HABERLER

Beşiktaş Dergisi’nin Mart Sayısı Çıktı

Beşiktaş Dergisi Mart sayısının kapağını şampiyonluğa koşar adım ilerleyen “Beşiktaşımız’ın Dinamosu” Ricardo Quaresma süslerken, “Jeneriklik Goller Üstadı” Cenk Tosun’un kitabı hediye ediliyor. Yine her biri muazzam dört poster ve muhteşem çıkartmalar derginizle birlikte hediye...

Beşiktaş Dergisi’nin Mart sayısı taraftarımızın beğenisine sunuldu. Dergimiz bu ay iki kapakla okuyucuyla buluşuyor. Bir kapağında tribünlerin sevgilisi Ricardo Quaresma yer alırken, diğer kapağında Beşiktaşımız’ın kuruluş yıldönümü nedeniyle tarihimizden önemli izleri görebileceğiniz bir görsel bulunuyor. Her iki konuyla ilgili posterlerin yanı sıra ressam Nihat Evren Derman’ın harika Demba Ba yağlıboya çizimi ve Cenk Tosun’un Benfica maçında attığı muhteşem gol pozisyonunun fotoğrafı sizlere poster olarak hediye ediliyor.

Bu ay da dergimiz “futbol edebiyatına” katkılarını sürdürüyor. Daha önce dergimizle birlikte sizlere sunduğumuz kitaplara bu defa da “Jeneriklik Goller Üstadı” Cenk Tosun eklendi. Taraftarımıza birlikte ücretsiz olarak armağan edilen bu kitap, başarılı golcümüzün hayat öyküsünü ve tüm bilinmeyenlerini gözler önüne seriyor. Editörümüz Murat Arda’nın yazdığı bu kitapta, Cenk’in çok özel duyguları, hayatındaki önemli izler, dönüm noktaları, hayat görüşü, kendi cümleleri ve sevdiklerinin penceresinden Beşiktaşlılar’a aktarılıyor.

İşte Beşiktaş Dergisi’nde yer alan konularımız:

* Başkanımız Sayın Fikret Orman’ın taraftarlarımıza mesajları...

* Hiç sönmeyecek meşalemizi yakan Bereketzadeler’e ithafen çıkardığımız dergimizde şüphemiz en önemli konumuz şu sloganı taşıyor: “1903’te doğdu bu renkler, doğduğu günden beri sevdi tüm kalpler”... 1903’te Serencebey’de bir semt kulübü olarak doğan, bir asırı aşkındır dünyanın her yanına yayılan büyük aşkımız, Beşiktaşımız’ın 114. yaşını dergimizde kutluyoruz. Nice yıllara Beşiktaş...

* “Biz on bir arkadaşız, lakin arkamız daha var”... Dünya tarihinin en önemli savaşları arasında yer alan Çanakkale Savaşı’nda her iki taraftan da yüz binlerce kişi yaşamını yitirdi. “Çanakkale geçilmez” efsanesinin doğduğu bu savaşta, kulübümüzün sporcuları da, diğer askerlerimiz gibi ulusumuzun topraklarını korumak adına canlarını feda ettiler. Çanakkale şehitlerimizi saygıyla anıyoruz.

* Bir futbol sanatçısı: Ricardo Quaresma... Şampiyonluğa koşar adım ilerleyen Beşiktaşımız’ın dinamosu o. Futbolun sadece futbol olduğu ve zevk için oynandığı çağlardan Beşiktaşımız’a miras kalan bir spor nimeti. Onun için futbol mitolojisinin gizemli ilahlarından biridir desek yeridir. Beşiktaş ona, o Beşiktaş’a sahip olduğu için çok şanslı; biz Beşiktaşlılar da bu yaşayan efsaneyi, Ricardo Quaresma’yı kanlı canlı seyrettiğimiz için futbol tanrılarına her hafta şükrediyoruz! Çok özel açıklamalarıyla Quaresma, Beşiktaş Dergisi’nde...

