HABERLER

Beşiktaş Dergisi’nin Kasım Sayısı Çıktı

Kasım sayısını efsane futbolcularımızdan Yusuf Tunaoğlu’na ithafen çıkartan Beşiktaş Dergisi, birbirinden değerli hediyeler vermeyi sürdürüyor. Takımımızın Tank’ı, yeşil sahaların yenilmez savaşçısı Dusco Tosic’in yaşamına dair kuşe kağıda basılı özel kitabı, her biri muazzam posterler ve çok özel çıkartmalar Beşiktaş Dergisi’yle birlikte hediye...

Efendi Beşiktaşlı Ömer Şişmanoğlu’nun kapağını süslediği Beşiktaş Dergisi’nin Kasım sayısı taraftarımızın beğenisine sunuldu. Beşiktaş Dergisi’nin her sayısını bir büyüğümüze ithafen çıkarmaya devam ediyoruz. Kasım sayısı, efsane futbolcularımızdan Yusuf Tunaoğlu’na ithafen hazırlandı. Beşiktaş Dergisi, aynı zamanda dört poster ve bir kitap da okuyucularına hediye ediyor. Değerli büyüğümüz Yusuf Tunaoğlu’nun yer aldığı efsane posterin yanı sıra, takımımızın yıldızlarından Dusko Tosic, Ömer Şişmanoğlu ve futbolcularımızın gol sevincini yansıtan posterler evinizin ve iş yerinizin duvarlarını süsleyecek. 

Bu ay da dergimiz “futbol edebiyatına” katkılarını sürdürüyor. Daha önce verdiğimiz kitaplara bu defa da Beşiktaş’ın Tank’ı Dusko Tosic eklendi. Taraftarımıza hediye olarak dergimizle birlikte ücretsiz olarak armağan edilen bu kitap, yıldız futbolcumuzun tüm hayat hikayesini gözler önüne seriyor. Editörümüz Murat Arda’nın yazdığı bu kitapta, “Karakartal’ın son Yugo’su” Dusko Tosic’in eski Yugoslavya topraklarındaki zamanlarından günümüze tüm yaşam öyküsü, bir sinema senaryosu tadında okuyucuya aktarılıyor. Yugoslav İç Savaşı’nın iç karartıcı günlerinde başlayan ve ülkemizde süren futbol yolculuğunda kalbi Beşiktaş’ın başarısı için atan bu cesur yürekli futbolcunun çok özel duyguları, takım arkadaşlarının Tosic hakkındaki duygu ve düşünceleri, futbolcumuzun çok özel anı ve hissiyatları bu kitapta yer alıyor.

İşte Beşiktaş Dergisi’nde yer alan konularımız:

* Başkanımız Sayın Fikret Orman’ın taraftarlarımıza mesajları…

* Beşiktaş’a yıllarca hizmet eden, Beşiktaşımız’a ve Türk sporuna katkı sunan Yusuf Tunaoğlu dergimizin sayfalarını süslüyor. Kasım sayımızı Yusuf Tunaoğlu’nun aziz ruhuna ithaf ediyoruz ve yaşamından kesitlerle kendisini anıyoruz. Beşiktaş’ın Hakkı’lı, Şeref’li ve Çengel Hüseyin’li kadrosunda bile ilk on birde kendisine yer bulabilecek çapta, Avrupa düzeyinde bir yıldızdı Yusuf Tunaoğlu... 2000 yılında geçirdiği kalp krizi sonucu yaşama çok erken veda etti.
Beşiktaşlılar, Yusuf Tunaoğlu’nun ne futboluna ne de kendisine doyamadılar.

* En büyük Beşiktaşlı Mustafa Kemal Atatürk, 10 Kasım 1938 sabahı saat dokuzu beş geçe aramızdan ayrıldı. Onu ölümsüzlüğe uğurladığımız günün yıldönümünde hepimize düşen en büyük görevin, Atatürk’ü ve en büyük eseri laik ve demokratik Cumhuriyet’i anlamak, değerlerini her koşulda korumak, Atatürkçü düşünceyi benimsemek, Türkiye’yi aydınlık yarınlara taşımak olduğunun bilincindeyiz. Atatürk’ün sevgi ve ilgi duyduğu, kader birliği ettiği ilk spor cemiyeti olma onurunu taşıyan Beşiktaşlılar olarak da, bir kez daha vurguluyoruz: Değerlerini yaşatacağız... Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü saygıyla, özlemle anıyoruz...

* Beşiktaş JK’nın bu yılki sloganı ‘Efendi’ oldu ve Beşiktaş Dergisi’nin kapağını da Karakartal’ın güleryüzü, golcü futbolcumuz Ömer Şişmanoğlu süsleyerek “Efendi Beşiktaş” manifestosunu gururla temsil etti. Geçtiğimiz iki yılda ‘Feda’ ve ‘Gururlan’ diyerek önemli iki projeye imza atan Beşiktaşımız, bu yıl Siyah Beyazlı kulübün mağrur ve güçlü yapısına atıfta bulunarak ‘Efendi Beşiktaş’ diyecek. Sezon formasını çağrıştıran özel bir dizaynla hazırlanan ve Kartal Yuvası mağazalarında satışa çıkan “Efendi” tişörtlerine taraftarlarımız büyük ilgi gösterdi.

