HABERLER

01.12.2017

GÜNCEL HABERLER

Başkanımız Fikret Orman Down Sendromlu Çocuklarla Bir Araya Geldi

Başkanımız Fikret Orman, Genel Sekreterimiz Ahmet Ürkmezgil ile Beşiktaş Belediye Başkanı Murat Hazinedar ve Dostev Derneği Genel Başkanı Arzu Oygur Doğan, Beşiktaş JK Müzesi’nde düzenlenen ‘Farklıyız & Fedakarız’ adlı Fotoğraf sergisi açılışında Down sendromlu çocuklarla bir araya geldi.

Açılışta bir konuşma yapan Fikret Orman, şunları söyledi:

"Bugün burada bizleri yalnız bırakmayan herkese çok teşekkür ediyorum. Bugün burada duyarlı, kardeşlik, dayanışma, yardımlaşma ve farklılıkları yok etmek üzerine en iyi şekilde hizmet eden etkinlik için müzemizde bir araya geldik. Beşiktaşımıza gönül veren sanatçıların Down sendromlu kardeşlerimizle beraber fotoğraf sergisine ev sahipliği yapmaktan dolayı büyük mutluluk duymaktayız. Değerlerimizle örtüşecek şekilde ‘Farklıyız & Fedakarız’ adıyla şanlı tarihimizle dolu müzemizde açtığımız bu sergiyi DOSTEV’li arkadaşlarımızın değerli organizasyonuyla gerçekleştiriyoruz. Beşiktaş taraftarıyla, yönetimiyle, sporcusuyla ve camiaya gönül veren tüm fertleriyle bu hayatta ben de varım mesajı veren Down sendromlu tüm kardeşlerimize her vesileyle destek olmaya devam edeceğiz. Bildiğiniz gibi bu yılki mottomuzu ‘Vefa’ olarak belirledik. ‘Farklıyız & Fedakarız’ sergisi Down sendromlu kardeşlerimizin, çocuklarımızın sesini duyurmak amacıyla hayata geçirdiğimiz vefa ile yoğrulmuş projelerimizden biridir. Bu özel serginin ortaya çıkmasında emeği geçen tüm sanatçılarımıza, DOSTEV’e ve katkıda bulunan herkese içtenlikle teşekkür ediyorum."

Beşiktaş JK, Down Sendromlular ve Zihin Engelliler Eğitim ve Koruma Derneği (DOSTEV) ile gerçekleştirilen sergi dünyada bir ilki gerçekleştiriyor.

Kara Kartal’a gönül veren sanatçıların, Down sendromlu çocuklarla beraber oluşturulmuş portrelerinin yer aldığı ‘Farklıyız & Fedakarız’ adlı Fotoğraf sergisi 17 Aralık 2017 Pazar gününe kadar Beşiktaş JK Müzesi’nde gezilebilecek.
Fotoğraf: Ufuk Tuncaelli