HABERLER

25.04.2017

FUTBOL AKADEMİ

Beşiktaş Futbol Akademi, St. Petersburg Öncesinde “Futbol ve Dostluk Günü”nü Kutladı

FIFA ve 2018 Dünya Kupası'nın resmi ortağı Gazprom tarafından yürütülen Dostluk İçin Futbol programına katılan 64 ülkede, “Futbol ve Dostluk Günü” kutlandı. Futbol ve Dostluk Günü’nün İstanbul’daki etkinliklerine, bu yıl programa genç oyuncusu ile katılan Beşiktaşımız ev sahipliği yaptı. Beşiktaşımızın genç oyuncusu Abdümecid Dönmez, programın Temmuz ayında St. Petersburg’da düzenlenecek etkinliklerinde Türkiye’yi temsil edecek.

FIFA ve 2018 Dünya Kupası’nın resmi ortağı Gazprom tarafından yürütülen Dostluk İçin Futbol’un dördüncü sezonu tüm hızıyla sürüyor. Avrasya, Kuzey Amerika ve Güney Amerika’dan 64 ülkenin katıldığı programında bu yıl Türkiye’yi, Beşiktaşımızın genç oyuncusu Abdülmecid Dönmez temsil ediyor.

Programın tüm katılımcı ülkelerinde kutlanan “Futbol ve Dostluk Günü”nün İstanbul’daki etkinliklerine, Beşiktaş Fulya Hakkı Yeten Tesisleri ev sahipliği yaptı. Etkinlikler kapsamında Beşiktaşımızın 12 yaş grubu oyuncularıyla Örnek Gençlikspor arasında bir dostluk maçı düzenlendi. Oyuncular arasında programın dokuz değeri olan “dostluk, eşitlik, adalet, sağlık, barış, sadakat, zafer ve geleneği” temsil eden “dostluk bilekliklerinin” değiş tokuş edilmesiyle başladı.

BJK Özkaynak Düzeni Sportif ve Scout Direktörümüz Gökhan Keskin’in de katılımıyla düzenlenen basın toplantısında, programın detayları kamuoyuyla paylaşıldı.

Toplantının açılışında konuşan Abdülmecid Dönmez, “St. Petersburg’da farklı ülkelerden yaşıtlarımızla bir araya geleceğiz ve diğer ülkelerin de önde gelen takımlarının oyuncularıyla turnuvada mücadele edeceğiz. Bu yıl Dostluk İçin Futbol’da Beşiktaş’ı ve Türkiye’yi temsil edecek olmak bana gurur ve heyecan veriyor” dedi.

Programa bu yıl katılan 64 ülkenin 12 yaş grubu oyuncularından oluşacak sekiz karma takım, 1 Temmuz’da St. Petersburg’da düzenlenecek Dostluk İçin Futbol Şampiyonası’nda mücadele edecek. 2 Temmuz’da düzenlenecek Beşinci Dostluk İçin Futbol Çocuk Forumu’nun ardından programın tüm katılımcıları, Zenit Arena’da 2017 FIFA Konfederasyonlar Kupası final maçını izleyecek.

Dostluk İçin Futbol projesinin Türkiye Direktörü Filiz Pak, “Türkiye’nin dördüncü kez katıldığı Dostluk İçin Futbol programında, geçtiğimiz sezon olduğu gibi bu yıl da Beşiktaş’ın desteğini almaktan memnuniyet duyuyoruz. Programımıza katılan ülkelerin sayısı bu yıl ikiye katlanarak 64’e ulaştı. Genç nesillere yönelik bu projeler, evrensel değerlerin tüm dünyaya yayılmasına yardımcı oluyor” dedi.

BJK Özkaynak Düzeni Sportif ve Scout Direktörümüz Gökhan Keskin, “Dostluk İçin Futbol gibi projeler gençlerimize hem kendilerini uluslararası arenada gösterme fırsatı tanıyor, hem de farklı ülkelerden yaşıtlarıyla bağlar kurmalarını sağlıyor. Biz de Beşiktaş olarak, projenin değerlerine desteğimizi sunuyoruz” şeklinde konuştu.

