HABERLER

30.09.2017

BASKETBOL

Beşiktaş Sompo Japan: 72 Gaziantep Basket: 67

Beşiktaş Sompo Japan Takımımız, TÜBAD Turnuvası final maçında Gaziantep Basket'i 72-67 mağlup ederek şampiyon oldu.

Sinan Erdem Spor Salonu'nda oynanan karşılaşmaya takımımız; Ryan Boatright, DJ Strawberry, Erkan Veyseloğlu, Earl Clark ve Sertaç Şanlı beşiyle başladı.

Karşılaşmadaki ilk sayılarını Sertaç Şanlı ile kazanan takımımız, bu bölümde DJ Strawberry ve Earl Clark ile hücumda etkili oldu. Mücadelenin ilk çeyreği 16-16 eşitlikle sona erdi.

Karşılıklı kazanılan basketlerle başlayan ikinci çeyrekte takımımız, Augusto Lima ve Ömer Utku Al ile hücumda etkili oldu. Son 5 dakikaya 26-26 eşitlikle girildi. Çeyreğin son dakikalarında savunmada basit hatalar yaparak skor üstünlüğünü rakibe kaptıran ekibimiz, soyunma odasına 40-35 geride girdi.

Mücadelenin ikinci yarısına takımımız; Ryan Boatright, DJ Strawberry, Jon Diebler, Kyle Weems ve Augusto Lima beşiyle çıktı.

Savunmaların öne çıktığı üçüncü çeyrekte pota altını etkili kullanan takımımız, farkı eritmeyi başardı ve son bölüme 52-52 eşitlikle girildi.

Son çeyreğe takımımız, Sertaç Şanlı'nın pota altından bulduğu basketle başladı. Ryan Boatright'ın basketleriyle öne geçmeyi başaran siyah-beyazlılarımız, son 3 dakikaya 65-61 üstünlükle girdi. Beşiktaş Sompo Japan Takımımız, karşılaşmadan 72-67 galibiyetle ayrılırak TÜBAD Turnuvasını şampiyon olarak tamamladı.

Mücadelede en skorer olan oyuncumuz; 14 sayı ve 8 ribaundla yıldızlaşan Augusto Lima olurken onu; 12 sayıyla Ryan Boatright ve 9 sayıyla da Sertaç Şanlı takip etti.

Turnuvanın MVP'si başarılı basketbolcumuz Sertaç Şanlı şeçildi.
Haber & Fotoğraf: Hasan Hüseyin Avcı