HABERLER

İlklerin Dergisi Beşiktaş Dergisi'nin Eylül Sayısı Çıktı

Eylül sayısını efsane futbolcularımızdan Baba Hakkı’ya ithafen çıkartan Beşiktaş Dergisi, birbirinden değerli hediyeler vermeyi sürdürüyor. İki dergi bir arada... Birbirinden değerli hediyelerimiz; Atiba Hutchinson’ın futbol ve hayata dair özel kitabı, Yavru Kartal dergisi, her biri muazzam dört poster ve yirmi çıkartma Beşiktaş Dergisiyle birlikte ücretsiz... Geçen ay Beşiktaş Dergisi olarak Quaresma’nın kitabını hazırlamış ve taraftarımızın yoğun ilgisine mazhar olmuştuk ve bu ay da çalışkan futbolcumuz Atiba Hutchinson’ın Beşiktaş Dergisi tarafından hazırlanan özel kitabı da sizlere hediye ediliyor. Kaçırmayın!

Şampiyon futbolcularımızın “Bu sene de o sene” sloganıyla süslediği Beşiktaş Dergisi’nin Eylül sayısı taraftarımızın beğenisine sunuldu. Beşiktaş Dergisi, aynı zamanda dört poster ve bir kitap da okuyucularına hediye ediyor. Değerli büyüğümüz Baba Hakkı’nın yer aldığı efsane posterin yanı sıra, takımımızın vazgeçilmezleri Cenk Tosun, Oğuzhan Özyakup ve Olcay Şahan’ın bir arada Kara Kartal coşkusunu yansıtığı posteri, ressam Nihat Evren Derman’ın “Büyük Donanma Semte Doğru” adlı çalışması ve Beşiktaşımız’ın çalışkan futbolcusu Atiba Hutchinson’ın posterleri evinizin, işyerinizin duvarlarınızı süsleyecek.

Bu ay, dergimiz “futbol edebiyatına” katkılarını sürdürüyor ve geçtiğimiz ay taraftarlarımıza sunduğumuz, “Çiganomuz” Ricardo Quaresma’nın özel hazırlanmış kitabından sonra, Eylül sayısıyla birlikte Savaşçı Kartalımız Atiba Hutchinson’ın kitabını da hediye olarak taraftarımıza sunuyor.

Editörümüz Murat Arda’nın yazdığı bu kitapta, “İsviçre Çakısı” gibi çok işlevli bu futbolcumuzun Tobago’nun kumsalları ve Ontario Gölü’nün çevresinde şekillenen çocukluğundan başlayıp, Kanada, Avrupa ve Beşiktaş’ta devam eden yetişkinlik dönemlerine dair spora adanmış tüm yaşamı gözler önüne serildi.

Atiba’nın futbolcu arkadaşlarından BJK Nevzat Demir Tesisleri’ndeki emekçilere; aşçısından malzemecisine, kızkardeşinden antrenörlerine tüm sevenleri ve sevdikleri ile özel görüşmeler ve derinlikli analizler yapılarak hazırlanan Atiba kitabının Beşiktaşlı koleksiyonculardan futbol kültürüne ilgi duyan okurlara, meraklı taraftarlarımızdan tüm sporsever ve kitapseverlerin ilgisini çekeceğine inanıyoruz...

Minik Kartallarımız’ın gözdesi Yavru Kartal Dergisi de, geçmişte olduğu gibi yeniden ayrı bir ek olarak Beşiktaş Dergisi ile birlikte...

Beşiktaş Dergisi’nin her sayısını bir büyüğümüze ithafen çıkarmaya devam ediyoruz... Eylül sayısı, efsane futbolcularımızdan Baba Hakkı’ya ithafen hazırlandı.

İşte Beşiktaş Dergisi’nde yer alan konularımız:

* Başkanımız Sayın Fikret Orman’ın taraftarlarımıza mesajları…

* Beşiktaşımız’ın değerlerini, geçmişle geleceğin buluşmalarını Beşiktaş Dergisi’nde buluşturmaya devam ediyoruz... Beşiktaş’a yıllarca hizmet eden, gerek sahada attığı goller, gerekse de saha dışındaki yöneticiliğiyle Beşiktaşımız’ı zaferlere taşıyan büyük kaptan; Baba Hakkı dergimizin sayfalarını süslüyor. Eylül sayımızı Hakkı Yeten’in aziz ruhuna ithaf ediyoruz ve yaşamından kesitlerle kendisini anıyoruz.

* Ağustos ayında Beşiktaş Camiası’nda neler yaşandı?

* Büyük Başkan Süleyman Seba, vefatının ikinci yıldönümünde kabri başında anıldı. Beşiktaş’ı Beşiktaş yapan değerler manzumesinin en büyük temsilcilerinden Seba’yı unutmayacağız, unutturmayacağız.

* Futbol takımımız kadrosu yeni transferlerle güçleniyor. Brezilyalı futbolcular Adriano Correia ile Anderson Talisca, artık kariyerlerini Beşiktaş formasıyla sürdürecekler. Çok özel açıklamalarıyla Beşiktaş Dergisi’ne konuk oldular.