* Türkiye’nin en büyük spor müzesi Beşiktaş JK Müzesi açıldı. Şeref’li Beşiktaş tarihini Hakkı’yla yaşamak için Beşiktaş JK Müzesi sporu aşkla yaşayanları bekliyor. Türk sporunun mazide kalan pek çok değerli anısını o günkü hisle kalplere taşımayı hedefleyen Beşiktaş JK Müzesi, bir futbol müzesinden çok bir spor müzesi olarak, dijital uygulamalar ve artırılmış gerçeklik desteği ile ziyaretçilerine eşsiz bir deneyim sunuyor. Ziyaretinizden önce rehber niteliğindeki bu yazıyı muhakkak okuyun.

* Başkanımız Fikret Orman, yeni transferlerimiz Demba Ba, Ersan Adem Gülüm, Ryan Babel ve Matej Mitrovicile basın toplantısı düzenledi. Başkanımızın ve futbolcularımızın çok önemli açıklamaları...

* Beşiktaşımız’ın Spor Toto Süper Lig’de oynadığı Atiker Konyaspor, Kardemir Karabükspor, Akhisar Belediye maçları: Ziraat Türkiye Kupası karşılaşmaları, UEFA Avrupa Ligi’nde mücadele ettiği ve eleyerek bir üst tura adını yazdırdığı Hapoel Beer Sheva maçlarının detaylı anlatımları...

* Yaşasın Kadınlar! Şampiyon Beşiktaş! Bundan tam yüz altmış yüz altmış sene evvel, kadınlar dünyayı sarstılar. Takvimler 8 Mart 1857 tarihini gösteriyordu. Başta kadınlar olmak üzere emekçiler, üretimden gücünü kullandılar ve bunu canlarıyla ödediler. Ve o günden sonra dünyada kadının yeri asla eskisi gibi olmadı. Çünkü güçlerini göstermişlerdi bir kere... İşte Beşiktaşımız’ın kadın futbol takımı da, bugün lider olarak gücünü gösteriyor. 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü’nü onlarla kutluyor, şampiyonluk yolunda başarılar diliyoruz.

* Ressam Nihat Evren Derman’in “Yeniden Zaferlere... Demba Ba...” isimli yağlıboya tablosu ve Demba Ba’nın BeşiktAŞK öyküsünü kaleme aldığı yazısı dergimizde...

* BJK Futbol Okulları Genel Kordinatörü ve Teknik Direktörü Ufuk Pak’tan kuramsal futbol dersleri... İkinci dersimiz; ruhsal yönden hazırlanmak... Mental (zihinsel) olarak her zorluk ve soruna karşı çözümler üretmek... Kısaca sahada değilken de antrenman yapmak....

* Halkın takımı Beşiktaş’a gönül veren halk sanatçısı, tribünün içinden, çok bizden; Hakan Altun: “Bu sene de şampiyon biziz”... Kocaman gülümsemesi, mütevazı tavırları ve elbette ki Beşiktaşlılığı ile hep sevgi dolu ve bu şarkılarına da yansıyor, taraftarlığına da...

* Danışman Astrolog Betül Alakır, bu ay başarılı futbolcumuz Gökhan İnler’in astrolojik portresini sizler için hazırladı. 

* Gökhan Karakaş, dünyanın dört bir yanındaki Kara Kartal aşıklarını, değişik ülkelerdeki gezgin ve yerleşik Beşiktaşlılar’ın kulüp sevdalarını Beşiktaş Dergisi’ne çok özel fotoğraflar ile taşımaya devam ediyor.

* Vodafone Arena, 7/24 yaşayan bir yaşam alanı olarak, taraftarlarımızın sadece maç günleri değil, haftanın her günü gidebildiği bir uğrak yeri haline geldi. Stadımızın açıldığı günden beri hizmet veren Black Cup Coffee, bunun en önemli örneklerinden biri. Vodafone Arena’nın gölgesinde hem maviyi hem yeşili hem de Siyah-Beyaz’ı yaşayarak, muhteşem kahveler içebilir, birbirinden güzel tatlıları keşfedebilirsiniz.

* Spor pazarlama yöneticisi Handan Kaloğulları, Premier Lig’e kanat açtı. Nottingham Forest’la bir maç günü neler yaşadıklarını ve gözlemlerini sizler için yazdı.

* Uzman Psikolog Serdar Vatansever, “pozitif koçluk” konusundaki görüşlerini ve altyapı antrenörlerin kullanabileceği taktik önerilerini okuyucuya aktarıyor.

