HABERLER

Beşiktaş RMK Marine Takımımız, Öğrencileri Ağırladı

Beşiktaş Bingül Erdem Anadolu Lisesi 11’inci sınıf öğrencileri, bu yıl Gençlik ve Spor Bakanlığı ile TÜBİTAK'ın desteklediği, 'Engel başarıya engel değil’ adlı bir proje üstlendiler.

Proje kapsamında öğrenciler, Süleyman Seba Spor Salonu’nda Beşiktaş RMK Marine Tekerlekli Sandalye Basketbol Takımımız ile bir söyleşi gerçekleştirdi ve birlikte gösteri maçı yaptılar. Maç sonunda takımımıza “Engel Başarıya Engel Değil” yazılı plaket takdim edildi.

Antrenörümüz Tacettin Çıpa öğrencilerin ziyaretinde memnun kaldıklarını ifade ederek, “Bir çok okula gittik. İlk defa bir okul bize bu kadar kapsamlı, bu kadar kalabalık geldiler. Bizi ziyaret etmelerinden dolayı sevinçliyiz. Amatör sporlara destek için bizim onlara gitmemiz değil onları buraya getirmek daha mantıklı. Arkadaşlara da söylediğimiz gibi yine maçlarda onların desteğini bekliyoruz. Onların desteğiyle maçlar daha rahat geçecektir. Hem engelli sporlarının farkındalık olması hem de çocukların engelli sporuna bakışında bir değişiklik yarattığımızı düşünüyorum. Bu gibi ziyaretlerin umarım devamı gelir. Biz çok mutlu olduk” diye konuştu.

Beşiktaş RMK Marine Takımımızın Genel Menejeri Erdem Göksel de öğrencilerin ziyaretini şu sözlerle değerlendirdi: “Ülkemizde farkındalıkları işlemek üzere gerek üniversiteler, gerekse liselerimiz olsun engelliler konusunda başarının vitrini olan Beşiktaş RMK Marine takımını daha yakından tanımak ve onlarla aktivite yapmak ve engelli spor stajını kulübümüzde yapmalarından dolayı biz çok mutluyuz. Güzel bir aktivite oldu. Bundan sonraki aktivitelerde de aynı özenle aynı ciddiyetle devam edeceğiz.”
 
Fotoğraf: Ufuk Tuncaelli