HABERLER

07.10.2016

BASKETBOL

Aziz Akkaya: ‘Beşiktaş armasının olduğu her yerde hedef şampiyonluktur’

Kadın Basketbol Takımımızın Antrenörü Aziz Akkaya, BJK TV’de Cihangir Gökdoğan’ın sunduğu Perspektif programında açıklamalarda bulundu.

“Beşiktaş bizim yuvamız. Beşiktaş ile büyüdük. Bütün gençliğimizi daha doğrusu hayatımızın en verimli çağlarını Beşiktaş’ta yaşadık. Bir ayrılık oldu. Bu her yerde olan bir ayrılık. Fikret Başkanımız da sağolsun çağırdı. Tekrar bir görev aldık. Arada geçen sürede bir duraklama dönemi var. Erkek Basketbolda Ufuk Sarıca ile beraber tekrar canlandırmaya çalışıyoruz. Beşiktaş basketbol değeri yüksek bir takım. Tekrar eski yerine çıkarmak için buraya geldik. Elimizden gelen her şeyi yapacağız. Şu an zor bir dönem. Çünkü yeni bir yapılanma var. Eskiden bildiğimiz bir süreç vardı. Şimdi yeni yapılanma yapıyoruz. Her şeyin üstesinden geleceğiz inşallah.

Kimya ve organizasyon çok önemli. Basketbol şubesinin yaptığı yatırım, oyuncuların yaptığı yatırım, taraftarlar da bu organizasyonun içinde olmalı. Biz 3 senelik bir planı program içerisinde mümkün olabildiğince gidebildiğimiz kadar yukarıda olmak istiyoruz.

Beşiktaş armasının olduğu her yerde hedef şampiyonluğa oynamaktır. Beşiktaş’ın şampiyon olmadığı her branş bence başarısızdır. Bizim amacımız tekrar o armayı yukarılara getirmek. 2 senedir play-off dışında kalan bir takımımız var. Yeni yapılanmaya gidiyoruz. Yeni transferler yapıyoruz. Bu oyuncuları bir arada toplayıp, kimyayı oluşturduğumuz zaman neden olmasın diyebiliriz. Zamana ihtiyacımız var. Ocak ayına kadar takımımızın performansını artan oranlı yaparsak en sonunda iyi yerlere geliriz. Biraz sabırlı olmak lazım.

Yeni bir kimya, 11 tane oyuncuyu bir araya getirmek, bunlar kolay değil. Yeni bir antrenör ve yeni bir sistem kolay değil. Bunu yapmaya çalışıyoruz. Mümkün olduğu kadar şu an kuvvet ve dayanıklılık çalışmalarına önem veriyoruz. Çünkü basketbol kuvvete dayalı bir spor. İsmet Azizoğlu’nu da transfer ettik. Milli Takım’daki kondisyonerimiz o da buraya geldi. Şu anda güzel bir kimyamız var. Biraz zamana ihtiyacımız var, sabredelim.

Türk oyuncuları daha fazla oynatıyoruz. Şuan baktığınızda 1 yabancı geri kalanı Türk oyuncu oynuyor. Türk oyunculardan verim aldık. Hazırlık maçlarında da bir galibiyet aldık. Artan oranda oynamamız lazım. Takımımızın her gün üstüne koyduğunu görüyoruz. Tek eksiğimiz bence mücadele ruhu. Beşiktaş olarak altyapılarda da üst yapılarda da mücadele eden her topa atlayan, ısıran bir takım oluşturmaya çalışıyoruz. Yavaş yavaş bu oluşacak. Mücadele eden takımı oluşturmaya başladık. Başta çok zorlandık. Bende zorlanıyorum şuanda ama zaman içerisinde pozitif oluyoruz.

Taraftarlarımız mücadele eden, her topa atlayan takımı seviyor, destek oluyor. Bizde böyle bir takım yaratmak istiyoruz. Genç takım oyuncularına da söyledim, hanginiz hazırsa oynatacağım. Benim için yaş hiç önemli değil. Önemli olan hazır olan, mücadele eden sporcuyu oynatmak. Şuanda altyapıdan 3-4 oyuncu A Takım ile antrenman yapıyor. Onlar için çok büyük avantaj.”