HABERLER

Fotoğrafçı Mehmet Turgut: “Sanat ve Beşiktaş, iç içe iki kavram”

Ozzy Osbourne’dan Patricia Kaas’a yerli yabancı sayısız rock ilah ve ilahelerinin fotoğraflarını çeken “yıldız fotoğrafçı” Mehmet Turgut, Beşiktaş Dergisi’nin Ekim sayısına konuk oldu.

Vodafone Arena’da gerçekleştirdiğimiz o röportajdan bazı fotoğrafları ve röportajdan bölümleri sizlere sunuyoruz...

“Buraya ilk Osmanlıspor maçı öncesinde stadı keşif için gelmiştim. Vodafone Arena’yı ilk gördüğüm an her şey bitmişti aslında, stat bu son halini almıştı. Benim hayatımda ilk çektiğim maç Osmanlıspor maçı oldu. Garip bir histi, şey gibi hani Avrupa’ya gidersiniz ve ‘Vay be farklı bir yerdeyim’ dersiniz, etkilenirsiniz ya, bende o etkiyi yarattı... Farklı bir yerde gibiydim.”

“İç içe iki kavram sanat ve Beşiktaş. Biz bu statta da çok güzel sanatsal faaliyetler yapmayı planlıyoruz. Beşiktaş adabı, tarihi olan bir takım. Sanatla çok iç içe...”

“Ozzy Osbourne’un albüm kapağını çektim. Patricia Kaas’a albüm kapağı çektim. Onlar bunlar derken yüze yakın yerli yabancı rock müzisyenin fotoğrafını çekmişim. Sonra sergi yapmak istedim. Rahmetli ‘Kemancı Zeki Ağabey’ -Kemancı Bar’ın sahibi Zeki Ateş- vardı; ona Kemancı’nın bahçesinde sergi yapmak istediğimi söyledim. Yaptım ve açılışa iki binin üstünde insan geldi. Türkiye’de fotoğraf sergisine iki bin insanın gelmesi büyük bir olay ve o sergi Macaristan’a kadar gitti.”

Daha fazlası Beşiktaş Dergisi Ekim sayısında...
Abonelik: 0850 399 1903 - www.kartalyuvasi.com.tr
Satış: Kartal Yuvası mağazalarında, www.kartalyuvasi.com.tr adresinde ve bayilerde...