HABERLER

03.02.2017

GÜNCEL HABERLER

Vodafone Arena'ya Çifte Adaylık

UEFA, 2019 yılında yapılacak finallere ev sahipliği için başvuran statları açıkladı. Vodafone Arena 2019'da hem UEFA Avrupa Ligi finaline, hem de Süper Kupa maçına aday oldu. Vodafone Arena’nın Avrupa Ligi final maçı için 7, Süper Kupa finali içinse 9 rakibi var.

UEFA, 2019 yılında UEFA Şampiyonlar Ligi, UEFA Avrupa Ligi, UEFA Süper Kupa ve UEFA Kadınlar Şampiyonlar Ligi final maçlarına ev sahipliği yapacak aday statları belirledi. Vodafone Arena 2019 UEFA Avrupa Ligi finali ve UEFA Süper Kupa karşılaşmasını düzenlemek için aday statlar arasında gösterildi. 41 bin 903 kapasiteli Vodafone Arena, 2019 UEFA Avrupa Ligi final maçına ev sahipliği için 7 statla yarışacak. Vodafone Arena'nın 2019 UEFA Avrupa Ligi finaline ev sahipliği yapmak için yarışacağı aday statlar şöyle: Olimpiyat Stadı (Azerbaycan-Bakü), Dinamo Arena (Gürcistan-Tiflis), Frankfurt Stadı, Arena Stuttgart (Almanya-Frankfurt ve Stuttgart), Hampden Park (İskoçya-Glasgow), Roman Sanchez Pizjuan Stadı (İspanya-Sevilla)

Süper Kupa için 9 rakip var

Vodafone Arena’nın 2019 UEFA Süper Kupa müsabakasına ev sahipliği yapmak içinse 9 stat arasından sıyrılması gerekiyor. 2019 UEFA Süper Kupa maçını düzenlemeye aday statlar şöyle: Qemal Stafa Stadı (Arnavutluk-Tiran), Toulouse Stadı (Fransa-Toulouse), Florian Albert Stadı (Macaristan-Budapeşte), Sammy Ofer Stadı (İsrail-Haifa), Astana Arena (Kazakistan-Astana), Windsor Park (Kuzey İrlanda-Belfast), Arena Gdansk (Polonya-Gdansk), Narodowy Stadı (Polonya-Varşova), Hampden Park (İskoçya-Glasgow)

Şampiyonlar Ligi finali için 2 aday 

UEFA, 2019 Şampiyonlar Ligi finalini düzenlemek için 2 aday stat açıkladı. Azerbaycan'ın başkenti Bakü'de yer alan Olimpiyat Stadı ile İspanyol ekibi Atletico Madrid'in yapımı devam eden Metropolitano Stadı, Kupa 1'in 2019 yılında oynanacak final karşılaşması için aday gösterildi. UEFA, ev sahibi statları Eylül ayında duyuracak.