HABERLER

Beşiktaş Dergisi’nin Şubat Sayısı Çıktı

Şubat sayısını efsane kaptan, “Baba” Recep Adanır’a ithafen çıkartan Beşiktaş Dergisi ile, futbolcumuz Marcelo Guedes’in yaşamına dair kuşe kağıda basılı özel kitabı, her biri muazzam dört poster ve muhteşem çıkartmalar Beşiktaş Dergisi’yle birlikte hediye...

Spor Toto Basketbol Süper Ligi’nde aldıkları başarılı sonuçlarla yüzümüzü güldüren Beşiktaş Sompo Japan’ın ve Türkiye A Milli Erkek Basketbol Takımı’nın karizmatik baş antrenörü Ufuk Sarıca ile oyuncularımızın kapağını süslediği Beşiktaş Dergisi’nin Şubat sayısı taraftarımızın beğenisine sunuldu.

Beşiktaş Dergisi’nin her sayısını bir büyüğümüze ithafen çıkarmaya devam ediyoruz. Şubat sayısı, efsane futbolcularımızdan, vefanın ve arkadaşlığın timsali Recep Adanır’a ithafen hazırlandı. Beşiktaş Dergisi, aynı zamanda okuyucularına dört poster hediye ediyor. Değerli büyüğümüz Recep Adanır’ın yer aldığı efsaneler serisi posterinin yanı sıra, futbol takımımızın başarılı stoperi Marcelo Guedes, Beşiktaş Mogaz Hentbol ve Beşiktaş Sompo Japan Erkek Basketbol takımlarımızın posterleri evinizin ve iş yerinizin duvarlarını süsleyecek.

Bu ay da dergimiz “futbol edebiyatına” katkılarını sürdürüyor. Daha önce dergimizle birlikte sizlere sunduğumuz kitaplara bu defa da Beşiktaş’ın “Hava Kuvvetleri Neferi” Marcelo eklendi. Taraftarımıza hediye olarak dergimizle birlikte ücretsiz olarak armağan edilen “Göklerdeki Heybetli Kartal; Marcelo Guedes” adını taşıyan bu kitap, başarılı stoperimizin ilginç hayat öyküsünü ve tüm bilinmeyenlerini gözler önüne seriyor. Editörümüz Murat Arda’nın yazdığı bu kitapta, Marcelo’nun São Vicente’nin arka mahallelerinde top oynadığı, Samba peşinde koştuğu fakir ama mutlu günlerden Polonya’nın buz iklimine, aile yaşamından Beşiktaş’ın golcü stoperine dönüşme süreçlerine tüm yaşam öyküsü, bir sinema senaryosu tadında okuyucuya aktarılıyor. Marcelo’nun çok özel duyguları, okuduğu kitaplar, izlediği filmler ve hayat görüşü, kendi cümleleri ve sevdiklerinin penceresinden Beşiktaşlılar’a aktarılıyor.

İşte Beşiktaş Dergisi’nde yer alan konularımız:

* Başkanımız Sayın Fikret Orman’ın taraftarlarımıza mesajları...

* Dergimizin Şubat sayısını unutulmaz oyuncumuz, efsane kaptanımız, “Baba”mız Recep Adanır’a ithaf ediyoruz. Almanya’daki gazetelerin dahi zamanında “Tabanca mermisi gibi şut atan oyuncu!” tabirinini kullandığı büyük futbolcu, her iki ayağından füze çabukluğu ile çıkan çok sert şutları, top hakimiyetini süsleyen driplingleri ve meşin topu ayakları arasında saklayarak rakip sahada yaptığı kısa deparlarla unutulmazlarımız arasına girmişti. Türkiye’nin gelmiş geçmiş en büyük futbol teknisyenlerinden biri olan Recep Adanır’a saygıyla hazırladığımız bu sayfalarda, Baba Recep’in tüm hayat öyküsü Beşiktaşlılar’a sunuluyor. Recep Adanır’ın ismi de elbette ki tüm diğer unutulmaz değerlerimiz gibi şanlı tarihimizde yaşıyor.

* Beşiktaş Sompo Japan’ın karizmatik baş antrenörü Ufuk Sarıca bu ayki Beşiktaş Dergisi’nin kapağını oyuncularıyla birlikte süsledi. Bu sezon hem Türkiye hem de Avrupa maçlarından alınan başarılı sonuçlarla dikkatleri üzerine çeken başarılı hocamız ile derinlikli bir röportaj gerçekleştirdik.