Bilgi

Dostluk İçin Futbol Uluslararası Çocuk Sosyal Projesi, “Çocuklar İçin Gazprom” programı kapsamında PAO Gazprom tarafından yürütülmektedir. Projenin amacı, çocuk futbolunun gelişimi, farklı ülkelerden gelen çocuklar arasında hoşgörünün ve değişik kültür ve milletlere karşı saygının teşvik edilmesidir. Katılımcıların desteklediği ve teşvik ettiği temel değerler; dostluk, eşitlik, adalet, sağlık, barış, özveri, zafer, gelenek ve onur olarak sıralanmaktadır.

Projenin ana etkinliği her yıl düzenlenen Dostluk İçin Futbol Uluslararası Çocuk Forumu'dur. Bu forum çerçevesinde dünyanın dört bir köşesinden gelen genç futbolcular bir araya gelerek medya temsilcileri ve ünlü futbolcular ile birlikte bu değerlerin dünya çapında desteklenmesini ele alırlar.

Dostluk İçin Futbol projesinin özel ödülü Dokuz Değer Kupası’dır. Her yıl bir profesyonel futbol kulübüne, proje değerlerini hayata geçiren sosyal inisiyatifler için verilen bu kupa, benzersiz bir ödüldür. Kupanın kazananı, Dostluk İçin Futbol hareketinin tüm katılımcı ülkelerinde düzenlenen oylama yolu ile projenin genç elçileri tarafından seçilir.

Projeye her yıl, tüm dünyadan binlerce katılımcı dahil olmaktadır. Proje süresi boyunca katılımcı ülkeleri kapsayan coğrafya, 2013 yılındaki 8 ülkeden 2017 yılında 64 ülkeye kadar büyük bir genişleme göstermiştir. Yüzlerce genç futbolcu Dostluk İçin Futbol hareketinin ve değerlerinin kendi ülkelerindeki elçileri olmaktadır. Dostluk İçin Futbol projesinin sembolü olan Dostluk Bilekliği, çocuklar, yetişkinler, ünlü sporcular ve gazeteciler, sanatçılar, politikacılar ve değişik ülkelerin cumhurbaşkanları dahil olmak üzere 400 bini aşkın kişi tarafından takılmaktadır.

2017 yılında projeye katılacak ülkeler şunlardır: ABD, Almanya, Arjantin, Avusturya, Azerbaycan, Bangladeş, Belarus, Belçika, Bolivya, Brezilya, Bulgaristan, Cezayir, Çek Cumhuriyeti, Çin, Danimarka, Ermenistan, Estonya, Finlandiya, Fransa, Gana, Güney Afrika Cumhuriyeti, Hırvatistan, Hindistan, Hollanda, Irak, İspanya, İsviçre, İtalya, İngiltere, İran, İzlanda, Japonya, Kazakistan, Kırgızistan, Kore, Letonya, Libya, Litvanya, Macaristan, Makedonya, Meksika, Mısır, Mozambik, Norveç, Özbekistan, Pakistan, Polonya, Portekiz, Romanya, Rusya, Sırbistan, Singapur, Slovakya, Slovenya, Suriye, Tacikistan, Tanzanya, Türkiye, Türkmenistan, Ukrayna, Uruguay, Venezuela, Vietnam, Yunanistan

Gazprom küresel bir enerji şirketidir. Faaliyetlerinin temel unsurları doğal gaz, likit petrol gaz ve petrolün jeolojik araştırması üretimi, taşıması, depolaması, işlenmesi ve satışı (motorlu taşıtların yakıtı olarak dahil), ısı ve elektrik enerjisinin üretimi ve satışıdır. Şirket Rusya'da, Afrika, Ortadoğu, Avrupa, Latin Amerika, Orta, Güney ve Güneydoğu Asya ülkelerinde faaliyet göstermektedir.

Gazprom, doğalgaz rezerv hacmi ve üretim hacmi açısından dünyanın en büyük şirketi olarak Rusya‘daki tüketicilere ve 30'u aşkın ülkeye doğalgaz temini gerçekleştirmektedir. Gazprom, Rusya'nın dört lider petrol üreticisinden biri olup, ısı ve elektrik enerji üretiminin belirtilen kapasitesi açısından Rusya'da birinci sırada yer almaktadır ve ısı enerjisinin üretiminde de dünya lideridir.

Gazprom, üretim faaliyetlerini etkin bir şekilde geliştirmenin yanı sıra, sosyal projelerine de büyük önem vermektedir. Şirket, uluslararası ve yerel kapsamlı birçok spor kuruluşuna ve etkinliğine destek sağlamaktadır.