HABERLER

Beşiktaş Dergisi’nin Aralık Sayısı Çıktı


Aralık sayısını Beşiktaş Futbol Şubesi’ni kuran büyük Beşiktaşlı Şeref Bey’e, Ahmet Şerafettin’e ithafen çıkartan Beşiktaş Dergisi, birbirinden değerli hediyeler vermeyi sürdürüyor. Beşiktaş’ın Sarı Fişek’i, bir an evvel sahalara dönmesi için tüm sporseverlerin özlemle beklediği Caner Erkin’in yaşamına dair kuşe kağıda basılı özel kitabı, her biri muazzam posterler ve çok özel çıkartmalar Beşiktaş Dergisi’yle birlikte hediye...

Beşiktaş’ın uluslararası şöhretli Efendi futbolcusu Adriano Correia Claro’nun kapağını süslediği Beşiktaş Dergisi’nin Aralık sayısı taraftarımızın beğenisine sunuldu. Beşiktaş Dergisi’nin her sayısını bir büyüğümüze ithafen çıkarmaya devam ediyoruz. Aralık sayısı, efsane futbolcularımızdan ve Beşiktaş Futbol Şubesini kuran efsanevi isim Şeref Bey’e ithafen hazırlandı. Beşiktaş Dergisi, aynı zamanda dört poster ve bir kitap da okuyucularına hediye ediyor. Değerli büyüğümüz Ahmet Şerafettin Bey’in yer aldığı efsaneler serisi posterinin yanı sıra, takımımızın yıldızlarından Caner Erkin, ressam Nihat Evren Derman’ın Zafere Yolculuk adlı resmi ve Adriano’nun coşkusunu yansıtan posterler evinizin ve iş yerinizin duvarlarını süsleyecek.

Bu ay da dergimiz “futbol edebiyatına” katkılarını sürdürüyor. Daha önce dergimizle birlikte sizlere sunduğumuz kitaplara bu defa da Beşiktaş’ın Sarı Fişek’i Caner Erkin eklendi. Taraftarımıza hediye olarak dergimizle birlikte ücretsiz olarak armağan edilen bu kitap, yıldız futbolcumuzun tüm hayat hikayesini gözler önüne seriyor. Editörümüz Murat Arda’nın yazdığı bu kitapta, Caner Erkin’in okul bahçelerinde futbol aşkına uyuyakaldığı çocukluk zamanlarından günümüze tüm yaşam öyküsü, bir sinema senaryosu tadında okuyucuya aktarılıyor. Başına gelen talihsiz sakatlığın izlerini yavaş yavaş silen ve Vodafone Arena’da top koşturmak için büyük heyecan duyan bu coşkulu futbol adamının çok özel duyguları, eski mahalle arkadaşlarının ve Beşiktaşlı takım arkadaşlarının Caner hakkındaki duygu ve düşünceleri, futbolcumuzun çok özel anı ve hissiyatları bu kitapta yer alıyor.

İşte Beşiktaş Dergisi’nde yer alan konularımız:

* Başkanımız Sayın Fikret Orman’ın taraftarlarımıza mesajları…

* Beşiktaş’a yıllarca hizmet eden, Beşiktaşımız’a ve Türk sporuna katkı sunan Şeref Bey dergimizin sayfalarını süslüyor. Aralık sayımızı Ahmet Şerafettin’in aziz ruhuna ithaf ediyoruz ve yaşamından kesitlerle kendisini anıyoruz. 1911 yılında Beşiktaş Futbol Şubesi’ni kuran Ahmet Şerafettin Bey, tarihimizin en önemli isimlerinden birisi... Bu ayki dergimizi; Beşiktaş Şeref Stadı’nın yapılmasını ve dönemin Beşiktaşlı futbolcularının daha iyi koşullarda antrenman ve maç yapmasını da sağlayan isme, Şeref Bey’e ithafen yayınlıyoruz.

* Saatte yüz otuz iki kilometre hızla şut atabiliyor... Güvenilir bir bek ve golcü bir defans oyuncusu... Dünyanın en büyük takımlarında forma giymiş ve Beşiktaş taraftarıyla çok kısa zamanda samimi bir yakınlık kurabilmiş müthiş bir yetenek... Adriano Correia Claro; Barça, Sevilla ve Beşiktaş’ta yaşadıklarını, maç esnasında hissettiği çok özel duygularını Beşiktaş Dergisi’ne anlattı.