* Akatlar’ın ekstra coşkusu; Kara Kartal Bandosu... Beşiktaş tribünlerinde ilk olarak 2012-13 sezonunda Euroleague maçlarında Abdi İpekçi’de sahne aldılar ve takımlarını müzik aletleriyle beraber desteklediler. 2014 yılı Nisan’ından sonra kulübümüzle iş birliğine gittiler. Bu iş birliğine eski sponsorlarımız ve ardından Kalde, Sompo Japan da destek verdi. Böylece Akatlar Arena’nın vazgeçilmez bir parçası oldular.

* “Siyah’ıyla Beyaz’ıyla Kabataş”... Stadımızın bu kalender komşusu, ressam Nihat Evren Derman’ın fırçasıyla şimdi dergimizde... İskeleden çıktıktan sonra stadımıza doğru yürürken aldığımız tarifsiz haz, özellikle şampiyonluk dönemlerinde her yerin Siyah Beyaz’la donatıldığı dönemlerde Kabataş, Derman’ın maharetli elleriyle önce yağlı boya tuvallere sonra da kuşe kağıtlı dergimize yansıyor.

* Şampiyon Beşiktaşımız, sezonun ikinci yarısına hazır. 02-08 Ocak 2017 tarihleri arasında Antalya’da, ardından da BJK Nevzat Demir tesisleri’nde çalışmalarını sürdüren takımımız, hem verimli hem de neşeli bir kamp dönemi geçirdi. Diğer kamplardan farklı olarak futbolcularımız kampa aileleriyle katılırken, biz de onları adım adım takip ettik ve birbirinden ilginç görüntüleri sizler için sayfalarımıza taşıdık.

* Güle güle Olcay... Beş sezondur formamızı terleten, fedakarlığını her koşulda sergileyen, yüz seksen maçta sahada kulübümüzün başarısı için özveriyle mücadele eden, otuz beş gole imzasını atan Olcay Şahan’a bundan sonraki kariyerinde başarılar diler, hizmetlerinin daima hatırlanacağını belirtiriz.

* Türkiye Süper Ligi’nde Gaziantepspor, Osmanlıspor, Alanya; Ziraat Türkiye Kupası’nda ise Boluspor ve Darıca Gençlerbirliği ile oynanan maçların detaylı anlatımları...

* “Salonlarda Ekol, Beşiktaş Hentbol” tezahüratıyla gururumuzu dillendirdiğimiz Beşiktaş Mogaz Takımımız’dan play-off’un kalktığı bu sezonda namağlup bir şampiyonluk bekliyoruz. Barış Uzel’den derinlikli bir analiz...

* Beşiktaşlı sanatçı Behiç Pek, sizler için çizdiği özel karikatürleri ve tatlı sohbeti ile Beşiktaş Dergisi Şubat sayısında...

* Gökhan Karakaş, dünyanın dört bir yanındaki Kara Kartal aşıklarını, değişik ülkelerdeki gezgin ve yerleşik Beşiktaşlılar’ın kulüp sevdalarını Beşiktaş Dergisi’ne çok özel fotoğraflar ile taşımaya devam ediyor.

* Uzman Psikolog Serdar Vatansever, görselleştirme ve kendi kendine hipnoz üzerine ilginç görüşlerini okuyucuya aktarıyor. Vatansever, her ay yazılarıyla Beşiktaş Dergisi’nde...

* Viyana, sarayları ve görkemli yapıları arasında dolaşırken sokaklarından kulağınıza klasik müzik melodilerinin geleceği, yüzyıllık kafelerinden gelen pasta ve kahve kokuları arasında kendinizi imparatorluğun görkemli günlerinde bulacağınız bir yer. Bu kadim şehre dair her şey Adil Akbay’ın anlatımıyla Beşiktaş Dergisi’nde...

* BJK Futbol Okulları Genel Kordinatörü ve Teknik Direktörü Ufuk Pak’tan kuramsal futbol dersleri... İlk dersimiz “Ölü Toplar”... Radyolarda, televizyonlarda maç anlatan spikerler, spor yazarları, teknik adamlar, taraftarlar, kısaca futbol ailesi uzun yıllar bu deyimi kullandı: “ölü toplar”... Sonraları, daha doğru bir deyimle “duran top” olarak girdi bu kez futbol literatürüne... Ölü top... Duran top... İstediğinizi söyleyebilirsiniz. Oysa bu top “yaşam topu”... Nasıl mı? Devamı Beşiktaş Dergisi’nde...

* Danışman Astrolog Betül Alakır, bu ay başarılı futbolcumuz Anderson Talisca’nın astrolojik portresini sizler için hazırladı.

