HABERLER

Beşiktaş Dergisi Ocak Sayısı Çıktı

Özel röportajları ve birbirinden tutkulu yaratıcı yazarları ile, bir kulüp dergisinin çok ötesinde içeriğiyle fark yaratan Namağlup Şampiyon Beşiktaş Dergisi Ocak sayısı raflardaki yerini aldı. Üstelik dev posterler de hediye...

Futbolcularımızın sevinç fotoğraflarının süslediği yeni yıl takvimi ve Ressam Nihat Evren Derman’ın özenli bir çalışmasının yer aldığı 2017-2018 Spor Toto Süper Lig İlhan Cavcav Sezonu İkinci Yarı Fikstürü’nü içeren poster hediyeleriyle Beşiktaş Dergisi yine dopdolu...

Aylık yayımlanan Beşiktaş Dergisi’nin Ocak sayısının kapağını Beşiktaş JK Başkanı Fikret Orman süslüyor. Beşiktaş sevdalıları için içeriği bizzat Beşiktaş taraftarının gönüllü katkılarıyla oluşturulan ve değerli büyüğümüz Vedat Okyar’a ithaf edilen Beşiktaş Dergisi yeni yıl sayısı, tüm Kartal ruhlular için yine büyük bir titizlik ve aşk ile hazırlandı. 

İşte Beşiktaş Dergisi’nde yer alan konularımız:

* Başkanımız Sayın Fikret Orman’ın şampiyon Beşiktaş ailesine mesajları...

* Tarihimize ismini altın harflerle yazdıran efsane futbolcularımızdan Vedat Okyar büyüğümüze ithaf ediyoruz dergimizi... Öyle bir sevgisi, saygısı vardı ki Beşiktaş formasına, onu giydiği her anında yakıştı Siyah-Beyaz’a. Yine böyle maçlardan birinde hakemin tartışmalı bir pozisyon sonrasında yanına gidip “Tekme attın mı?” diye sorması üzerine, “Evet” diye cevap vererek sahayı terk etmek zorunda kalmasının açıklamasını şöyle yapardı Vedat Okyar: “Hakeme Beşiktaş formasıyla yalan mı söyleyecektim utanmadan?” O, Beşiktaş için kendinden geçmesiyle, mütevazılığıyla büyüdü hepimizin gönüllerinde.
Değerli eski futbolcumuzu unutmuyor, unutturmuyoruz.

* Son yıllarda hiçbir kulüp yöneticisi onun kadar karizmatik ve sevilen birisi olmadı. Fikret Orman, Beşiktaşlı olsun olmasın; hemen her sporseverin sempatiyle baktığı bir isim... Çalışkanlığı, pozitif enerjisi ve bir semt takımından dünya kulübü yaratan lider yöneticilik vasıflarıyla başkanımız, Beşiktaş Dergisi ile özel bir sohbet gerçekleştirdi. Kara Kartal’ın yeni dönemde yapacağı eğitim atağının her detayını Orman, içtenlikle anlattı.

* Semtin Çocuğu, köşesine bu ay BJK ve Kabataş camialarının ortak ruhunu taşıyor. İki güzide kurumun ortaklaşa yarattığı değerlerle kurulan BJK-Kabataş Vakfı’nın son altı ay içerisinde vergi muafiyeti almasına yönelik kamu yararına vakıflaşma çabası tüm ayrıntılarıyla okuyucuya aktarılıyor. Kulübümüzün anaokulundan üniversiteye okullaşma hedefi ile geleceğimizdeki en önemli sermaye olan insana yatırımın kıvanç verici açılımı, BJK-Kabataş Vakfı’nın hayata değer katan faaliyetleri Beşiktaş Dergisi’nde...

* UEFA Şampiyonlar Ligi G grubunda mücadele eden Beşiktaşımız, topladığı on dört puanla grubunu namağlup lider tamamlayarak, adını son 16 tura yazdırdı. Gösterdiği performansal birçok ilke imza atan takımımızın sıradaki rakibi Almanya ekibi Bayern Münih oldu.

