HABERLER

Beşiktaş Dergisi Şubat Sayısı Çıktı

Özel röportajları ve birbirinden tutkulu yaratıcı yazarları ile, bir kulüp dergisinin çok ötesinde içeriğiyle fark yaratan Namağlup Şampiyon Beşiktaş Dergisi Şubat sayısı raflardaki yerini aldı.

Futbol dünyasından sanat camiasına Beşiktaşlı yıldızlarla yapılan özel röportajlarıyla büyük ses getiren Beşiktaş Dergisi Şubat sayısının kapağını dünya yıldızı Domagoj Vida süslüyor. Beşiktaş ile adeta ilk bakışta aşk yaşadığını dile getiren büyük futbolcu Domagoj Vida, çocukluğundan bu yana futbol kültürüne ve hayata dair tüm hissiyatlarını samimi bir dille Beşiktaşlılar’a anlattıyor. Murat Arda’nın Domagoj Vida ile yaptığı bu sohbette sporseverler, özellikle dünya futbolu, kulüp yöneticiliği ve transfer süreçlerine dair çok fazla sıra dışı detay yakalayacak.

Beşiktaş Dergisi geçmiş kültürümüzü, bugünümüze taşıyan ve gelecek ile de bütünleştirecek, “Beşiktaşlılık değerler manzumesi”nin yeni nesillere aktarımına büyük önem veriyor. Bu bağlamda geçtiğimiz ay gerçekleştirilen Beşiktaş’ın efsane teknik direktörü Gordon Milne’den sonra bu defa da bir başka yaşayan efsane, Kadıköy Panteri Daniel Pancu ziyaret edildi. Eski futbolcumuz ile yapılan bu özel görüşme, Kara Kartallılar’ın gurur dolu hatıralarını tazeleyecek. Bununla birlikte bir başka “yaşayan efsane” de yine Beşiktaş Dergisi’nin özel röportajları arasında göz dolduruyor. “Yeşil sahaların yanı sıra” beyaz perdede de arz-ı endam eyleyecek emektar malzemecimiz Süreyya Soner ve belgesel yönetmeni Gökçe Kaan Demirkıran ile gerçekleştirilen röportajlar ile Beşiktaş Dergisi yine dopdolu...

Beşiktaş sevdalıları için içeriği bizzat Beşiktaş taraftarının gönüllü katkılarıyla oluşturulan ve değerli büyüğümüz Fuat Balkan’a ithaf edilen Beşiktaş Dergisi Şubat sayısı, tüm Kartal ruhlular için yine büyük bir titizlik ve aşk ile hazırlandı. 

İşte Beşiktaş Dergisi’nde yer alan konularımız:

* Başkanımız Sayın Fikret Orman’ın şampiyon Beşiktaş ailesine mesajları...

* Tarihimize ismini altın harflerle yazdıran efsane isimlerden Fuat Balkan büyüğümüze ithaf ediyoruz dergimizi... 1887’de (1304) Beşiktaş Ihlamur Caddesi’ndeki Karakol Sokağı’nın 1 numaralı hanesinde doğdu. Aynı zamanda Beşiktaş Jimnastik Kulübü’nün “1” numaralı kurucu üyesi olan ve üç dönem başkanlığını da yapan bu kıymetli insan, Türkiye’de eskrim sporunu kulüplere sokan, temel tutmasını ve yayılmasını sağlayan değerli de bir sporcuydu. Değerli eski başkanımızı unutmuyor, unutturmuyoruz.

* Domagoj Vida ile çok özel bir buluşma gerçekleştirdik... Vida diyor ki: “Beşiktaş, ilk bakışta aşk gibi”... Taraftarlarımızın aylardır beklediği Domagoj Vida transferi sonunda gerçekleşti. Beşiktaş Dergisi, yıldız futbolcumuz ile aile yaşamı, futbol anlayışı, hayat görüşüne dair çok kapsamlı bir sohbet gerçekleştirdik.

