HABERLER

15.09.2017

HENTBOL

Hentbol Şampiyonlar Ligi’ndeki Rakibimiz Sporting CP’yi Tanıyalım

2017-18 sezonunda ülkemizi VELUX EHF Şampiyonlar Ligi’nde temsil edecek olan Beşiktaş Mogaz Hentbol Takımımız, D Grubu'nda mücadele edecek.

Siyah-beyazlılarımız, Şampiyonlar Ligi ilk maçında 17 Eylül Pazar günü saat 17.00'de Kocaeli Şehit Polis Recep Topaloğlu Spor Salonu'nda Portekiz temsilcisi Sporting CP ile karşı karşıya gelecek.

Antrenör Hugo Canela’nın takımı 2001/02 sezonundan sonra tekrar VELUX EHF Şampiyonlar Ligi’ne geri dönüyor. Takıma yeni katılan yalnızca 3 oyuncu var; Tiago Rocha (Wisla Plock), Felipe Borges (Montpellier) ve Pedro Valdes (Artistica de Avanca). Bu oyuncularla beraber antrenör Canela, takıma değer ve uluslararası tecrübe kazandırdı. Çoğu oyuncu birbirini iyi tanıyor, daha önce beraber oynadılar ve başarılı bir sezon geçirdiler.

Son 5 sezonda hiçbir Portekiz temsilcisi gruplar da avantajı ele geçiremedi. Sporting’in geçen sezon Challenge Cup’ı domine eden güçlü bir takımı var. Şimdi ise VELUX EHF Şampiyonlar Ligi D Grubu’nda Beşiktaş Mogaz takımımız ile birlikte; Montpellier, Motor Zaporozhye, Metalurg ve Medvedi ile daha zor bir mücadele içinde olacaklar.

Sportin CP dokuz farklı ülkeden oyuncusu olmasıyla beraber takımının %50 sini Portekizli oyuncular oluşturuyor.