HABERLER

Avrupa’nın Prensi, Türkiye’nin Tosun Paşa’sı

Hani “boynuz kulağı geçti” diye bir atasözümüz vardır ya... Ne “futbol starları” geldi geçti onun yanı başından. Bir an olsun yedek kalmaktan şikayet etmeyen, hatta bu durumla ilgili her daim espriler yapan forvetimiz, aslında büyüklerinden, o görkemli gol ustalarından çok şey öğrendi; çalıştı, yükseldi ve doğrusu hepsini geçti. Cenk Tosun’un dillere destan yükseliş hikâyesini, çok özel istatistik ve röportajları Beşiktaş Dergisi sayfalarına taşıdı. İşte Türkiyemiz’in gururu Cenk Tosun’un yazısından bazı bölümler:

“Tempo konusunda, kondisyon olarak biraz çalışmalıyım. İlk beş metre; depar, çıkış anlamında daha hızlı olabilmem gerekir. Forvetler için çok önemli olduğu için, bu noktada kendimi ilerletmem gerekiyor. Ben fuleli tabir edilen, sonradan açılan bir stile sahip olduğum için, yani on-on beş metre sonrasında hızlanan bir futbolcu olduğum için, ayrıca ilk çıkış anlamında da kendimi biraz geliştirebilirim diye düşünüyorum. İyi yönlerime gelince; yüksekten gelen topları iyi indirebiliyor ve önde top saklayabiliyorum. Üç-dört senedir vuruş tekniğim konusunda da özel çalışıyorum. Değişik vuruşlar deniyorum ve son vuruşlarımı geliştirme yolunda bir hayli ilerlediğimi söyleyebilirim. Bu çalışmalarım özellikle ceza sahası içinde takımıma avantajlar yaratacaktır diye düşünüyorum.”

Son cümlelerine dikkat. Bir futbolcunun laf olsun diye verdiği mülakat sözleri değil bu sözler; Cenk Tosun her kelimesinin altını doldurmak gibi bir kabiliyete sahip.

“Değişik vuruşlar deniyorum” demişti; spor fotoğrafçılarının gözdesi estetik vuruşları, attığı birbirinden güzel enstantenelik gollere bugün tüm dünya futbol kamuoyu şapka çıkartıyor.

“Son vuruşlarımı geliştirme yolunda ilerliyorum” diyor; nokta atışı yapmak konusunda o artık üstat klasmanında bir forvet.

“Bu çalışmalarımın ceza sahası içinde takımıma avantajlar yaratacağını düşünüyorum” dediğinde ise tüm düşüncelerini yaşayarak ve dediklerini bu kadar kısa bir zamanda sonuna kadar hayata geçirerek Türkiye’nin ve Avrupa’nın en büyük golcüleri arasında anılma hakkını kazanıyor bugün.

Hakikaten de Tosun’un ulaştığı nokta, sadece bir sporcu olarak genç futbolculara değil, tüm Türkiye’ye, hepimize örnek bir yükseliş öyküsü.

Cenk Tosun, Messi, Ronaldo...

Bugün hepimizin ortak gururu olan Beşiktaş’ın dünya yıldızı Cenk Tosun, artık Messi ile Ronaldo ile birlikte anılıyor. Çok değil, daha bir yıl önce Beşiktaş Dergisi’ne verdiği özel röportajda, bugün adının beraber telaffuz edildiği bu iki güzide yıldıza dair şöyle konuşuyordu Tosun Paşa:

“Ben Ronaldocuyum. Çünkü Real Madrid’e bir düşkünlüğüm var. Messi de inanılmaz bir futbolcu. Gerçi Messi’den daha fazla hak eden futbolcular da vardı bana göre. Örneğin bir Arjen Robben, James Rodríguez de gayet yüksek performans göstermişlerdi. Ama FIFA’nın seçtiği Messi’ye saygı duyuyorum.”

Peki ya bugüne gelindiğinde durum ne? Özellikle milli takım ve sonrasında Avrupa’da gösterdiği olağanüstü performansla Cenk, Messi ve Ronaldo ile yarışıyor artık. Şu satırların yazıldığı dakikalarda UEFA, Beşiktaşımız’ın yükselen Kartal’ı, zirvelere oynayan değeri Cenk Tosun’u Messi ve Ronaldo ile birlikte haftanın en iyi futbolcusu ödülüne aday gösteriyordu! Bu gurur, tüm Beşiktaşlılar’ın...

Cenk Tosun için Türkiye ve dünyada ne dediler?

Sports Illustrated (ABD): “Cenk Tosun’un yükselen grafiği dikkat çekici”
Daily Mail (Büyük Britanya): “Tosun iki attı, Beşiktaş kazandı”
Fotomaç (Türkiye): “Monaco Prensi Cenk Tosun”
Abola gazetesi (Portekiz): “Quaresma, Tosun iş birliği Beşiktaş’ı uçurmaya devam ediyor”
NTVSpor (Mehmet Demirkol): “Geldiği nokta inanılmaz. İspanya’da Cenk Tosun, kral olur”
France Football (Fransız Dergisi): “Cenk Tosun zehir gibi”
Hürriyet (Ali Ece): “Satrançtaki vezir gibi. ”
çArşı: “Monaco Prensi değil, hakiki Tosun Paşa”

Daha fazlası Beşiktaş Dergisi Kasım sayısında...

Satış: Kartal Yuvası mağazalarında, www.kartalyuvasi.com.tr adresinde ve bayilerde