HABERLER

27.09.2016

FUTBOL

Şenol Güneş: ‘Kazanmayı Arzuluyoruz’

“Şampiyonlar Ligi’nde ikinci maçımız olacak. İlk maçtan 1-1’lik skorla ayrıldık. Yarın da kazanmayı arzuluyoruz. Rakibimiz güçlü bir takım. Takım savunmasını iyi yapan disiplinli, koşan bir takım. Belli yetenekli, önemli oyuncuları var.

Dışarıdan baktığınız zaman sıradan bir takım değil. Tam tersine mütevaiz, iyi oyuncuları olan takım. Bu sezon deplasmanda Shakhtar ile berabere kaldılar. Çok koşan, yardımlaşan, çabuk çıkan bir takıma karşı oynayacağız. Atak oynadığımız kadar disiplinli olmalıyız.

Napoli maçını izledik. 2-1 kaybettiler. 2 tane benzer gol yediler. Savunmada az sayıda olsa da pozisyon verebiliyorlar. Kısır pozisyonlar Şampiyonlar Ligi’nde iyi değerlendirmek lazım. Olabildiğince pozisyon üretmeye çalışmak istiyoruz. Kendi keyif veren oyunumuzu sahaya yansıtmak istiyoruz. Maçın sonunda kazanarak ayrılmak istiyoruz.

Sonunda bu gruptan çıkmak istiyoruz. Grubu 3. tamamlayıp UEFA Avrupa Ligi’ne de gidebilirsiniz. UEFA Avrupa Ligi’ne kalmak bizim için kötü bir şık. Kendi futbolunu oynayan, oyuncu kalitemizi göstermeliyiz. Hiç bir rakibi ayırmayacağız. Karşımızda çok ciddi bir rakiple oynayacağız. Oyun kotrolünü kaybetmezsek başarılı olacağımızı düşünüyorum.

Oğuzhan bizim için çok önemli, değerli. Bu sene istikrarı yakalamadı. Ön liberoda, hücumda iki varyasyonda oynadığı için başarılı oldu. Teknik ve taktik anlayışla hepsi olacaktır. İyi niyetle çalışıyor. Benfica maçında aldığı darbe ile oyuna devam etti. Değerli oyuncu olması zaman zaman geride kalmasını gerektirir. Kalitesi ve yeteneği var. Bugün ki idmanda karar vereceğiz. Ağrısı olursa oynamayabilir.

Şampiyonlar Ligi’nde 22 oyuncumuz var. Ligde 24 oyuncumuz var. Bunlarlaa ilk 18 ve ilk 11 yapıyoruz. Rotasyon kelimesini hiç kullanmadım. Son duruma göre, sağlık performansa göre 11 çıkıyor. Çok rotasyon yapılmış gibi bir hava yaratılıyor. Düşündüğünüz bazı şeyler sahada olmayabilir. Oynattığınız oyuncudan verim alamazsan diğerini oynatırsın. Oynama açısından son duruma göre karar veriyoruz. Takım olarak kötü, takım olarak iyi oynuyoruz. Kamuoyunun farklı algılaması olabilir. 

Şuanda yarın için şu oynayacak diyemem. Sadece Oğuzhan’ın durumu, sakatlığı ile ilgili konuştum. Gökhan İnler’in de ufak bir sakatlığı var ama çok önemli birşeyi yok. Oyun içerisinde aksama olursa değişiklik olacaktır. Alanı iyi daraltıp, çabuk çıkmaya çalışıyorlar. Ligde de bu şekilde oynayan takımlar var. Buna alışkınız. Kendi oyunumuzu oynayacağız.

Taraftar her maçta destek oldular. Ama doğaldır ki taraftar profili de değişebiliyor. Genel olarak olumlu düşünüyorum. Maç bileti alıp o sahaya gelmek en büyük destektir. Sıkıntı olduğu zaman oyunculara sahip çıkmak takdire şayandır. Gol yediğimizde taraftar oyundan koptu. Taraftar geçen seneden beri yeni yeni tribünle bütünleşiyor. Taraftarında herşeye alışması zaman alacak. Olumsuz durumlarda da takıma desteklerini bekliyoruz.

Talisca ve Aboubakar’ın genel yeteneklerine bakarsak takım için uyuma ihtiyaçları var. Oyuncunun kendi anlayışı, senin anlayışın var. Antrenmanda da bölüm bölümçok iyi oynadı. Talisca’nın fizik gücü iyi, 90 dakika oynatamadık. Elimizdeki oyunculara göre 11 çıkarmaya çalışıyoruz. Oyuncu son 5 dakika oyuna girer oyunu kurtarır. 90 dakika oynar oyun kurtarır. Cenk, Oğuzhan, Talisca ve Aboubakar hepsi benim için aynı oyuncular.

Benim tek hedefim gruptan çıkmak. Kulüp olarak da öyle düşünüyorum. Beni tanıyanlar iyi bilir. Her maçı kazanmak için sahaya çıkarız. Benim prensibim bu. Bunun dışında başka bir düşüncem yok. Gruptaki takımların hepsinin iyi olduğunu düşünüyorum.

Rhodolfo’nun hazır onu düşünüyordum ama çok yorgundu. Marcelo ve Tosic, geçen senede uyumluydu. Fizik olarak bir düşüş olursa Rhodolfo hazır. Yerine göre Beck, yerine göre Gökhan oynayacaktır. Stoperlerde Atınç biraz daha geride ne olacağını bilemiyoruz. Atiba ve Gökhan devamlı oynuyor. Takımdaki kimse kötü diye değişmiyorlar, rakibin durumuna göre değişiyor.

Planlamamız bütün maçları kazanmak. Geçen sene çıkabileceğimiz puanı da alıp çıkamadık. Geçen sene son maçta gruptan çıkamadık. 6-7-8 puan bunu rakamsal gösterisi olur. Rakiplerinde durumu önemli. Rakip olarak şuanda Napoli 3 puanda. Deplasmanda 3 puan avantajı var. 3. ve 3. maç çok önemli olacak. Yarın ki maça odaklanacağız.”