* “Acıya Gülen Güzel Adam Süreyya” içini Beşiktaş Dergisi’ne döktü. Babası denizaltı subayı, kendisi Yeşilçam emektarı... Dünyada üniversitede panel veren tek kulüp malzemecisi... Bir belgeseli çekilen de tek malzemeci Süreyya Soner, daha doğru bir deyişle: “Malzemeci Süreyya”... “Bir değişik adam” Süreyya ile Beşiktaş Dergi ekibi sabahlara kadar muhabbetler etti, doğduğu yerleri dolaştı, mahalle arkadaşlarını buldu ve onun sırrını sayfalarına taşıdı.

* Beşiktaş’ın 1970 ve 1980 yılları arasındaki amigosu Cengiz Öncül ile Beşiktaş Dergisi’nin gerçekleştirdiği röportaj serisi devam ediyor. Kasım sayısındaki ilk bölümde Öncül’ün mucidi olduğu üçlünün hikayesinden sonra o dönemi biraz daha yakından tanımaya geldi sıra. Aralık sayısında unutulmaz hatıralardan Beşiktaş Dergisi okuyucuları için Cengiz Öncül’ün seçtikleri var...

* Beşiktaş’ın çizgi romanı Beşiktaş Dergisi’nde tefrika ediliyor. Beşiktaş Jimnastik Kulübü kuruluş yıllarından bugüne Beşiktaş JK efsanesini Murat Arda yazdı, Tufan Kızılırmak çizdi.

* Kartal Yuvası Modası Vodafone Arena Moda Merkezi’nde yoğun sanatçı katılımıyla gerçekleşti. Beşiktaş RMK Marine Takımı oyuncusu Uğur Toprak, A takım futbolcularımızdan Necip Uysal, Cenk Tosun, Gökhan İnler, Atınç Nukan mankenler arasında yer alırken yöneticilerimizden Candaş Tolga Işık ve Beşiktaşlı ünlülerden Murat Boz, Esra Erol, İsmail Küçükkaya, Zafer Algöz, Hakan Altun, Celil Nalçakan, Erdoğan Aktaş Hatice Aslan ve elbette ki futbol takımı emektar malzemecisi Süreyya Soner de sahnedeydi...

* Hatıralar Siyah Beyaz diyen tiyatrocular Beşiktaş Dergisi’nde... Emektar tiyatrocu, şovmen “Nokta ile Virgül”ün Nokta’sı Abdullah Şahin, Karakartalımız’ın tarihini bir kabare ve dans tiyatrosu olarak taraftarımıza sunuyor. Eğlence ile Beşiktaş tarihi; şiir, epik tiyatro ve cümbüş bir araya geliyor. Oyuncularla yapılan röportajların tüm detayları ve çok özel fotoğraflar Beşiktaş Dergisi’nde.

* Yüz yıldır kaynaklarını dünya barışı, temiz su, hijyen, anne ve çocuk sağlığı, temel eğitim ve okuryazarlık, ekonomik ve toplumsal kalkınma, hastalıkları önleme ve tedavi için, son otuz yılda ise özellikle dünyada çocuk felcini sonlandırmak için seferber eden Rotary, www.rcartshop.com üzerinden hayata geçen “Sizin için Sanat” projesiyle şehit ailelerimize  destekte bulunuyor.

* UEFA Şampiyonlar Ligi’nde Benfica ve Napoli ile yaptığımız müsabakaların analizleri, Türkiye Süper Ligi’nde Gençlerbirliği, Trabzonspor ve Adanaspor ile oynanan maçların detaylı anlatımları...

* Ressam Evren Derman’ın Zafere Yolculuk adını verdiği şampiyonluk donanmasının görkemi hem yazıya döküldü hem de tuvale yansıdı. Onlarca deniz aracıyla oluşturduğu “Donanma”sıyla, adeta “Boğaziçi’nde şampiyonluk kutlaması” patentini üstüne alan Beşiktaşımız’ın resim formatındaki muhteşem görüntüsü Beşiktaş Dergisi’nde...

* Gökhan Karakaş, dünyanın dört bir yanındaki Karakartal aşıklarını, değişik ülkelerdeki gezgin ve yerleşik Beşiktaşlılar’ın kulüp sevdalarını Beşiktaş Dergisi’ne çok özel fotoğraflar ile taşımaya devam ediyor.

* Uzm. Psikolog Serdar Vatansever bilinçaltı mesajlarına dikkat çekiyor ve diyor ki: “Günümüzde birçok alanda kullanılan bu mesajlar, bizim duyu organlarımızın algı eşiğinden daha küçük sinyallerde gönderilmiş sesler, görüntüler ve hatta kokular olabilir.” Serdar Vatansever, her ay yazılarıyla Beşiktaş Dergisi’nde...

* Kadın futbol takımımız, Cumhuriyet Kupası’nda Ataşehir Belediyesi’ni 2-0 mağlup etti ve kupanın sahibi oldu. Beşiktaş Dergisi olarak takımımızı kutluyoruz.

