HABERLER

28.09.2017

BASKETBOL

Olimpiacos: 65 Beşiktaş Sompo Japan: 70

Beşiktaş Sompo Japan Takımımız, TÜBAD Turnuvası'da Olimpiakos'u 70-65 mağlup ederek finale çıktı.

Sinan Erdem Spor Salonu'nda oynanan karşılaşmaya takımımız; Ryan Boatright, Jon Diebler, Sertaç Şanlı, DJ Strawberry ve Earl Clark beşiyle başladı.

Mücadeleye etkili başlayan Beşiktaş Sompo Japan Takımımız, Sertaç Şanlı'nın pota altındaki etkili performansıyla ilk 5 dakikayı 10-2 önde geçti. Siyah-beyazlılarımız, son dakikalarında karşılıklı basketlerin olduğu çeyreği 17-12 önde tamamladı.

İkinci çeyreğin başlarında skor üretmekte zorlanan ekibimiz, skorun eşitlenmesine engel olamadı (17-17). Karşılıklı basketlerle devam eden bu bölüm sonunda 32-21 soyunma odasına giden taraf ekibimiz oldu.

Karşılaşmanın ikinci yarısına takımımız; Ryan Boatright, DJ Strawberry, Kyle Weems, Earl Clark ve Augusto Lima beşiyle çıktı.

Üçüncü çeyreğe tutuk başlayan takımımız, rakininin arka arkaya bulduğu basketlere engel olamadı ve geriye düştü. DJ Strawberry ve çeyreğin son dakikalarında Sertaç Şanlı ile hücumda etkili olan siyah-beyazlılarımız, farkı erittti ve bu bölümü 48-47 geride tamamladı.

Savunmaların sertleştiği son bölümde siyah-beyazlılarımız, Earl Clark ve DJ Strawberry ile hücumda etkili oldu. Son dakikalarda Erkan Veyseloğlu ile arka arkaya basketler bulan Beşiktaş Sompo Japan Takımımız, karşılaşmadan 70-65 galibiyetle ayrıldı.

Mücadelede en skorer olan oyuncumuz 17 sayıyla yıldızlaşan DJ Strawberry olurken onu; 10 sayıyla Sertaç Şanlı, 9 sayıyla Ryan Boatright, 8'er sayıyla da Erkan Veyseloğlu ve Jon Diebler takip etti.
Haber & Fotoğraf: Hasan Hüseyin Avcı