HABERLER

Özgün: “Beşiktaş sayesinde başımız dik yürüyoruz”

Özgün, klasik müzik eğitiminden geçmiş ve pop müziğe transfer olmuş, yıllarca sahne tozunu yutmuş, müzikal yönden bir hayli tecrübeli bir şarkıcı... Musiki Eseri Sahipleri Grubu Meslek Birliği (MSG) Denetleme Kurulu Üyesi... Onu bizim için daha da değerli yapan çok fazla özellik var. Bir kere o, “özel” bir baba... Ve elbette ki çok sağlam bir Beşiktaşlı... Beşiktaş Dergisi’ne çok özel bir röportaj veren Özgün’ün ilgili söyleşisinden bazı bölümleri sizlere sunuyoruz:

“Oğlum Ediz Down sendromlu. Onlar farklı çocuklar, hasta değiller. Eğitimleri sürecinde eşit şartlarla, normal sınıflarda okumalılar. Aileleri tarafından dışlanmamalılar. Özel eğitim merkezleri çok önemli. Bazen okulda da yardımcı rehber öğretmen, gölge öğretmen dediğimiz bir hoca olabiliyor yanlarında. Bu çocuklar hakikaten çok özel varlıklar; hayatlarında yalan yok. Sevgisizlik yok dünyalarında. Bu yüzden melek gibiler.”

“Evimiz Eskişehir stadının hemen yanındaydı ve odamıza konfetiler gelirdi, o kadar yakındı yani. Bir yandan Eskişehirspor’a da sevgimiz vardı. Neyse ki Beşiktaş-Eskişehir maçlarında genelde Beşiktaş yenerdi de çok fazla arada kalmazdık çünkü içten içe hep Beşiktaş’ın yenmesini diliyorduk. Ancak kazara Eskişehir yenerse -ki bu sık olmazdı- o zaman da ‘Neyse, en azından yabancıya gitmedi’ diye kendimizi avutur, çok da fazla üzülmezdik.”

“Viyola bölümünde eğitim almıştım ve çok popüler bir enstrüman değildi. Ama bakıyorsunuz, gitar çalanlar çok popüler oluyordu (gülüyor). Ben de aldım elime gitarı, eh, sesim de iyiydi. Ankara’da Bahçelievler’de mekanlarda çalmaya başladık, popülerlik, gece hayatı derken hoşuma gitti. Şarkıların sevildiğini de görünce albüm yapmaya karar verdim.”

“Cenk Tosun, en zor işi yaptı. Genç bir Türk olarak Abou, Gomez, Ba gibi adamların arasında sıyrılmak... Müthiş! Atiba... O inanılmaz disiplini... Hayranım ona. Gökhan, Caner; sanki ikisi de yanlışlıkla zamanında Fenerbahçe’de oynamış da şimdi takımlarını bulmuş gibiler. Babel çok formda, Tolgay’ı çok beğeniyorum. Q7 zaten efsane.”

“Röportajlara gitmeyi çok sevmem ama Beşiktaş Dergisi olunca seve seve geldim. Takımımız çok iyi, Avrupa’da üçte üç yaptık, Beşiktaş sayesinde başımız dik yürüyoruz.”

Daha fazlası Beşiktaş Dergisi Kasım sayısında...

Satış: Kartal Yuvası mağazalarında, www.kartalyuvasi.com.tr adresinde ve bayilerde