HABERLER

01.10.2017

GÜNCEL HABERLER

Kulübümüzden Çin Milli Günü’ne Özel Kutlama

Globalleşme projesi kapsamında geçtiğimiz yaz döneminde Çin’e açılım yapan Beşiktaşımız, 1 Ekim tarihinde kutlanan Çin Halk Cumhuriyeti Milli Günü’ne özel etkinlikler gerçekleştirdi.

Dünyada 100 milyon Beşiktaş taraftarı hedefi ile bu yaz Çin’e bir seyahat gerçekleştiren ve bir özel maç yapan Beşiktaşımız, Çin ile başlattığı globalleşme projesine hız kesmeden devam ediyor.

Beşiktaşımız, Çin Milli Günü’ne özel olarak Trabzonspor maçında Çin Halk Cumhuriyeti Ankara Büyükelçisi YU Hongyang ve beraberindeki Çin heyetini Vodafone Park'ta ağırladı.

İkinci Başkanımız Ahmet Nur Çebi, As Başkanımız Deniz Atalay, Genel Sekreterimiz Ahmet Ürkmezgil, Pazarlama, Sponsorluklar, Dernekler ve Taraftarlardan Sorumlu Yönetim Kurulu Üyemiz Hakan Özköse ile Pazarlama ve Sponsorluklardan Sorumlu Genel Müdür Yardımcımız Umut Kutlu, Çin heyeti ile bir araya geldi.

Beşiktaş Müzesi'ni gezen Çin heyetine, Çin Halk Cumhuriyeti’nin 68. ulusal günü anısına bir plaket takdim edildi.

İkinci Başkanımız Ahmet Nur Çebi, plaket takdimi ardından yaptığı konuşmada şunları söyledi:

“Kulübümüzün dünyaya açılma politikası var. Çin’de oldukça büyük bir ilgi gördük. Bugün Çin Halk Cumhuriyeti için çok özel bir gün. Çin Halk Cumhuriyeti Ankara Büyükelçisi YU Hongyang ve beraberindekileri bugün Vodafone Park’ta ağırlamaktan dolayı çok mutluyuz. Çin halkının bu özel gününü kutluyoruz. Beşiktaş’ı futbolumuzla ve efendiliğimizle Çin halkına sevdireceğiz.”

Çin Halk Cumhuriyeti Ankara Büyükelçisi YU Hongyang, Çin Milli Günü’nde Beşiktaşımızın düzenlediği etkinlikte yer almaktan dolayı çok mutlu olduğunu ifade etti ve şunları söyledi:

“Beşiktaş, bizimle birlikte milli günümüzü kutluyor. Türk halkı, Çin halkına çok dostça davranıyor. Çin ile Türkiye arasındaki dostluk çok uzun geçmişe dayanıyor. Beşiktaş’ta birçok önemli oyuncu var. Beşiktaşlı futbolcuların hepsini beğeniyorum.”

Daha sonra Çin heyeti Vodafone Park'ı gezdi ve Beşiktaş - Trabzonspor maçı için özel bir locaya geçti.

Hedef 100 Milyon Taraftar

Beşiktaşımız, Trabzonspor maçında hem yıldız futbolcuları aracılığıyla, hem de stat içi reklam alanları ile Çin Halk Cumhuriyeti Milli Günü’nü kutladı.

Beşiktaşımızın yıldız oyuncuları, çektikleri videolar ile Çin Halk Cumhuriyeti Milli Günü’nü kutlarken, bu videolar maç öncesinde skor tabelasından yayınlandı.

Stat içerisindeki LED ekranlar aracılığıyla da Çince ve İngilizce olarak Çin Milli Günü kutlandı.

Fikret Orman: Hedefimiz dünyada 100 milyon taraftara sahip olmak

Beşiktaşımızı global bir marka haline getirmek istediklerini yineleyen Başkanımız Fikret Orman, “Bu hedefimiz doğrultusunda en önemli adımı atarak Çin’e gitmiş ve globalleşme projemizi burada başlatmıştık. Şimdi de bu proje kapsamında Çin Halk Cumhuriyeti Milli Günü’ne özel olarak kutlama organizasyonu planladık. Onlar için değeri çok büyük olan bu günü Vodafone Park’ta da coşkuyla kutlayacağız. Beşiktaş JK olarak hedefimiz tüm dünyadan 100 milyon taraftara sahip olmak. Uzak Doğu pazarında attığımız bu adımlar, Türkiye ile Çin arasındaki ekonomik, sosyal ve sportif işbirliklerine de katkı sağlayacaktır.  Beşiktaş JK olarak vizyoner bir bakış açısıyla buradaki gelişmeleri her zaman yakından takip edeceğiz” diye konuştu.
Fotoğraf: Ufuk Tuncaelli