HABERLER

Beşiktaş Dergisi’nin Mayıs Sayısı Piyasada

Beşiktaş Dergisi Mayıs sayısının kapağında bu ay şampiyonluğa koşar adım ilerleyen Kara Kartalımız’ın sevinç enstanteneleri “Açtık Kanatlarımızı, Vurduk Pençemizi” sloganı ile yer alıyor. Gururla, aşkla başarıdan başarıya koşan Beşiktaşımız’ın dünden bugüne izlediği şanlı yolunu, futbolcularımızın muzaffer anlarını kapağına taşıyan Beşiktaş Dergisi ile bu ay, “Beşiktaş’ın Dünya Yıldızı, Futbol Entelektüeli” Adriano Correia’nın kitabı hediye ediliyor. Yine her biri muazzam dört poster ve muhteşem çıkartmalar derginizle birlikte hediye...

Beşiktaş Dergisi’nin Mayıs sayısı taraftarımızın beğenisine sunuldu. Dergimizin kapağını şampiyonluk motivasyonu üst seviyede futbolcularımız ve asil Kartalımız süslüyor. Neredeyse Atiba’dan bile daha popüler hale gelen Noah’ın biricik babası ile birlikte poz verdiği sıra dışı posterin yanı sıra, Parkelerin Kralı Türkiye Kupası Şampiyonu Mogaz Hentbol Takımımız, ressam Nihat Evren Derman’ın harika Fabricio Ramirez yağlıboya çizimi ve takımımızın yazdığı destanı bire bir yansıtan kapakta da kullandığımız “birliktelik” ve “zafer” pozları sizlere poster olarak hediye ediliyor.

Bu ay da dergimiz “futbol edebiyatına” katkılarını sürdürüyor. Daha önce dergimizle birlikte sizlere sunduğumuz evlâdiyelik kitaplara bu defa da “Beşiktaş’ın Dünya Yıldızı, Futbol Entelektüeli Adriano Correia” eklendi. Taraftarımıza ücretsiz olarak dergimizle birlikte armağan edilen bu kitap, başarılı golcümüzün hayat öyküsünü ve tüm bilinmeyenlerini gözler önüne seriyor. Yazı İşleri Müdürümüz Murat Arda’nın yazdığı bu kitapta, Adriano’nun dünden bugüne çok özel duyguları, hayatındaki önemli izler, dönüm noktaları, hayat görüşü, kendi cümleleri ve sevdiklerinin penceresinden Beşiktaşlılar’a aktarılıyor.

İşte Beşiktaş Dergisi’nde yer alan konularımız:

* Başkanımız Sayın Fikret Orman’ın taraftarlarımıza mesajları...

* Dergimizin bu sayısını eski futbolcumuz, eski ikinci başkanımız merhum Şevket Belgin’e ithaf ediyoruz. Camiamızın önemli isimlerinden olan ve kulübümüze hem kaleci hem yönetici olarak çok uzun yıllar hizmet eden Şevket Belgin, yöneticilik döneminde maddi bakımdan da Beşiktaş’a sürekli katkı sağlamaya çalışmıştı. Aramızdan ayrılırken mirasını kulübümüze bırakan değerli büyüğümüz Şevket Belgin, adına yaptırılan bir spor salonu ile Siyah-Beyaz aşkla atan tüm kalplerde yaşamaya devam ediyor.

* Geçen sezon şampiyon olduk, bu sezon yine ayağa kalktık ve güneşe yürüyoruz... Dosta düşmana “çok açık, net” Beşiktaş’ın tartışmasız Türkiye’nin en büyüğü olduğunu bellettik, bu yüzden yarınlara da umutla bakıyoruz... Ey Beşiktaşlı, gün gururlanma günüdür... Gün, davullarla zurnalarla marşlar söylemek, Beşiktaş’ın önderliğinin ve şampiyonluğa koşuşunun keyfini çıkarma günüdür... Dergimizin kapağında da sizlere bu coşkuyu yansıtmak istedik.

* Ulu Önderimiz Atatürk’ün, Samsun’da milli mücadeleyi başlatarak, Türk Milleti’ne bağımsızlığı için yeşil ışık yaktığı en önemli gündür 19 Mayıs 1919... 19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramı, bu nedenle ulusumuz için apayrı bir önem taşımaktadır. Bugünün, Beşiktaş için de çok büyük anlamı vardır. Çünkü 19 Mayıs’ı Türkiye’ye armağan eden, en büyük Beşiktaşlı Atatürk’tür. 19 Mayıs’ı, Gençlik ve Spor Bayramı’na dönüştürmek ise bir Beşiktaş zaferidir.

