniz, bazılarının ise görünmeyen bir avantajları vardır. İşte bu avantaj, bazen o futbolcuları yeteneklerinin üstüne çıkarır. Kısaca buna “yürek” deriz. Tam da yürekten Beşiktaşlı olan Ian Wilson’dan bahsediyoruz. Biz de onu hiç unutmadık. Ne mutlu ki o da bizi hiç unutmamış. Yazarımız Andrew Simes’in, eski futbolcumuz Ian Wilson ile gerçekleştirdiği özel röportaj, nostaljik ama güçlü duygular yaşatacak.

* Beşiktaş atkısının Türkiye ve dünya ölçeğindeki “Her yerde BeşiktAŞK” macerası sürüyor. Gökhan Karataş’ın bir Kartal gibi iz sürücülüğünde, “Semt Bizim Sevda Bizim” diyebilecek kadar alçakgönüllü taraftarlarımız, bu ay turizm cenneti Tayland’da, Afrika’nın en yüksek dağı Kilimanjaro’da, eşitlik ve adaletin sembolü Küba’da ve mavi Ege Denizi’nin kasaba kültürünü unutmayan Akyaka semtinde Kara Kartal’ın şanlı bayrağını göklere yükseltiyor.

* Serdar Vatansever’den uzman klinik psikolog görüşleri... Yazarımız bu ayki yazısında “Neden psikoloğa gideyim? Deli miyim ben?” diye soruyor ve bu sorunun cevbını veriyor.

* Sosyal medyanın da şampiyonu Beşiktaş’ın siber alanlardaki istatistikleri, ay boyunca Beşiktaş’a dair konuşulan her şey, analizler, trend topikler, Kara Kartal’ın web diyarındaki yansımaları...

* Başkanımız Fikret Orman ile Volvo Car Türkiye Genel Müdürü Sabri Sözen, Vodafone Park’ta ile iş birliği anlaşması imzaladı. Yeni yol arkadaşımız Volvo’yu hoş geldin diyoruz.

* “100” akımız Beşiktaş Mogaz’a helal olsun! Beşiktaş Mogaz Takımımız, Süleyman Seba Spor Salonu’nda oynadığı maçta Beykoz Belediyesi Spor’u 35-23 mağlup ederek üst üste 100. galibiyetini kazandı. Hentbol şubemizin kırkıncı kuruluş yılını üst üste onuncu şampiyonlukla taçlandıracaklarına inandığımız Siyah Beyazlılarımız’ı tebrik ediyor, başarılarının devamını diliyoruz.

* Fatma Arsan, anne-kız Beşiktaşlı Kartallar ile buluşmaya devam ediyor. Deniz Mavi ve annesi Hanife Gürler, dergimize Beşiktaş’a olan sadakatlarını anlattılar.

* Beşiktaş’ın şairi Vedat Özdemiroğlu’dan Refik Top’a şiir!

* Türkiye Şampiyonu Beşiktaş, Fransa Şampiyonu Monaco’dan daha çok takip ediliyor. Beşiktaş’ın en çok takip edilen oyuncusu ise yeni transfer Pepe oldu. Portekizli savunma oyuncusunu 21,6 milyon kişi takip ediyor. Peki sosyal medya ile kulüplerin ve oyuncuların pazar değeri ne kadar ilintili? Sosyal medya ve pazarlama ilişkisini Handan Kaloğulları masaya yatırdı.

* Vodafone Park’ta yine bir ilk yaşanıyor. Stadımızın içinde, profesyonel teçhizat ve ürünlerle yapılan araç detaylı temizlik, bakım ve koruma hizmetleri ile taraftarlarımıza Park İstanbul’un sahip olduğu bilgi birikimi ve deneyim ile en iyi araç bakım hizmeti hedefleniyor. Firma sahibi İlker Yanardağ, Beşiktaş Dergisi’ne konuk oldu.

