HABERLER

20.03.2017

GÜNCEL HABERLER

Başkanımız Fikret Orman 2. Futbol Zirvesine Katıldı

2. Futbol Zirvesi, Türkiye Kulüpler Birliği Vakfı tarafından Türkiye Futbol Federasyonu’nun desteğiyle Haliç Kongre Merkezi’nde düzenlendi.

Zirveye; Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, Başkanımız Fikret Orman, Ahmet Ürkmezgil (Genel Sekreter, Şan Ökten Tesisi'nden Sorumlu, İcra Kurulu Üyesi.) TFF Başkanı Yıldırım Demirören, Kulüpler Birliği Başkanı Göksel Gümüşdağ ile çok sayıda kulüp başkanının yanı sıra futbol dünyasının önde gelen isimleri katıldı.

Başkanımız Fikret Orman, 2. Futbol Zirvesi’ndeki panelde yaptığı konuşmada şunları söyledi:

“Göreve geldiğimizde Beşiktaş’ın finansal sıkıntıları vardı. Zor süreçlerden buralara geldik. UEFA her seferinde yapacaklarımız konusunda bizi aydınlattı. Çok yardımlarını gördük. İşin sırrı şu: Gelirinden fazla harcama ve kar elde et. Artık herkes işin ciddiyetinde. UEFA’nın yaptırımlarına ihtiyaç olmaması lazım. Ülke federasyonlarının bu işleri çözmesi lazım. Gelir artırıp giderleri makul seviyede tutmaya çalışıyoruz. Türk futbolunu daha rekabetçi bir hale getirmeliyiz. Diğer kulüpler şampiyonluk için oynayabilir hale gelmeli. Statları seyirci çekebilmeliyiz. Yayıncı kuruluşun da bizim maçları yurt dışında yayınlaması gerekiyor. Türkiye’nin marka değeri arttıkça gelirlerimiz de artacaktır. Ülkemizde birçok tesis yapılıyor. Bu bizim için bir avantaj. Bir plan dahilinde gidiyoruz. UEFA ile üç yıllık bir anlaşma yapmıştık. Ona uyuyoruz. Sponsorluk anlaşmaları yaptık. Kulübün gelirini yüzde yüzden fazla yükselttik. Giderleri de boyumuz kadar yapmaya gayret ediyoruz. Fazla satıyoruz, daha az alıyoruz. Faiz giderlerimizi azaltıp, daha fazla oyuncu ihraç ederek hareket etme gayretindeyiz. Satmadan aldık ve milyarlara ulaşan borçlarımız oldu.”