* Hiç şüphesiz 17 Nisan 2005 yılında oynadığımız Fenerbahçe derbisi, sadece Beşiktaşlılar’ın değil, bütün futbolseverlerin kolay kolay hafızalarından silinmeyecek. Hele ki maça gol atmak için çıkan ama maça girdikten beş dakika sonra kaleye geçmek zorunda kalan Daniel Pancu’nun muhteşem perfomansını nasıl unutabiliriz. Yıllar sonra “Kadıköy Panteri”ni Bükreş’te bulduk ve bu güzel dostla eski günleri yâd ettik.
* Beşiktaş’ın yaşayan efsanelerinden, malzemeci Süreyya’nın hayatı film oldu. Yönetmen Gökçe Kaan Demirkıran, Süreyya Soner’in Eyüp’te doğumuyla başlayan, Zeytinburnu’ndaki çocukluk hayatı ile devam eden ilginç bir belgeseli Beşiktaşlılar’a ve tüm sinemaseverlere sunuyor. Malzemeci Süreyya ve Belgeselci Gökçe, Süreyya’nın sokaklarda bin bir mücadeleyle geçen, yolları Fatma Girik’ler ile, Yılmaz Güney’ler ile kesişen ve Şeref Stadı, Yeşilçam, Beşiktaş derken “Güzel Adam Süreyya” duraklarına uğrayan hayat katarının tüm hikâyesini Beşiktaş Dergisi’ne anlattılar.

* #ComeToBeşiktaş fenomeninde hız kesmiyoruz. Başkanımız Fikret Orman, geçtiğimiz yıl başladığımız globalleşme projesinin devamı niteliğinde dünyanın çeşitli ülkelerinde yayınlanacak olan #ComeToBeşiktaş videosunu basın mensuplarıyla gururla paylaştı. Video aynı anda kulübümüzün sosyal medya hesaplarında da yayınlandı ve yine tıklanma rekoru kırdı.

* Hentbol şubemizin kuruluşunun kırkıncı yılında Beşiktaş Mogaz Takımımız, tarihi bir başarıya koşuyor. Dokuzu son dokuz yılda olmak üzere on üç şampiyonluğu bulunan ve “Salonlarda ekol, Beşiktaş Hentbol” sloganını sonuna kadar hak eden Parkenin Kartalları, üst üste onuncu şampiyonluğuna doğru yol alıyor.

* Son yıllarda Beşiktaşımız’ın futbolcu transferlerinde kullandığı bir slogan var; “Burası Beşiktaş! Burada imzalar kağıtlara değil, kalplere atılır” diye... 2014 yılında Beşiktaş’ın kapısından giren Cenk Tosun’u Siyah Beyaz renklere bağlayan imzalar atılırken de arkadaki duvarda bu sözler yazılıydı. Gerçekten de 2014 yılından bu yana tam bir Beşikktaşlı duruşu sergileyen ve her geçen gün tribünlere kendini biraz daha sevdiren Cenk, hepimizin kalbine bir imza bırakmadı mı? Cenk’in İngiltere’ye yolculuğunun yanı sıra Handan Kaloğulları da, bu transferin Türkiye Ligi imajına katkısını yazdı.

* Son iki sezonun şampiyonu Beşiktaş RMK Marine Tekerlekli Sandalye Basketbol Takımımız, ligin ilk yarısını on bir maçta on galibiyet ve bir mağlubiyet ile kapattı. Takımımız, böylece son iki buçuk sezonda ligde oynadığı elli beş maçta sadece iki kez yenilmiş oldu.

* Beşiktaş atkısının Türkiye ve dünya ölçeğindeki “Her yerde BeşiktAŞK” macerası sürüyor. Gökhan Karakaş ve Gezgin Kartallar’ın atkıları kutuplardan Amazon diyarına, gezgin Beşiktaşlılarca gezegenin her yerini kaplıyor. Bu sayımızda da Yavru Vatan’dan dünyanın en güneyine ve kuzeyine kadar “Aç kaldık, susuz kaldık, terk etmedi sevdan bizi” diye haykırıyor!

* Uluslararası başarılara imza atan kulübümüz ve İstanbul merkezli sokak giyimi markası Les Benjamins bir araya geldi, futbolu, kültür ve sokak giyimiyle buluşturarak bir ilke imza attı. Birbirinden etkileyici tasarımlarla Beşiktaş JK logosu, Les Benjamins’in sonbahar-kış 2017/18 koleksiyonundan Moğol esintili desenlerle buluştu.

* Beşiktaş’ın şairi Vedat Özdemiroğlu’dan Dusko Tosic’e şiir!

* Ressam Nihat Evren Derman Beşiktaş Dergisi için özel olarak hazırladığı son çalışmasında estetik harikası mabedimize farklı bir yorum katıyor. “Gece oynanan bir maç gününde stat çevresindeki benzersiz enerjiyi ve atmosferi ışık ve duman efektlerini yoğun kullanarak yansıtmaya çalıştım” diyen Evren, resim sanatını kelimeleriyle de süslemesini biliyor.

* Türkiye Ligi’nde Antalyaspor, Türkiye Kupası’nda iki kez karşı karşıya geldiğimiz Osmanlıspor müsabakalarımızın analizleri...

