HABERLER

18.11.2017

GÜNCEL HABERLER

Divan Kurulu Toplantısı Yapıldı

BJK Divan Kurulu’nun 2017 yılı 4. Olağan Toplantısı, Hilton Convention Center’da gerçekleştirildi.

Toplantıya; Başkanımız Fikret Orman, Yönetim Kurulu Üyelerimiz, Divan Kurulu Başkanımız Tevfik Yamantürk ile Divan Kurulu Üyelerimiz katıldı.

Toplantının açılışının ardından saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu.

Divan Kurulu Başkanımız Tevfik Yamantürk, toplantının açılış konuşmasında şu ifadeleri kullandı:

“Bizlere yönetimi eleştirmemek üzerine yapılan eleştirileri anlamakta güçlük çekiyoruz. Kurullar birbirini suçlama yeri değil, Beşiktaş'ın sorunlarına çözüm üretme yeridir. Namuslu, çalışkan, iyi niyetli, ahlaklı insanları korkutarak bu görevlere niyetli olanları engellersek kulübümüzün üzerine yeni yıldırımlar düşer ve kulübümüz tarumar olur. Bugün bizler, yönetimi eleştirenlerin kulübümüz yanarken hiçbir kritik yapmadıklarına şahit olduk. Umarım 'şu tarihte şunu yaptık, söyledik' diye çok sevdikleri sosyal medya hesaplarından paylaşırlar. Beşiktaş başarılı olduğu müddetçe genç nesiller Beşiktaşlı olur. Bunun idrakında olarak egolarımızı, kişisel hırslarımızı kulübün menfaatlerinin önüne geçirmeden, seçilmiş yönetimin şevkini kırmadan, kulüp ahengini bozmadan düşüncelerimizi Beşiktaş'a yakışan üslup içerisinde söylemenin farkındayız ve söylüyoruz. Divan Kurulumuz, Beşiktaş'ın tüm kurullarıyla fikirlerini net şekilde paylaşmaktadır. Önemli olan camianın sorunlarını kavga yerine çözüm odaklı paylaşmaktır.”

Yamantürk’ün ardından Denetim Kurulu Başkanımız Feyyaz Tuncel kürsüye gelerek Kulübümüzün mali durumu hakkında Divan Kurulu Üyelerimize bilgiler verdi.

Başkanımız Fikret Orman, Divan Kurulu Toplantısı’nda yaptığı konuşmada şunları söyledi:

“Hemen hemen tüm divan toplantılarına katılırız. Bugün burası çok kalabalık. Bunun için katılanlara teşekkür ederim. Her konuda kuvvetler ayrılığı ilkesi vardır bizde. Birbirimizin alanlarına girmeyiz. Denetleme Kurulu şeffaf olarak incelemeler yapar. Beşiktaş’ı aldığımız dönemdeki ortam herkesin hafızasında vardır. O zaman Beşiktaş’ın mevcut gelirinin yüzde 35’i faize gidiyordu. Gelirinin büyük kısmı temlik edilmişti. Yaklaşık altı sene içinde iki yüz milyon dolara yakın faiz ödedik. Şu an görmüş olduğumuz Beşiktaş için altı sene önce bu noktada olacağız deseydim bunu hayalcilik olarak görürdünüz. Ben bunun zor olacağını biliyordum. İleri giderken camia içinden aşağı çekilmeyi beklemiyordum. Gecemizi gündüzümüze katarak Türkiye’nin en güzel stadını yaptık. Bugünlere büyük zorluklar çekerek geldik. Beşiktaş’ta her geçen gün daha ileri giden bir camia yaratmaya çalışıyoruz. Kıskançlıklar şevkimizi kırıyor. Stat maliyeti ile ilgili denetleme şirketi gelsin denetim yapsın, raporu açıklansın.

UEFA Şampiyonlar Ligi’de iyi gidiyoruz. Takımı arzusu ve isteği üst düzeyde. Bu sezon da takımımız şampiyon olacaktır, buna inanın. Uzun bir maraton içinde engelleri aşabilecek bir kadroya sahibiz. Hakemler etki altına alınmaya çalışılmakta. Zorluklardan kenetlenerek çıkacağız. Beşiktaş camiasının yüzde 99.9’u başkanın arkasında kenetlenmiştir. Herkes bir bütünlük içinde hareket ediyor.

Vodafone Park dünyanın en güzel stadı seçildi. UEFA Süper Kupa finali 2019’da Vodafone Park’ta yapılacak. Akhisarspor’un yeni yapılan stadında 180’e yakın kamera olacakken Vodafone Park’ta 1200 kamera bulunmakta.

Beşiktaş’ın dünyadaki bilinirliği çok yükseldi. Ürünlerimizin yüzde 25’ini yabancılar almaktadır. Yabancı sosyal medya hesaplarında 45 günde iki milyon takipçi artırdık. Yüz milyonun üzerinde taraftar kitlesine ulaşmak için çalışıyoruz.

Basketbolda başarılı bir sezon geçireceğimizi düşünüyorum. Amatör şubelere sahip çıkmalıyız. Güzel bir salonumuz var. Ufuk Sarıca ve öğrencilerini destekleyelim.

Pendik’teki tesisimiz bitmek üzere. BJK TV 2 Aralık’ta Vodafone Park’tan yayına başlayacak. Yeni yılda HD olarak yayınlar başlayacak. Fulya heba olmuş bir projedir. Oraya 3-4 milyon dolarlık bir yatırım yapılması gerekiyor. Kartal Yuvası satışları gayet iyi gitmektedir. Arkadaşlarımız iyi çalışıyor. Ciroyu yüzde bin dört yüz büyütmüş durumdayız.

Beşiktaş iyi yoldadır. Kıskançlık Beşiktaşlıya yakışmaz. Biz yılmayız böyle şeylerden. Beşiktaş’ın başarısı için birlikte çalışalım.”
Fotoğraf: Hakan Bayhan