HABERLER

Beşiktaş JK Müzesi 1 Yaşında!

Yalnızca bir futbol kulübü müzesi değil, bir spor tarihi müzesi olma hedefi ile yola çıkan Beşiktaş JK Müzesi; interaktif alanları, engelli ve çocuk dostu yapısı ile ziyaretçilerine eşsiz bir deneyim yaşatıyor.

Türkiye’nin en köklü spor kulübü Beşiktaş JK, ülkemizin en kapsamlı spor müzesinin birinci yılını kutlamaya hazırlanıyor. 14 Şubat 2017’de Vodafone Park’ta açılışı gerçekleştirilen, hem Kulübümüz hem de Türkiye spor tarihi açısından önemli objelerin bir arada sergilendiği Beşiktaş JK Müzesi, “Hisset, Paylaş, Parçası Ol!” sloganıyla açıldığı günden bu yana, onbinlerce kişi tarafından ziyaret edildi. Bu süreçte birçok sergi, atölye çalışmasına da ev sahipliği yapan Beşiktaş JK müzesi, özellikle dijital donanımı ve çocuklara özel aktivite alanlarıyla dikkat çekiyor.

Türk spor tarihinin en önemli toplumsal hafıza ögelerinden biri olma özelliğine sahip Beşiktaş JK Müzesi, birinci yaşını geride bırakıyor. Şanlı Beşiktaş tarihinin unutulmaz sporcuları, önemli olaylar, rekorlar, efsaneler ve şampiyonluklar, geçmişle geleceği birbirine bağlayan bu özel alanda bir arada bulunuyor. Siyah beyazlı renklere gönül veren her yaştan ziyaretçinin ilgi odağı Beşiktaş JK Müzesi; artırılmış gerçeklik, sanal gerçeklik, dijital mapping gibi  dijital uygulamalar ve çocuklara özel aktivitelerle her yaştan ziyaretçisine benzersiz bir deneyim ve etkileşim olanağı sunuyor.

115 yıllık tarih Beşiktaş JK Müzesi’nde! Hisset! Paylaş! Parçası Ol!

Beşiktaş JK Müzesi açılışının gerçekleştirildiği 14 Şubat 2017’den bu yana, ziyaretçi akınına uğradı. Beşiktaş tarihini bu özel mekânda yaşamak üzere, Vodafone Park’ta yer alan müzeyi bugüne kadar onbinlerce sporsever ziyaret etti. Beşiktaş JK Müzesi ziyaretçileri; karaoke eşliğinde söylenen efsane marşlar, Onursal Başkan Süleyman Seba’nın 3D Print heykeli ve temsili makamı, VR turu, çocuk aktivite bölümü, video izleme alanları, 3D video ve fotoğraf çekimi gibi birçok benzersiz deneyim ve etkileşimi yaşarak, çağdaş bir sergileme ile sunulan müze koleksiyonunu ziyaret etme fırsatı buldu. Beşiktaşımızın efsanelerinin katılımıyla gerçekleştirilen özel aktiviteler ve sergi organizasyonları da yine Beşiktaş JK Müzesi’nin ev sahipliğinde gerçekleşti. 

Farklı ülkelerden çok sayıda ziyaret

Beşiktaş JK Müzesi, yalnıza siyah beyaz renklere gönül veren taraftarlarca değil, ülkemizde ve Avrupa’da, Kulübümüzün etkin olduğu Orta Doğu ve Uzak Asya’da da pek çok spor kulübünün yöneticileri, teknik adamları tarafından da ilgi ve beğeni ile ziyaret edildi.

Beşiktaş sevgisini doyasıya yaşamak için

Beşiktaş JK Müzesi iki kat üzerine inşa edilmiş 1.650 metrekarelik bir alanla Türkiye’nin en büyük spor müzesi. Müzenin üst katında kulübün kronolojisi ve şampiyonluk kupası yer alıyor. Üst katta ise yalnızca futbol değil, tüm spor branşlarını da ziyaretçiyle buluşturan ve yıl içinde sıklıkla yenilenen bir geçici sergi alanı bulunuyor.

Müze,  kurgusu ve tasarımıyla kulübün tüm branşlarından  500’den fazla kupa, forma, top, krampon, belge, plaket, şilt, bayrak ve flamadan oluşan özel bir koleksiyonunu barındırıyor. Müzede ayrıca 1903 tarihinden günümüze kulübün şerefli öyküsünü görselleştiren yüzlerce film, fotoğraf ve resimle dopdolu bir içeriğe erişilebiliyor. Aynı çatı altında yer alan Oktay Özaydın Kıtaplığı’nda ise geçmişten bugüne birçok ve spor yayınını bulmak mümkün. 

Beşiktaş JK Müzesi’nde 50’den fazla dijital uygulama ziyaretçilere kulübün farklı spor dalları ile ilgili olarak yenilikçi bir deneyim sunuyor. Müzede tarihi ve güncel spor etkinliklerinin kısa belgeseller niteliğinde görüntüler, dijital sorgulama kioskları, sanal oyun ortamları, stat harita uygulamaları ve belgesel izleme alanları bulunuyor. Ayrıca arttırılmış gerçeklik ile Vodafone Park’ta heyecanlı bir deneyim, futbol yıldızlarıyla ekranda buluşma ve Guiness tarafından da tescil edilen taraftar desibel rekoru odası da müzenin öne çıkan diğer unsurları arasında yer alıyor. Beşiktaş JK Müzesi’nin tamamında, ziyaretçinin dokunarak deneyimleyeceği ve keşfedebileceği etkileşimli alanlar da dikkat çekiyor.