HABERLER

26.08.2017

GÜNCEL HABERLER

Divan Kurulu Toplantısı Yapıldı

BJK Divan Kurulu’nun 2017 yılı 3. Olağan Toplantısı, Vodafone Park Moda Merkezi’nde gerçekleştirildi.

Toplantıya; Başkanımız Fikret Orman, Yönetim Kurulu Üyelerimiz, Divan Kurulu Başkanımız Tevfik Yamantürk ile Divan Kurulu Üyelerimiz katıldı.

Toplantının açılışının ardından saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu.

Divan Kurulu Başkanımız Tevfik Yamantürk, toplantıda yaptığı konuşmada şu ifadeleri kullandı:

“Önceki dönemlerde üyelik kaydı silinen üyelerin durumu hakkında hukukçulardan görüş aldık. Buna göre, divan kurulu üyeliği düşen kişilerin geri dönüşünün sağlanabileceği belirtildi. Biz de divan kurulu üyeliği düşmüş 388 değerli üyemizin haklarını iade etmek üzere kendilerine mektup yazdık ve bu kararı uygulamaya koyduk. Ülkemize hizmet etmiş, bir kenarda sessizce duran çok değerli üyelerimiz var. Tüzüğümüzdeki değişikliklerin hayata geçirilmesi için önümüzdeki genel kurul toplantısına kadar gerekli hazırlıkların yapılacağını umut ediyorum.”

Yamantürk’ün ardından Denetim Kurulu Başkanımız Feyyaz Tuncel kürsüye gelerek Kulübümüzün mali durumu hakkında Divan Kurulu Üyelerimize bilgiler verdi.

Divan Kurulu Toplantısı’nda bir konuşma yapan Başkanımız Fikret Orman, şunları söyledi:

“Bayram öncesi bu kadar büyük bir kalabalık beklemiyordum. Bu Beşiktaş’ın büyüklüğünü ve Beşiktaş ailesinin birbirine ne kadar bağlı olduğunu gösteriyor. 30 Ağustos Zafer Bayramı’nı kutluyor, Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk ile silah arkadaşlarını saygıyla anıyorum.

UEFA Şampiyonlar Ligi’nde yeni bir serüvene başlıyoruz. Geçen sezon Lyon-Beşiktaş maçında yaşanan olaylar nedeniyle, aynı olayın iki sezon içinde tekrarlanması halinde men cezası almıştık. UEFA başkanı ile bu konuda bir görüşme yaptım. Avrupa’da çok sayıda yabancı pasaportlu Türk olduğunu belirttim. UEFA başkanı beni anladı ama konu hakkında kararları UEFA Disiplin Kurulu’nun verdiğini ifade etti. Bu sezon Avrupa’daki deplasman maçlarımıza taraftar götürmeyeceğiz. Kulübümüzü yönetim seviyesinde temsil edeceğiz.

İyi bir transfer dönemi geçirdik. Bir bütçe ile kulübü yönetiyoruz. Mantıklı gitmeye çalışıyoruz. Yabancı sınırlaması var. Nokta atışlar yaptık.

Kulübümüze karşı oyunlar oynanıyor. Birçok olumsuzlukla karşılaşıyoruz. Samsun’daki Süper Kupa maçında tribünleri dolduran taraftarlarımıza teşekkür ediyorum. Sahaya inmediler ve Beşiktaşlı duruşu sergilediler. Bizi saha dışına çekmeye çalışıyorlar. Efendilik içinde kalmalıyız.  Bu zor senede daha fazla birlik ve beraberliğe ihtiyacımız var.

3.5 senedir transferleri yönetim kurulu yapıyor. Olumlu veya olumsuz sorumluluk bize ait. Transferler yapılırken hocanın da fikri alınıyor. Herkes bir çizgi içinde çalışıyor. Bizim tek amacımız Beşiktaşlıları mutlu etmek.

Globalleşmemiz lazım. Rakiplerimizde yüzde 30 civarı daha fazla gelir elde ediyoruz ama Türkiye şartları artık bize yetmiyor. Dünyada söz sahibi olmak için dünya sponsorları bulmalıyız. Bunun için çok seyahat edeceğiz. Dünyanın her yerinde yüz milyonun üzerinde taraftarı olan bir kulüp olacağız. Siz bize inanın biz bunu yaparız.

Taraftar kitlemiz yüzde beş büyüdü. Bu araştırmaya 15 yaşaltı kişiler dahil değil. Orada daha aktif olduğumuzu düşünüyorum.

Bu sene ‘Vefa’ sezonu yaşayacağız. Beşiktaş’a birçok katkı yapmış değerli insanlarımızı hazırlayacağımız projelerle anacağız. Biz iyilikleri unutmayız. Bu ülkenin kuruluşundan bu zamana gelene kadar her aşamada Beşiktaşlıların emekleri var.

Basketbolda kadro istikrarı sağladık. Destek bekliyoruz. Üç transfer yaptık. İddialı hazırlanıyoruz. Geçen sene yaşanan olaylar nedeniyle ilk üç maçımızı taraftarsız oynayacağız.

Amatör şubelere elli milyon civarı zarar yazıyoruz. Sponsor bulamıyoruz. Radikal kararlar almalıyız. Ne yaparsak Beşiktaş’ın menfaati için yaparız.

Benim için Beşiktaş başkanlığından daha büyük bir mevki yok. Tek derdimiz Beşiktaş’a hizmet etmek.

Bu sene Gazi Akınal tesisini açacağız. Tesisleşme konusunda frene basıyoruz. Her şey bir anda olmuyor.

Anma törenlerine bir düzen getirmeliyiz. Belirlenecek bir günde büyüklerimizi ziyaret edelim ve saygıyla analım. Bence o gün 19 Mart olmalı.

Diğer kulüplerde net borç açıklanıyor ama bizde brüt borç açıklanıyor. Kamuoyu yanlış yönlendiriliyor.

Güzel günler yaşıyoruz. İnşallah yaşamaya devam edeceğiz. Allah üst üste üçüncü şampiyonluğu nasip etsin.”
Haber: Selçuk Genç
Fotoğraf: Ufuk Tuncaelli