* Beşiktaşımız’ın ve futbolcularımızın resmi sosyal medya hesaplarından öne çıkanlar, sizlerin paylaştıkları, Somera’nın desteğiyle dergimizde...

* Küllerinden doğan şehir; Berlin... Restore edilmek zorunda kalınmış muhteşem tarihi binalar, 2. Dünya Savaşı’nın özellikle sonrasının izini taşıyan detaylar ve son dönemde hızla gelişen modern mimarinin önemli örnekleri Berlin’de sizi bekliyor. Berlin’e dair her şey Adil Akbay’ın anlatımıyla Beşiktaş Dergisi’nde...

* Yazarımız Fatma Arsan, baharı karşıladığımız mart ayında önce 8 Mart’ınızı kutluyor, sonra da dünyalar güzeli Beşiktaşlı anne Memduha Akar’ı ve onun biricik kızı Melis’i sayfalarına konuk ediyor.

* Şehit ailelerimiz için el ele... 10 Aralık 2016’da stadımızın çevresinde olan patlamada hayatlarını kaybeden şehitlerimiz Vefa Karakurdu’nu ve Tunç Uncu’nun anılarını yaşatmak ve ailelerine bir nebze de olsa fon desteği sağlayabilmek için Karadeniz Ereğli Beşiktaş Taraftarları Derneği üyeleri, Nihat Evren Derman’ın resimlerinden oluşan önemli bir sergiye imza attılar.

* Beşiktaşlı şair, komedyen Vedat Özdemiroğlu’dan efsane kalecimiz Sabri Dino’ya dair bir şiir...

* Beşiktaşımız, Vodafone’u iki yıl daha göğsünde taşıyacak. Bu önemli sponsorluk anlaşmasının tüm detaylarını, dergimizde okuyabilirsiniz.

* UNIBJK sayfalarımıza Karamanoğlu Mehmetbey Üniversiteli Beşiktaşlılar konuk oluyor. Mehmet Çolak, UNIBJK’nın hedeflerini yazdı. 

* Tavşanlı Beşiktaşlılar Derneği’nin kuruluşu, faaliyetleri ve camiamıza mesajları...

* Teknoloji dünyasındaki yenilikleri Murat Yıldız yazdı.

* E. Burak İzmirlioğlu, sizlerden gelen “Bisiklete binerken nasıl giyinmeliyiz?” sorusunu tüm ayrıntılarıyla yanıtlıyor.

* Motosiklet Başlangıç ve İleri Sürüş Teknikleri Eğitmeni Mustafa Tekin, kışın motosiklet kıyafeti ve kullanımı ile ilgili tüm bilgi ve birikimini sizlerle paylaşıyor.

* İleri Sürüş ve Sportif Sürüş Eğitmeni Kaan Özşenler, Fiat ailesinin en minik üyesi FIAT 500’le test sürüşü yaptı ve gözlemlerini yazdı.

* Mart ayının kültür ve sanat etkinlik takvimi...

* Vizyona giren filmler, kitapçı raflarında görücüye çıkan kitaplar ve kalburüstü müzisyenlerin yaşamlarına dair detaylarla yeni albümlerin incelemeleri... Serüven filmlerinden kültür, müzik ve eğlence dünyasına tüm sektörün nabzı Beşiktaş Dergisi’nde atıyor.

* Şubat ayında Beşiktaş Camiası’nda yaşanan her şey, her haber Beşiktaş Dergisi’nde...

* Beşiktaş Dergisi’nin Yavru Kartallar’a ayırdığımız sayfaları yine dolu dolu... Beşiktaşımız’ın yeni transferi Ryan Babel “Ben de tekneyle şampiyonluk turu atmak istiyorum” diyerek heyecanını Yavru Kartallar ile paylaştı. Yavru Kartallarımız Naz Yaren Aksakal ve Yağız Gürsoy’un yaptığı röportaj ve çok özel fotoğraflar, yediden yetmiş yediye tüm Beşiktaşlılar’ın ilgisini çekecek. Mini Mini Kartallar ve aktüel bilgiler de Yavru Kartal dergimizde...

Abonelik: 0850 399 1903 - www.kartalyuvasi.com.tr

Satış: Kartal Yuvası mağazalarında, www.kartalyuvasi.com.tr adresinde ve bayilerde