* Beşiktaş Kadın Futbol Takımımız’nın ana sponsoru AVON, Türkiye’de kadın futboluna verdiği desteği pekiştirmek üzere kadınlara her ne yaparlarsa yapsınlar yakışacağından yola çıkarak #YAKIŞIRSANA dediği çarpıcı bir reklam kampanyasına imza attı.

* “Kara Kartal yendikçe sevgimiz, kaybettikçe sadakatimiz artıyor”... Bu hakikâtli sözler, ekranların meşhur bir yüzüne ait. Beşiktaşlı televizyon yıldızı Aras Bulut İynemli, dergimize çok özel açıklamalarda bulundu. O, Beşiktaş’ın sadece kulübünün müptelası değil; lisesinin de mezunu: bir Beşiktaş Anadolu Liseli... Üstelik de mühendis çocuk: İTÜ Uçak Mühendisliği’ni bitirmekle kalmıyor, aynı zamanda tam teşekküllü bir fenomen, deneyimli bir oyuncu...

* Beşiktaş RMK Marine Takımımız, Avrupa Şampiyonlar Ligi çeyrek final grubunu üçüncü sırada tamamladı. Siyah Beyazlılarımız, 26-29 Nisan 2018 tarihleri arasında İspanya’nın Bilbao şehrinde gerçekleştirilecek Andre Vergauwen Kupası finallerine katılmaya hak kazandı.

* Mart ayında Beşiktaş Camiası’nda neler yaşandı?

* Beşiktaş JK Divan Kurulu’nun 2018 yılı 1. Olağan Toplantısı, Vodafone Park’ta gerçekleştirildi. Toplantıya; Başkanımız Fikret Orman, Yönetim Kurulu Üyelerimiz, Divan Kurulu Başkanımız Tevfik Yamantürk ile Divan Kurulu Üyelerimiz katıldı.

* Amerika Beşiktaşlılar Derneği, dergimize faaliyetlerini anlattı.

* Bisiklet yarışçısı E.Burak İzmirlioğlu, kan, ter, şamar ve madalya dolu bisiklet maceralarını sizler için anlatıyor. 

* Bu sene onuncusu düzenlenen İstanbul Motosiklet Fuarı’na ilişkin notlar ve motosiklet eğitimi hakkındaki tüm sorularınızın cevaplarını Motosiklet Başlangıç ve İleri Sürüş Teknikleri Eğitmeni Mustafa Tekin’in yazısında bulabilirsiniz. 

* İleri Sürüş ve Sportif Sürüş Eğitmeni Kaan Özşenler, otomobil dünyasındaki gelişmeler, yarışlar ve test sürüşleriyle her ay Beşiktaş Dergisi’nde... Bu ay otomobil kazalarını mercek altına alıyoruz. 

* Nisan ayının kültür ve sanat etkinlik takvimi...

* Vizyona giren filmler, kitapçı raflarında görücüye çıkan kitaplar ve kalburüstü müzisyenlerin yaşamlarına dair detaylarla yeni albümlerin incelemeleri... Serüven filmlerinden kültür, müzik ve eğlence dünyasına tüm sektörün nabzı Beşiktaş Dergisi’nde atıyor.

* Beşiktaş Dergisi’nin Yavru Kartallar’a ayırdığımız sayfaları da yine dolu dolu... Beşiktaş’ın çocukları, Yavru Kartallar Beşiktaşlı futbolcu abileriyle buluşuyor. Mini Kartallarımız Zeynep Tansoy ve Cihan Can, Beşiktaş Dergisi’nin Yavru Kartal eki için Tolgay Arslan ile özel bir röportaj gerçekleştirdiler. Bu eğlenceli röportajın yanı sıra Mini Mini Kartallar ve aktüel bilgiler de Yavru Kartal dergimizde...

Beşiktaş’ın tarihinin bir parçası olmak için siz de Beşiktaş Dergisi okuyun...

Satış: Kartal Yuvası mağazalarında, www.kartalyuvasi.com.tr adresinde ve bayilerde