* Efsane teknik direktör Gordon Milne, Beşiktaş Dergisi’ne içini döktü. “Beşiktaş’taki günlerim tam bir peri masalı gibiydi” diyen Milne ile gerçekleştirdiğimiz röportajda yeri geldi göz yaşlarımızı sildik, yeri geldi kahkahalar ile güldük. Bittiğinde de, bir baktık, neredeyse iki saat konuşmuşuz. Malum, her gün bir efsane ve sembol ile bir araya gelmiyoruz. Hazır yakalamışken, kendisine cevabını merak ettiğimiz her soruyu yönelttik.

* Sinema filminden televizyon dizisine uyarlanan, fenomen dizi Şevkat Yerimdar’ın yıldızı Özgürcan Çevik, Beşiktaş Dergisi’ne konuştu.

* Dünyanın önde gelen kozmetik ve güzellik markalarından AVON, Türkiye’nin
en köklü ve büyük spor markalarından kulübümüz ile kadın futbolu konusunda
güç birliğine imza attı. Kadınların her alanda olduğu gibi futbolda da büyük
başarılar kazanacağının inancıyla hayata geçirilen iş birliği ile kadın futbolunun
bilinirliğini artırmak, daha fazla kadını izleyici ve oyuncu olarak bu spora
kazandırmak hedefleniyor.

* Kimileri uzun dönem futbolcu olarak geçirdikten sonra, kimileri ise kısa sürede yaşadıkları talihsiz sakatlanmalarla kariyerlerini noktalayabiliyorlar. Genç yaşlarında hayatlarının ikinci kariyer başlangıçlarını ise ya televizyon kanallarında futbol yorumculuğu yaparak ya da futbolun teknik yönüyle ilgilenerek, teknik direktörlük yoluna adım atabiliyorlar... Onlar, futbolun yalnız adamları...

* 10 Aralık 2016 tarihinde Vodafone Park yakınında meydana gelen hain terör saldırısında şehit düşen Emniyet Müdürü Kongre Üyemiz Vefa Karakurdu ve Kartal Yuvası personelimiz Tunç Uncu ile birlikte tüm şehitlerimizi vefatlarının birinci yıldönümünde saygı ve rahmetle anıyoruz.

* Beşiktaş atkısının Türkiye ve dünya ölçeğindeki “Her yerde BeşiktAŞK” macerası sürüyor. Gökhan Karakaş ve Gezgin Kartallar’ın atkıları kutuplardan Amazon diyarına, gezgin Beşiktaşlılarca gezegenin her yerini kaplıyor ve bu sayımızda da Yavru Vatan’dan dünyanın en güneyine ve kuzeyine kadar “Aç kaldık, susuz kaldık, terk etmedi sevdan bizi” diye haykırıyor!

* Beşiktaşımız, Vodafone Park ile buluşmasının ardından Başkan Fikret Orman’ın  yaşayan stadyum düşüncesi doğrultusunda tarihimizi de yenilenen Beşiktaş JK Müzesi ile sergilemeye başladı. Beşiktaş’ı yaşamak dünden bugüne tarihe tanıklık etmek için bildiğimiz o tüm deneyimleri unutun. Oldukça yenilikçi ve özellikle coşku uyandıran bir yapı olan Beşiktaş JK Müzesi’ni, müze müdürümüz Canan Cürgen ile konuştuk.

* Türkiye Ligi’nde Galatasaray, Kayseri, Malatya, Osmanlıspor ve Sivasspor, Türkiye Kupasında ise Manisaspor müsabakalarımızın analizleri...