* “Efendi” denildiğinde ilk akla gelen futbolcularımızdan biri de Ömer Şişmanoğlu... Pozitifliğiyle, saygılı ve sevgili yaklaşımlarıyla hakikaten de bambaşka bir futbolcu, beyefendi bir kişilik olan Ömer Şişmanoğlu, Beşiktaş Dergisi’ne çok özel açıklamalarda bulundu.

* Önce futbolcumuz Adriano Correia, ardından da genç futbolcularımız Utku Yuvakuran, Oğuzhan Aydoğan, Muhammed Enes Durmuş, Hamza Küçükköylü, Eslem Öztürk, Fatih Aksoy ve Sedat Şahintürk, Vodafone Arena Kartal Yuvası’nda düzenlenen imza gününde taraftarlarımızla buluştu.

* Büyükler Türkiye Şampiyonası 2. Etap Deniz Küreği kategorisinde Türkiye Şampiyonu olan kürek takımımız, Monaco’da düzenlenen Dünya Deniz Küreği Kulüpler Şampiyonası’nda ülkemizi temsil etti.

* Hem tiyatroda hem sinemada hem de renkli camda yer almış ve onu izleyen hemen herkesin sevdiği bir oyuncu Sarp Apak, Beşiktaş Dergisi’ne “İyi ki Beşiktaşlıyım” dedi. Küçükken en büyük arzusunun “Beşiktaş’ın formasını giymek” olduğunu söyleyen Apak, belki futbolcu olamadı ama iyi bir taraftar olarak Siyah-Beyaz formayı tribünlerde giyerek takımının yanında olmayı sürdürüyor. Oyuncuyla yapılan röportajın tüm detayları ve çok özel fotoğraflar Beşiktaş Dergisi’nde.

Beşiktaşlılar  #DahaKalabalıkOlacağız diyor. “Büyük Beşiktaş Taraftarı” yine kendini gösterdi, yine seyirci değil taraftar olduğunu cümle-aleme kanıtladı. Beşiktaş Sompo Japan uzun zaman sonra kalesinde, Akatlar’da maça çıktı ve coşkulu, renklere aşık bir tribün onu yalnız bırakmadı. Beşiktaş’ın çocuğu sıfatını sonuna kadar hak eden, siyah-beyazlı formayı aşık Ufuk Sarıca’yı evdeki ilk maçında sahiplendi. Taraftarımızın emsalsiz coşkusunu Hasan Avcı sizlere aktardı.

* UEFA Şampiyonlar Ligi’nde Dinamo Kiev ve Napoli ile yaptığımız müsabakaların analizleri, Türkiye Süper Ligi’nde Rize, Antalya ve Kayseri ile oynanan maçların detaylı anlatımları...

* Ressam Evren Derman’ın Quaresma’ya dair anlatımları, yıldız futbolcumuza dair duyguları hem yazıya döküldü hem de tuvale yansıdı. Ricardo Quaresma, resim formatındaki haliyle Beşiktaş Dergisi’nde...

* Gökhan Karakaş, dünyanın dört bir yanındaki Karakartal aşıklarını, değişik ülkelerdeki gezgin ve yerleşik Beşiktaşlılar’ın kulüp sevdalarını Beşiktaş Dergisi’ne çok özel fotoğraflar ile taşımaya devam ediyor.

* Uzm. Psikolog Serdar Vatansever diyor ki: İyi bir sporcu olmak, fiziksel gücümüzün yanı sıra psikolojik bir güç gerektirir. Sporun günümüzde en iyilerinin, kendi oyunlarında mental olarak da ‘en iyi’ olduğu gözlemlenmektedir. Sporcuyu bir bilgisayara benzetebiliriz. Serdar Vatansever, artık her ay yazılarıyla Beşiktaş Dergisi’nde...

* Geçen sezonu namağlup şampiyon tamamlayan, bu sezona da Federasyon Kupası ile başlayan Beşiktaş RMK Marine Takımımız’a, 2016-2017 sezonunda başarılar dileriz.

* Kafka’nın karanlık öykülerinden Ortaçağ masallarına, Kundera’nın komünizm hikayelerinden rönesans heykellerine ve her köşesinde yüzlerce yıllık hikayelerle karşılaştığınız hatta içinde bunların içinde kaybolduğunuz romantik şehir Prag’a dair her şey Adil Akbay’ın anlatımıyla Beşiktaş Dergisi’nde...

* BJK Futbol Okulları Genel Kordinatörü ve Teknik Direktörü Ufuk Pak, “Her şey bir insanı sevmekle başlar” diyor ve okuyucuyu geçmişe götürüyor.

* Danışman astrolog Betül Alakır, bu ay Caner Erkin’in astrolojik portresini sizler için hazırladı. Beşiktaş Dergisi olarak bir kez daha kıymetli futbolcumuza geçmiş olsun diyoruz.