* Buda, Obuda ve Peşte bölgelerinin 19. yüzyıl son çeyreğinde birleştirilmesi ile oluşan, Buda tarafındaki neredeyse bin yıllık bir tarih... Peşte’nin 19. yüzyıl Avrupası’nın en önemli şehir yapılanma detaylarını verdiği caddeleri, meydanları... Yüzlerce hikayeyi barındıran Budapeşte’ye dair her şey Adil Akbay’ın anlatımıyla Beşiktaş Dergisi’nde...

* BJK Futbol Okulları Genel Kordinatörü ve Teknik Direktörü Ufuk Pak, “BJK Futbol Okulları’ndan Yarınlara” başlıklı yazısında sporun gençlerin hayatına katacağı güzelliklere değindi.

* Danışman astrolog Betül Alakır, bu ay Fabricio Agosto Ramirez’in astrolojik portresini sizler için hazırladı.

* Beşiktaşlı şair, komedyen Vedat Özdemiroğlu bu ay “Pascal Nouma”nın şiirini yazdı.

* UNIBJK sayfalarımıza bu ay Dokuz Eylül Üniversiteli Kartallar konuk oluyor. Ömer Cebeci, UNIBJK’nın hedeflerini yazdı.

* Analı kızlı Beşiktaşlılar hayata ve Beşiktaş’a dair aşk dolu paylaşımlarını Fatma Arsan’ın röportajları üzerinden taraftarımıza sunuyor... Kasım sayısında Ayşe Orbay Kaya ve Deniz Orbay Kaya konuk...

* Küçükçekmece Beşiktaşlı Taraftarlar Derneği’nin kuruluşu, faaliyetleri ve camiamıza mesajları...

* Son zamanlarda sanat camiasının Beşiktaş’a olan katkıları aşikar... Ama öyle bir grup var ki, nefesleri yetinceye kadar her zaman kulübümüze destek veriyor. Tabii ki Mustafa Erdoğan ve ekibi Anadolu Ateşi’nden bahsediyoruz. Erdoğan, Beşiktaş Dergisi’ne projelerini anlattı.

* Beşiktaşımız’ın AZ Alkmaar ile oynadığı hazırlık maçında Vodafone Arena’da tanıdığımız ve çok sevdiğimiz Perihan Özdizdar’ı sayfalarımıza taşıdık. Torunlarıyla birlikte maç izleyen değerli büyüğümüz ile Siyah-Beyaz bir tura çıktık.

* Kasım ayında Beşiktaş Camiası’nda başka neler yaşandı?

* E. Burak İzmirlioğlu, bisiklet sporunun güzelliklerini Beşiktaşlı sporseverlerle paylaşmaya devam ediyor. İzmirlioğlu, kendisinin de katıldığı ve şampiyonluk ipini gururla göğüslediği müsabaka anlarını sizler için kaleme döktü.

* Motosiklet Başlangıç ve İleri Sürüş Teknikleri Eğitmeni Mustafa Tekin, motosiklet kullanırken dikkat edilmesi gerekenleri yazdı.

* İleri Sürüş ve Sportif Sürüş Eğitmeni Kaan Özşenler, kış lastikleri konusunda sürücüleri uyarıyor ve yağışlara dikkat çekiyor.

* Aralık ayının kültür ve sanat etkinlik takvimi...

* Vizyona giren filmler, kitapçı raflarında görücüye çıkan kitaplar ve kalburüstü müzisyenlerin yaşamlarına dair detaylarla yeni albümlerin incelemeleri... Serüven filmlerinden kültür, müzik ve eğlence dünyasına tüm sektörün nabzı Beşiktaş Dergisi’nde atıyor.

* Teknoloji dünyasındaki yenilikleri Murat Yıldız yazdı.

* Yeni oyunların tanıtımları...

* Beşiktaş Dergisi’nin Yavru Kartallar’a ayırdığımız sayfaları yine dolu dolu... Mini Mini Kartallar ve aktüel bilgiler Yavru Kartal dergimizde... Beşiktaşımız’ın büyük umutlar beslediği orta saha oyuncumuz Gökhan İnler “Her zaman Karakartal” diyerek şampiyonluğun en büyük adayı olduğumuzu söyledi. Yavru Kartallarımız Şant Kazancı ve Cem Çınar Çelikol’un Yavru Kartal eki için yaptığı röportaj ve çok özel fotoğraflar yediden yetmiş yediye tüm Beşiktaşlılar’ın ilgisini çekecek...

Abonelik: 0850 399 1903 - www.kartalyuvasi.com.tr

Satış: Kartal Yuvası mağazalarında, www.kartalyuvasi.com.tr adresinde ve bayilerde