HABERLER

30.10.2016

GÜNCEL HABERLER

Divan Kurulu Toplantısı Yapıldı

BJK Divan Kurulu’nun 2016 Yılı 4. Olağan Toplantısı; Başkanımız Fikret Orman, Yönetim Kurulu Üyelerimiz, Divan Kurulu Başkanımız Av. Yalçın Karadeniz ve Divan Kurulu Üyelerimizin katılımıyla Vodafone Arena’da gerçekleştirildi.

Divan Kurulu Toplantısı, gündemin arzı ve açılışın ardından saygı duruşunda bulunulması ve milli marşın okunmasıyla başladı.

Divan Başkanlık Kurulu faaliyetlerinin arzı ve Denetim Kurulumuzun Kulübümüzün mali yapısı hakkında Divan Kurulu Üyelerimizi bilgilendirmesinin ardından kürsüye gelen Başkanımız Fikret Orman, şunları söyledi:

“Ülke olarak zor günler geçirdik. Ülkemiz için can verenlerin ruhu şad olsun. Süper Kupa’daki gelirlerimizi şehit ailelerine bağışladık. Beşiktaş’a hizmet etmek için buradayız. Gayretle çalışıyoruz. Bizim işimiz dışarıya karşı Beşiktaş’ı Türkiye’nin en büyük kurumu haline getirmek. Tüzükte yönetim kurulunun yetkileri bellidir. Genel kurulun verdiği yetkiyle yönetim kurulları icra yaparlar. Amacımız kimseyle kavga etmek değil. Enerjimizi içe harcamamalıyız. Gece gündüz Beşiktaş’ın menfaati için çalışıyoruz. Geldiğimiz gün Beşiktaş’ın stadı yoktu. Bizim üç mislimiz bütçelerle oynayan rakiplerimiz vardı. Gelip hiç şuradaki arsayı satalım dedik mi? Kimsenin bir şeyi sakladığı gizlediği yok. Beşiktaş’ı yönetenler haysiyetli onurlu insanlardır. Uluslararası denetim şirketi, Denetim Kurulu, Yeminli Mali Müşavir, ve SPK Beşiktaş’ı sürekli denetliyor. Bu kadar denetlemenin olduğu bir yerde biz yalan beyanda bulunabilir miyiz? Futboluyla basketboluyla şahlanmış bir şekilde gidiyoruz. Göreve geldiğimizden beri 100 milyon Dolar faiz ödedik. Seyahat için uçak parası yok denen Beşiktaş, bugün uçak sahibi oldu. Beşiktaş, Türkiye’nin en önemli markasıdır. Beşiktaşlı yolda dimdik yürüyor. Beşiktaş, Türkiye’nin en büyük kulübü. Yatırımlar devam edecek. İlk defa kar elde etmeye başladık. Yatırım yapılması isteniyor ama aynı zamanda borç da artmasın isteniyor. Bu nasıl olacak? Vodafone Arena’ya muhteşem bir müze yapıyoruz. 5 milyon TL’ye yakın para harcadık. Göğsünüz kabaracak. 250-300 bin insan gezecek. 15 gün içinde açılışını yapacağız. Boğaz manzaralı restoranlar yapıyoruz. Beşiktaş personeli Vodafone Arena’ya gelecek. Boşalan yerler kiraya verilecek. Akatlar’a sosyal tesis yapıyoruz. BJK Nevzat Demir Tesisleri’ne 10 milyon TL’ye yakın yatırım yaptık. SPA merkezi yaptık. Bu sezon sonunda 3 saha daha yapacağız. Eski çimleri yenileyeceğiz. Bütün altyapıyı BJK Nevzat Demir Tesisleri’ne taşıyacağız. Yönetim Kurulu Üyesi arkadaşlarımın çalışmalarına karışmıyorum. Biz bir ekibiz, konuşuruz. Beşiktaş TV, HD yayına geçecek. 20 senede yapılamayanları biz 4 senede yaptık. Bu camia için gece gündüz çalıştık. İyi şeyler yapmak için buraya geldik. Biz Beşiktaşlıyız, bizde burnu büyüklük olmaz. Biz sizin içinizden çıktık, yine sizin aranıza döneceğiz.”

Divan Kurulu Toplantısı, raporların müzakeresi sonrası dileklerin sunulmasıyla sona erdi.
Fotoğraf: Ufuk Tuncaelli