* İstanbul, sadece Türkiye’nin değil, dünyanın en güzel şehirlerinden biri... Her ne kadar büyüleyici atmosferi ilgi çekici olsa da, bazen şehrin içinde ama şehrin tüm karmaşasından ve gürültüsünden uzak bir zaman geçirmek isteyebiliyorsunuz. İşte yeni açılan tesisimiz No:1903, bu açıdan büyüleyici bir atmosfere sahip...

* Futbol müzesinden çok bir spor müzesi olarak, dijital uygulamalar ve artırılmış gerçeklik desteği ile ziyaretçilerine eşsiz bir deneyim sunan Beşiktaş JK Müzesi, Altı Nokta Körler Derneği’nden konukları ağırladı. Elli görme engelli misafirimiz, yüzde yüz engelsiz bir müze olan Beşiktaş JK Müzesi’nde yaşadıkları deneyimden çok etkilendiklerini dile getirdiler.

* Beşiktaşımız’ın Spor Toto Süper Lig’de oynadığı Adana, Gençlerbirliği, Trabzonspor maçları; UEFA Avrupa Ligi’nde mücadele ettiği Lyon maçlarının detaylı anlatımları...

* Gururumuz Beşiktaş Mogaz Hentbol Takımımız, üst üste dokuzuncu, toplamdaysa on üçüncü şampiyonluğunu kazanarak, camiamızı ve taraftarımızı bir kez daha onurlandırdı. Toplamda on ikinci, son dokuz sezondaysa sekizinci kez Türkiye Kupası’nı müzemize getirerek şampiyonluğu taçlandırdı. Takımımız, önümüzdeki sezon şampiyon olunca, üst üste onuncu şampiyonluğunu elde edecek ve bu alanda Türk spor tarihinin en başarılı takımı unvanının sahibi olacak.

* “Hasretinden Prangalar Eskittim” isimli efsanevi şiirinde büyük şair Ahmed Arif sanki İnönü’yü özleyen Beşiktaşlılar’a sesleniyor gibidir. Hasret geride kaldı, sevgililer kavuştu. Ve aradan tam bir yıl geçti. Şair ruhlu Kara Kartal’ın şiir gibi stadı Vodafone Arena’nın doğum gününü, “Nice şampiyonluklara” diyerek coşku ile kutluyoruz. Süreyya İzgi, tüm Beşiktaşlılar için yazdı.

* O hit şarkılarıyla ortalığı kasıp kavurmasına kavuruyor ama Beşiktaş deyince akan sular onda da duruyor. Sahneden maç takip etmeler mi dersiniz, ekibine kendi işi olsa bile Beşiktaş’ın maç günlerinde verdiği izinler mi dersiniz... “Almanya’da doğdu, Beşiktaşlı oldu, helal olsun sana Aynur Aydın” denecek türden. ‘O gerçek bir Dişi Kartal!

* BJK Futbol Okulları Genel Kordinatörü ve Teknik Direktörü Ufuk Pak’tan müthiş bir portre yazısı daha... Ufuk Pak portre incelemesinde; efsane oyuncularımızdan Necdet Ergün’ü anlatıyor...

* Ressam Nihat Evren Derman’in “Gözü Kara Kartal Fabri” adlı yağlıboya tablosu ve bu çizime eşlik eden içtenlikli yazısı dergimizde...

* Danışman Astrolog Betül Alakır, bu ay başarılı futbolcumuz Aboubakar’ın astrolojik portresini sizler için hazırladı.

* Gökhan Karakaş, dünyanın dört bir yanındaki Kara Kartal aşıklarını, değişik ülkelerdeki gezgin ve yerleşik Beşiktaşlılar’ın kulüp sevdalarını Beşiktaş Dergisi’ne çok özel fotoğraflar ile taşımaya devam ediyor.

* Divan Kurulu Olağanüstü Seçimli Toplantısı’nda, Tevfik Yamantürk Divan Kurulu Başkanlığı’na seçildi. Tevfik Yamantürk ile Divan Başkanlık Kurulu Üyelerimiz, mazbatalarını Vodafone Arena’da yapılan törenle aldı.