* Üst üste iki sezonu şampiyon tamamlayan, yeni sezonda da Şampiyonlar Ligi gruplarında aldığı sonuçlarla Türk futbol tarihine geçmeyi başaran Beşiktaşımız, devre arasında Antalya’nın Belek ilçesinde hazırlık kampı yaptı. Beşiktaş Dergisi olarak futbolcularımızın her anını sizler için not tuttuk, çok özel fotoğrafları sizlerle paylaşmak istedik.

* Serdar Vatansever’den uzman klinik psikolog görüşleri... Mutlu olmanın formülü var mı? “Beyin yakan” tüm mevzulara cevaplar arıyoruz.

* Fatma Arsan, anne kız Beşiktaşlı Kartallar ile buluşmaya devam ediyor. Ayça Dilaver Bıçakçı ve kızları Irmak ile Defne, dergimize Beşiktaş’a olan sadakatlarını anlattılar... 

* Danışman astrolog Betül Alakır’dan Jeremain Lens astrolojik portresi...

* Sosyal medyanın da şampiyonu Beşiktaş’ın siber alanlardaki istatistikleri, ay boyunca Beşiktaş’a dair konuşulan her şey, analizler, trend topikler, Kara Kartal’ın web diyarındaki yansımaları...

* Beşiktaş JK, her alanda olduğu gibi eSpor’da da zirveye oynayacak takımlar oluşturmaya devam ediyor. League of Legends takımının yeni sezon tanıtım videosunu yayınlayan Beşiktaş eSpor, yaptığı transferlerle sezonun en iddialı takımları arasında yer alacak.

* Sosyal duyarlılık projeleriyle taraflı-tarafsız herkesin beğenisini ve takdirini kazanan çArşı, bu kez de Isparta’daki Dedegöl Dağları ve Kuzukulağı Yaylası’nda mermer ocağı açılmasına karşı çıktı. Türkiye’nin en çok bilinen doğa sporları merkezlerinden biri olan bölgeye verilen maden arama ruhsatının bir an önce iptal edilmesi için imza kampanyası başlatıldı ve imzacıların sayısı kısa sürede on bin kişiye ulaştı.

* Amerika’yı görmek isteyenler için listenin üstlerinde yer alan şehirlerden bir tanesidir Los Angeles. Küçük bir İspanyol topluluğun dini amaçla kurduğu şehir o zamanki ismi ile El Pueblo de Nuestra Señora la Reina de los Ángeles del Río de Porciúncula olarak bilinmekte. Kısalmış ve resmi adı ile günümüzde “City of Los Angeles” yani “Meleklerin Şehri” olarak biliyoruz. Adil Akbay, bu “meleksi” kente dair tüm detayları Beşiktaş okurlarına sunuyor.

* Ocak ayında Beşiktaş Camiası’nda neler yaşandı?

* Samsun Beşiktaşlılar Derneği, dergimize faaliyetlerini anlattı.

* Ne yazık ki sanat dünyası için 2018 iyi başlamadı. Peş peşe iki büyüğümüzü; Münir Özkul ile Aydın Boysan ustalarımızı yitirmiş olmanın acısını yaşadık. Geriye onlarca kitap ve metrekarelerce güzel mimari eser bırakan yazar ve mimar üstadımız Aydın Boysan’a, sinema ve gösteri dünyamıza kattığı büyülü anlar için de büyük Münir Özkul’a huzur diliyor, Beşiktaş Dergisi olarak bir Kartal gibi onları selamlıyoruz.

* Motosiklet Başlangıç ve İleri Sürüş Teknikleri Eğitmeni Mustafa Tekin, “Bu spora nereden başlanmalı” diyerek işin inceliklerini yazdı.

* İleri Sürüş ve Sportif Sürüş Eğitmeni Kaan Özşenler, araçlarda çocuklarımızın güvenliğine dikkat çekiyor.

* Beşiktaş Dergisi’nin Yavru Kartallar’a ayırdığımız sayfaları da yine dolu dolu... Beşiktaş’ın çocukları, Yavru Kartallar Beşiktaşlı futbolcu abileriyle buluşuyor. Mini Kartallarımız Rüya Ertutan ve Ahmet Karışık, Beşiktaş Dergisi’nin Yavru Kartal eki için Jeremain Lens ile özel bir röportaj gerçekleştirdiler.

Bu eğlenceli röportajın yanı sıra Mini Mini Kartallar ve aktüel bilgiler de Yavru Kartal dergimizde...

Beşiktaş’ın tarihinin bir parçası olmak için siz de Beşiktaş Dergisi okuyun...

Satış: Kartal Yuvası mağazalarında, www.kartalyuvasi.com.tr adresinde ve bayilerde