HABERLER

21.09.2017

BASKETBOL

Beşiktaş Sompo Japan: 84 Zenit St. Petersburg: 79

Beşiktaş Sompo Japan Takımımız, Gloria-SmartCasualEvent Cup ilk maçında Zenit St. Petersburg'u 84-79 mağlup etti.

Gloria Sports Arena'da oynanan karşılaşmaya takımımız; Ryan Boatright, DJ Strawberry, Can Maxim Mutaf, Earl Clark ve Augusto Lima beşiyle başladı.

Karşılıklı kazanılan basketlerle başlayan mücadelde ekibimiz Earl Clark ile hücumda etkili oldu. Çeyreğin son dakikalarında Erkan Veyseloğlu ve Sertaç Şanlı ile ribaundlarda etkili olan takımımız, bu bölümü 16-15 geride tamamladı.

Başa baş mücadelenin olduğu ikinci çeyrekte rakibine pota altına üstünlük kurmaya çalışan siyah-beyazlılarımız, Erkan Veyseloğlu'nun da skora katkı yapmasıyla soyunma odasına 37-36 önde girdi.

Karşılaşmanın ikinci yarısına takımımız; Ryan Boatright, DJ Strawberry, Erkan Veyseloğlu, Earl Clark ve Augusto Lima beşiyle çıktı.

Bu çeyrekte Earl Clark ve Erkan Veyseloğlu ile hücumda etkili olan ekibimiz, Samet Geyik'in de oyuna girdikten sonra skora katkı vermesiyle bu bölümü 67-57 önde bitirdi.

Son bölüme tutuk başlayan siyah-beyazlılarımız, farkın tek hanelere inmesine engel olamadı. Samet Geyik ve Earl Clark'ın bulduğu basketlerle üstünlüğünü koruyan Beşiktaş Sompo Japan Takımımız, karşılaşmadan 84-79 galibiyetle ayrıldı.

Mücadele en skorer olan oyuncumuz 25 sayı ve 5 ribaundla yıldızlaşan Earl Clark olurken onu; 18 sayıyla Erkan Veyseloğlu, 11 sayı, 8 ribaund ve 9 asistle de Ryan Boatright takip etti.


Haber & Fotoğraf: Hasan Hüseyin Avcı