* Yeni yıla adım attığımız ilk sayımızda, Vodafone Park temalı çalışmayla konuk oluyor ressam Nihat Evren Derman. İnönü Stadı’nın ilk maçından bu döneme stat içinden birçok çalışmaya imza atmış olsa da, resimli dünyasında ilk defa uzak plandan stadımıza bir bakış sergiliyor.

* Serdar Vatansever’den uzman klinik psikolog görüşleri... Takım olmak yıldız yaratır mı? “Beyin yakan” tüm mevzulara cevaplar arıyoruz.

* Fatma Arsan, anne kız Beşiktaşlı Kartallar ile buluşmaya devam ediyor. Hem de bu kez Amerika’da! Aşiyan Ahmedoğlu ve Liya Zeynep dergimize Beşiktaş’a olan sadakatlarını anlattılar... 

* Danışman astrolog Betül Alakır’dan Dusko Tosic astrolojik portresi...

* Sosyal medyanın da şampiyonu Beşiktaş’ın siber alanlardaki istatistikleri, ay boyunca Beşiktaş’a dair konuşulan her şey, analizler, trend topikler, Kara Kartal’ın web diyarındaki yansımaları...

* Adı da, soyadı da Şahin... Tuttuğu takım Beşiktaş... Sembolümüz Kartal gibi sürekli gökyüzünde... Paraşütünün rengi Siyah... “Ev arkadaşım” dediği kedisinin adı Çarşı... Her şey Beşiktaş ile ilgili bir puzzle’ın parçası gibi değil mi? Paraşüt öğretmeni Şahin Şahin, kendi sahamızda oynadığımız bir maç öncesi paraşütle atlayarak topu başlama noktasına koyduğunda puzzle’ı tamamlayacağını söylüyor.

* Aralık ayında Beşiktaş Camiası’nda neler yaşandı?

* Beşiktaş Girişimci İş Adamları ve Kadınları Derneği, dergimize faaliyetlerini anlattı.

* Arka arkaya aldığı başarılı sonuçlarla taraftarlarımızı heyecanlandıran
Beşiktaş Sompo Japan’ın başarılı pivotlarından Sertaç Şanlı ile BJK
Akatlar Spor Kompleksi’nde buluştuk. Sertaç Şanlı, sorularımızı içtenlikle
yanıtladı.

* Beşiktaş’ın şairi Vedat Özdemiroğlu’dan Sarı Fırtına Metin Tekin’e şiir!

* Burak İzmirlioğlu, karda çamurda, yağmurda sıcakta tutkusunun peşinden iki teker üstünde pedallamaya devam ediyor ve bisiklet dünyasından tüm gelişmeleri Beşiktaşlılar’a aktarıyor.

* Motosiklet Başlangıç ve İleri Sürüş Teknikleri Eğitmeni Mustafa Tekin, “Bu spora kaç yaşında başlanmalı” diyerek işin inceliklerini yazdı.

* İleri Sürüş ve Sportif Sürüş Eğitmeni Kaan Özşenler, geçtiğimiz sezonun panaromasını masaya yatırıyor.

*Aydınlı yörük Celal Boratav ve zeybek Direnç’in “Atiba Hutchinson, çatışmalar başlasın” ile olan “bileklik” serüveni Beşiktaş Dergisi’nde...

* Beşiktaş Dergisi’nin Yavru Kartallar’a ayırdığımız sayfaları da yine dolu dolu... Yavru Kartal arkadaşlarımız Alaz Aracı ve Umut Nehir Özcan, Beşiktaş Sompo Japan Baş Antrenörü Ufuk Sarıca ile buluşup bir Yavru Kartal röportajı gerçekleştirdiler. Bu eğlenceli röportajın yanı sıra Mini Mini Kartallar ve aktüel bilgiler de Yavru Kartal dergimizde...

Beşiktaş’ın tarihinin bir parçası olmak için siz de Beşiktaş Dergisi okuyun...

Satış: Kartal Yuvası mağazalarında, www.kartalyuvasi.com.tr adresinde ve bayilerde