* Beşiktaşlı şair, komedyen Vedat Özdemiroğlu bu ay “Necip Uysal”ın şiirini yazdı.

* Üçlü çekmeyi hepimiz seviyoruz. Beşiktaş Dergisi sizleri “Üçlü” tezahüratının mucidi ile tanıştırıyor! Yaratıcı ve orijinal Beşiktaş taraftarının bulduğu tezahüratlar ülkenin tüm takımlarınca tüm tribünlerinde söylenmiştir. Ancak içlerinde öyle bir tezahürat var ki, yoktan var edilen, ve hikayesini herkesin mutlaka merak ettiği: “üçlü”... Üçlü çekmek, üçlü çektirmek... “Üçlü”nün mucidi, 1970’li yılların amigosu Cengiz Öncül, nam-ı diğer Tatava Cengiz, efsane niteliğindeki anılarını sizler için anlattı.

* Beşiktaş, Brooks Brothers giyiyor… Dünyaca ünlü yüz doksan sekiz yıllık giyim markası Brooks Brothers, Beşiktaşımız’ın giyim sponsoru oldu.

* UNIBJK sayfalarımıza bu ay Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversiteli Kartallar konuk oluyor. Özgür Cihan Doğan, UNIBJK’nın hedeflerini yazdı.

* Analı kızlı Beşiktaşlılar hayata ve Beşiktaş’a dair aşk dolu paylaşımlarını Fatma Arsan’ın röportajları üzerinden taraftarımıza sunuyor... Kasım sayısında Fatma Betül Çırak ve Emel Sarı konuk...

* Arnavutköy Beşiktaşlılar Derneği’nin kuruluşu, faaliyetleri ve camiamıza mesajları...

* Kulübümüz ile Türk Hava Yolları (THY), futbol takımımızın havayolu ulaşım sponsorluğu hususunda üç yıllık anlaşma imzaladı. Yapılan anlaşmaya göre takımımız, üç yıl boyunca havayolu seyahatlerini THY’nin Beşiktaşımız’ın armasıyla giydirdiği yüz seksen yolcu kapasiteli Boeing 737-800 uçağıyla gerçekleştirecek.

* BJK Nevzat Demir Tesisleri SPA ve Rejenerasyon Merkezi futbolcularımızın kullanımına açıldı. İkinci Başkanımız, İcra Kurulu Başkanımız, Fulya Taşınmazlardan ve BJK Nevzat Demir Tesisleri’nden Sorumlu Yöneticimiz Ahmet Nur Çebi, SPA ve Rejenerasyon Merkezi’ni basın mensuplarına tanıttı.

* Başkanımız Fikret Orman, Sompo Japan Sigorta ile artarak devam eden işbirliği anlaşmasının detaylarının açıklandığı toplantıda, Vodafone Arena’nın Sompo Japan Sigorta tarafından sigortalandığını duyurdu.

* Ekim ayında Beşiktaş Camiası’nda başka neler yaşandı?

* E. Burak İzmirlioğlu, bisiklet sporunun güzelliklerini Beşiktaşlı sporseverlerle paylaşmaya devam ediyor. İzmirlioğlu, kendisinin de katıldığı sezonun son yarışını sizler için kaleme aldı.  

* Motosiklet Başlangıç ve İleri Sürüş Teknikleri Eğitmeni Mustafa Tekin, motosiklet kullanırken dikkat edilmesi gerekenleri yazdı.

* İleri Sürüş ve Sportif Sürüş Eğitmeni Kaan Özşenler, hafriyat kamyonları kazalarına dikkat çekiyor.

* Kasım ayının kültür ve sanat etkinlik takvimi...

* Vizyona giren filmler, kitapçı raflarında görücüye çıkan kitaplar ve kalburüstü müzisyenlerin yaşamlarına dair detaylarla yeni albümlerin incelemeleri... Kült sinema figürü Şarlo bu ay dergimizde... Serüven filmlerinden kültür, müzik ve eğlence dünyasına tüm sektörün nabzı Beşiktaş Dergisi’nde atıyor.

* Teknoloji dünyasındaki yenilikleri Murat Yıldız yazdı.

* Yeni oyunların tanıtınları...

* Beşiktaş Dergisi’nin Yavru Kartallar’a ayırdığımız sayfaları yine dolu dolu... Mini Mini Kartallar ve aktüel bilgiler Yavru Kartal dergimizde... Başarılı kalecimiz Fabricio Agosto Ramirez “Sahada on iki kişi gibi oynuyoruz” diyerek taraftarımıza övgüler yağdırdı. Yavru Kartallarımız Necati Turgut ve Uras Korkmaz’ın Yavru Kartal eki için yaptığı röportaj ve çok özel fotoğraflar yediden yetmiş yediye tüm Beşiktaşlılar’ın ilgisini çekecek...

Abonelik: 0850 399 1903 - www.kartalyuvasi.com.tr

Satış: Kartal Yuvası mağazalarında, www.kartalyuvasi.com.tr adresinde ve bayilerde