HABERLER

Marcelo Guedes; “Göklerdeki Heybetli Kartal”

Marcelo Antônio Guedes Filho’nin olağanüstü yaşam serüveni “Göklerdeki Heybetli Kartal” isimli kitap olarak, Beşiktaş Dergisi okurlarına hediye...

Ayak parmağından saç teline; bünyesinden Brezilyalılık fışkıran, kocaman gülüşlü, büyük yürekli futbol sevdalısı Marcelo Guedes’in hayatı kitap oldu!

Beşiktaşımız’ın “hava kuvvetleri neferi” futbolcumuz, çocukluk yıllarından yetişkinliğine; futbolculuk mesleğindeki özel anlarından bugününe her şeyini açık yüreklilikle Beşiktaş Dergisi editörü Murat Arda’ya anlattı.

“Basit bir mahallede büyüdüm. São Vicente, çok varlıklı olmayan bir şehirdir. Eskiden daha değişikti. Aslında çok tarihi bir memleket ama günümüzde çok kayda değer bir yer gibi algılanmıyor. Praia Grande adında çok güzel bir kumsalımız vardır. Tüm günümü orada ayak voleybolu, plaj topu ve futelama ile geçirirdim. Ancak babam şiddetle buna karşı çıkardı. Ta ki ben on beş yaşıma gelinceye dek. O gün evde ben bayram yaptım. Çünkü babam evi terk etmişti.”

Marcelo’nun öz babasının gidişine neden böylesine sevindiğini, acılarını nasıl mutluluğa dönüştürmeyi başardığını hüzünle karışık bir saygıyla okuyacaksınız.

Eşine duyduğu aşkı “On bir yıldır nereye gitsem hep benim yanımda. Onsuz bir hayat düşünemiyorum” sözleriyme anlatan Marcelo, çocuklarıyla ilişkisini de çok güzel cümlelerle ifade etti:

“Beşiktaş Jimnastik Kulübü’nde herkes benim çocuklarımla ilişkimi biliyor. Aslında onlar benim çocuklarımdan çok arkadaşlarım gibiler. Babamın beni yetiştirme tarzı öylesine berbattı ki sayesinde çok iyi bir baba olmanın tüm şifrelerini çözdüm. Kendi babam bana nasıl davrandıysa ben tam tersini yapıyorum. Diogo ve Daniel ile muhteşem bir ilişkimiz var. İkisi de gerçek birer Beşiktaş fanatiği. Her maçı izlemeye geliyor. Tek sıkıntı, Beşiktaş’ta bu ikisinin benden daha popüler olması! Ama yapacak bir şey yok.”

Marcelo’nun hayatına dair çok daha fazlası Beşiktaş Dergisi Şubat sayısı ile hediye edilen kitabında...

Abonelik: 0850 399 1903 - www.kartalyuvasi.com.tr

Satış: Kartal Yuvası mağazalarında, www.kartalyuvasi.com.tr adresinde ve bayilerde