* Akıllı stadyum altyapısı için 40 milyon TL’yi aşkın yatırım yapılan Vodafone Arena, Türkiye’nin en fazla teknoloji yatırımı yapılan stadyumu oldu. Türkiye’de içinde bir teknoloji merkezi bulunan tek stadyum olan Vodafone Arena, beş katmanlı akıllı altyapısıyla ziyaretçilere ve taraftarlara kesintisiz iletişim deneyimi sunuyor.

* Spor pazarlama yöneticisi Handan Kaloğulları, İspanya’ya kanat açtı. Barcelona ile Valencia maçına giderek bir maç günü neler yaşadığını ve gözlemlerini sizler için yazdı.

* Uzman Psikolog Serdar Vatansever, “Öfkenizi kontrol edin” diyerek, sizlere çeşitli tüyolar veriyor.

* Beşiktaşımız’ın ve futbolcularımızın resmi sosyal medya hesaplarından öne çıkanlar, sizlerin paylaştıkları, Somera’nın desteğiyle dergimizde...

* Yazarımız Fatma Arsan, Beşiktaş’ı en güzel sevenlerden Fatma Zehra Köseley, Feraye Şahin ve Zühal Akçay’ı sayfalarına konuk ediyor.

* Beşiktaşlı şair, komedyen Vedat Özdemiroğlu’dan Cenk Tosun’a dair bir şiir...

* Forma girmek herkesin hayali... Özellikle de yazın yaklaşmasıyla diyet listeleri, zayıflama önerileri havada uçuşuyor. Peki ideal vücuda kavuşmak için en sağlıklı yöntem nedir? İşte bu sorunun cevabını bulabilmek için yeni trend zayıflama merkezlerinden PK Kulüp’ün kapısını çaldık ve kulübün Beşiktaşlı kişisel antrenörlerinden bilgi aldık.

* UNIBJK sayfalarımıza Namık Kemal Üniversiteli Beşiktaşlılar konuk oluyor. “Büyük UNIBJK’nın bir parçasıyız” diyen gençlerin heyecanını Efkan Yıldız sizlere aktardı.

* Kartallar Beşiktaş Motosiklet Kulübü Derneği’nin kuruluşu, faaliyetleri ve camiamıza mesajları...

* Teknoloji dünyasındaki yenilikleri Murat Yıldız yazdı.

* E. Burak İzmirlioğlu, A’dan Z’ye epic yarışların içeriğini sizlere anlatıyor. Beşiktaşlı bisikletçi Burak İzmirlioğlu, doğada bisiklet kullanmanın keyfini sizlere öneriyor.

* Motosiklet Başlangıç ve İleri Sürüş Teknikleri Eğitmeni Mustafa Tekin, motosiklete dair her şeyi sizlerle paylaşıyor. Bu sayımızda “Katil bariyerlere dikkat” diyor.

* İleri Sürüş ve Sportif Sürüş Eğitmeni Kaan Özşenler, şampiyonlar şampiyonu Ayhancan Güven’i yazdı.

* Mayıs ayının kültür ve sanat etkinlik takvimi...

* Vizyona giren filmler, kitapçı raflarında görücüye çıkan kitaplar ve kalburüstü müzisyenlerin yaşamlarına dair detaylarla yeni albümlerin incelemeleri... Serüven filmlerinden kültür, müzik ve eğlence dünyasına tüm sektörün nabzı Beşiktaş Dergisi’nde atıyor.

* Nisan ayında Beşiktaş Camiası’nda yaşanan her şey, her haber Beşiktaş Dergisi’nde...

* Beşiktaş Dergisi’nin Yavru Kartallar’a ayırdığımız sayfaları yine dolu dolu... Beşiktaş RMK Marine Tekerlekli Sandalye Basketbol Takımımız’ın kaptanı Kaan Dalay “Evde oturmayın, spor yapın” diyerek coşkusunu Yavru Kartallar ile paylaştı. Yavru Kartallarımız Aytuğ Bayur Kömeç, Avtandil Duishoev, Ecem Özden’in yaptığı röportaj ve çok özel fotoğraflar, yediden yetmiş yediye tüm Beşiktaşlılar’ın ilgisini çekecek. Mini Mini Kartallar ve aktüel bilgiler de Yavru Kartal dergimizde...

Abonelik: 0850 399 1903 - www.kartalyuvasi.com.tr
Satış: Kartal Yuvası mağazalarında, www.kartalyuvasi.com.tr adresinde ve bayilerde