HABERLER

17.01.2017

VOLEYBOL

Işık Menküer: ‘Taraftarlarımızı maçlarımıza davet ediyorum’

Erkek Voleybol Takımımızın Antrenörü Işık Menküer, sezonun ikinci yarısı öncesinde internet sitemize açıklamalarda bulundu.

“Geldiğimden beri 1,5 aylık bir zaman oldu. Ama takımın form durumu, moral, motivasyonu, sakatlıklar ve onların üstüne alınan üst üste mağlubiyetler biraz takımı yıpratmıştı. Bunun giderilmesi adına birtakım çalışmalar yaptık. Hem motivasyonel konuşmalar hem yeni bir sisteme alışılması, ona adapte olunması, antrenman programlarını biraz daha değiştirdik. Halter programlarını değiştirdik. Maç analizlerinin sahaya uygulanmasıyla ilgili birtakım yeni prosedürler ortaya koyduk. Bu adaptasyon süresince takım biraz daha iyi oynamaya başladı. Pasör değişikliğinin takımdaki çok önemli bir mevkiinin değişikliğinin ciddi sancılı geçiş dönemi olduğu, sağolsun Görkem de o dönemde kendini de geliştirerek, takıma da bunu yansıtarak o dönemi geçtik.

Bazı sakatlıkların tedavi süreci uzamıştı, onları hızlandırdık. Rehabilitasyon merkeziyle biraz daha sıkı çalıştık. İkinci yarıya çok daha başka çok daha enerjik çok daha karakterli bir takım olarak girmeyi planlıyoruz. Türkiye Kupası’nın en son Halkbank maçında bu değişik görüntüyü, enerjiyi takım bana verdiği için hepimiz çok mutlu olduk. Beşiktaş’ın bundan sonraki oyun karakterini gerek taktik olarak gerek teknik olarak gerek takım ruhu olarak ikinci yarıda göreceğiz. Bunun için de ilk maçı bekliyoruz. Çok güçlü bir takım, kaliteli oyuncuları var, iyi voleybol oynuyorlar. Ama biz de artık kendi gücümüzü, kendi oyun performansımızı sahaya koymak zorundayız. Taraftarlardan da çok memnunum. Bireysel kontaklarımız var. Maçlarda az bir grup olsa da bizi gelip destekliyorlar. Ama ben onlardan daha büyük bir destek bekliyorum çünkü salon sporlarında taraftarın çok büyük etkisi var. Kendi sahamızda oynadığımız maçlarda salonu biraz seslendirirsek takıma daha pozitif yansıyacak. Dolayısıyla onları her maça davet ediyorum. Yeni bir takım olduğunu, yeni bir Beşiktaş karakterini onlar da görüp, beğenecekler. Bir maça geldikten sonra diğer maçlara da koşarak geleceklerdir.”
Haber & Fotoğraf: Ufuk Tuncaelli