* Rıdvan Süheyl Üregül... Beşiktaş alt yapısında smaçör olarak başladığı voleybolda, Beşiktaş kaptanlığı yapma onuruna erişmiş. Kariyerinin genç ve yıldız takımları döneminde “en centilmen oyuncu” ve “en başarılı smaçör” ödülleri var. İki ayrı takımda Türkiye Şampiyonluğu yaşamış, otuza yakın milli olmuş durumda. Ayrıca doğma büyüme Beşiktaşlı... Çocukken misket oynadığı, futbol maçı yaptığı arsada dokuz yıldır esnaflık yapıyor. Beşiktaş’ta kaptanlık yapan Rıdvan Süheyl Üregül ile keyifli bir röportaj yaptık.

* Beşiktaşlı şair, komedyen Vedat Özdemiroğlu bu ayki şiirinde “No Pasaran” diyor.

* UNIBJK sayfalarımıza Ankara’daki Üniversiteli Kartallar konuk oluyor. Burak Süslü, UNIBJK’nın hedeflerini yazdı. 

* Analı kızlı Beşiktaşlılar hayata ve Beşiktaş’a dair aşk dolu paylaşımlarını Fatma Arsan’ın röportajları üzerinden taraftarımıza sunuyor. Şubat sayısında Ayşenur İnci Törün ve kızı Çakıl konuk...

* Kadıköy 100. Yıl Beşiktaşlılar Derneği’nin kuruluşu, faaliyetleri ve camiamıza mesajları...

* Ocak ayında Beşiktaş Camiası’nda başka neler yaşandı?

* E. Burak İzmirlioğlu, bisiklet sporunun güzelliklerini Beşiktaşlı sporseverlerle paylaşmaya devam ediyor. İzmirlioğlu, ülkemizde dağ bisikletini sportif boyuta taşımada büyük emeği olan Kaçkar Bisiklet’in iki yıllık bir aradan sonra tekrar düzenlediği efsanevi kış antrenman yarışlarını anlatıyor.

* Motosiklet Başlangıç ve İleri Sürüş Teknikleri Eğitmeni Mustafa Tekin’in, motosiklet kullanıcılarına ehliyet yenileme konusunda bilgiler sunuyor...

* İleri Sürüş ve Sportif Sürüş Eğitmeni Kaan Özşenler’den otomobil kültürüne dair keyifli bir yazı...

* Daha önce kulübümüzde markalar yöneticisi olarak çalışan ve ardından spor pazarlaması konusunda önemli projelerde yer alan Handan Kaloğulları, şimdi de Premier Leauge’i araştırmak üzere İngiltere’ye kanat açıyor. Kaloğulları, önümüzdeki aydan itibaren gözlemlerini ve tecrübelerini Beşiktaş Dergisi’de bizlerle paylaşacak. Kendisine Beşiktaş Dergisi Ailesi’ne hoş geldin diyoruz.

* Şubat ayının kültür ve sanat etkinlik takvimi...

* Vizyona giren filmler, kitapçı raflarında görücüye çıkan kitaplar ve kalburüstü müzisyenlerin yaşamlarına dair detaylarla yeni albümlerin incelemeleri... Serüven filmlerinden kültür, müzik ve eğlence dünyasına tüm sektörün nabzı Beşiktaş Dergisi’nde atıyor. Bu ay Kızılordu’dan George Michael’e, Albert Camus’dan American Honey’e sayısız kültürel mevzu Beşiktaş Dergisi sayfalarına taşınıyor.

* Teknoloji dünyasındaki yenilikleri Murat Yıldız yazdı.

* Yeni oyunların tanıtımları...

* Beşiktaş Dergisi’nin Yavru Kartallar’a ayırdığımız sayfaları yine dolu dolu... Beşiktaşımız’ın yeni transferi Matej Mitrovic “Daha gelmeden Beşiktaş taraftarına hayrandım” diyerek heyecanını Yavru Kartallar ile paylaştı. Yavru Kartallarımız Eren Oğur, ikiz Kartallar Deniz Güneş ve Irmak Güneş’in’ Yavru Kartal için yaptığı röportaj ve çok özel fotoğraflar yediden yetmiş yediye tüm Beşiktaşlılar’ın ilgisini çekecek. Mini Mini Kartallar ve aktüel bilgiler de Yavru Kartal dergimizde...

Abonelik: 0850 399 1903 - www.kartalyuvasi.com.tr

Satış: Kartal Yuvası mağazalarında, www.kartalyuvasi.com.tr adresinde ve bayilerde