* Amatör branşlarımız, yeni sezon hazırlıklarına başladı. Takımlarımızın hedefi, yarıştıkları her kulvarda Beşiktaş’ı en iyi şekilde temsil ederek, müzemize yeni kupalar kazandırmak.

* Ufuk Sarıca’nın baş antrenörlüğe getirilmesiyle değişimin startı verilen Beşiktaş Sompo Japan Takımımız, önemli transferlerle kadrosunu güçlendirdi. Sezon hazırlıklarına başlayan Potanın Kartalları, ligde şampiyonluğu, Avrupa’da ise final oynamayı hedefliyor.

Kariyeri şampiyonluklarla dolu olan Ufuk Sarıca, hepimizi çok sevindirecek iddialı açıklamalar yaptı ve taraftarlarımıza seslendi: “Önümüzdeki sezon maçlarımızı oynayacağımız Akatlar Arena’yı Beşiktaş’ın kalesi haline getirmeliyiz.”

* Geçtiğimiz sezonu iki kupayla tamamlayan Beşiktaş Mogaz Hentbol Takımımız, 2016-2017 sezonu hazırlıklarına başladı. 7 Eylül’de Süper Kupa’da ilk sınavını verecek olan hentbolcularımız, ligin yanı sıra EHF VELUX Şampiyonlar Ligi’nde D Grubu’nda mücadele edecek.

* Beşiktaşımız, her alanda ilkleri yaşatan kulüp olmuştur. Beşiktaş’ın efsane kadrosundan, Süleyman Seba’nın takım arkadaşı, büyük futbolcu Coşkun Taş da Beşiktaşımız’a uzun yıllar hizmet vermiş, bu şerefli formayla ilkler yaşamış ve yaşatmıştır. Dünya Kupası’nda, Avrupa’da, Türkiye’de nice başarılara ulaşmış, ülkemizi ve Kara Kartal’ı temsil etmiş seksen iki yıllık çınar; Coşkun Taş ile buluştuk ve ülke futbolunun, Beşiktaş’ın arkeolojisini ortaya serdik.

* Duayen spor yazarı, spor tarihçisi Vala Somalı’nın arşivi sadece Beşiktaş Dergisi’nde... Bizzat kızı Suzan Somalı Sönmez’in derlediği bu bölümde, ülke ve dünya sporundan iyi örnekleri sunmayı sürdürüyoruz. Dergimizin bu sayısında, unutulmaz kaptanlarımızdan Nazmi Bilge’yi vefatının üçüncü yıldönümünde saygı ve sevgiyle anıyoruz.

* Beşiktaş ile yaratıcılık arasında doğal bir ilişki vardır. “Yaratıcı Beşiktaş taraftarı” tanımlaması bir gerçekliktir ve birçok sanatçının Beşiktaş ile kendi meslekleri arasında bağ yakalaması da doğal kabul edilegelir. Tıpkı, önce futbolda ardından amatör branşlarımızda doktor olarak yıllardır Beşiktaş’a hizmet veren Ayhan Optur’un kurduğu bağ gibi... Aynı zamanda “Eksik Ölçü” grubunun üyesi olan Optur ile albümleri “Gel Dinle Beni”yi konuştuk.

* Her şampiyonluğunda futbol literatürüne geçecek kutlamalar gerçekleştirerek rakiplerine de adeta ilham kaynağı olan taraftarlarımız, 2016’ya Boğaziçi’ndeki donanmayla damgasını vurdu. Nihat Evren Derman da bunu tuvale yansıttı.

* Beşiktaşımız’ın yeni sezonda rakipleriyle mücadelesi tüm detayları, istatistiklerin ve fotoğraflarıyla Beşiktaş Dergisi’nde...

* Beşiktaşlı dizi ve sinema oyuncusu Ahmet Olgun Sünear, semtimizin bir çocuğu, Beşiktaşımız’ın da yürekli bir taraftarı... Deplasmanlara dahi giden Olgun ile dizi ve sinemasektöründeki hedeflerini, beyazperdedeki hayallerini ve elbette ki Beşiktaş’ı konuştuk.

* Beşiktaş Dergisi, spor tarihimize “çizgi roman formatında” eğlenceli yolculuklara davet ediyor sizleri... Murat Arda’nın yazdığı öyküler, yetenekli illüstratör Tufan Kızılırmak’ın çizgisiyle “Çizgiyi Geçenler” bölümünde yeniden gözler önünde canlanırken, Eylül sayımızda “Ezeli Rekabet” ve “Sergen Yalçın’ın unutulmaz analizi” çizgiye dökülüyor.

* Barcelona, Van, Ağrı, Sofya, Pekin ya da Havana’da Kartal aşkı Deniz Kartalı’nın objektiflerine ve dergimize yansıyor. Dünyanın dört bir yanından taraftarlarımız “Beşiktaşım oley” çekerken, Kartal aşkının sınır tanımazlığını da dosta düşmana ilan ediyor. Bu ay sembolü “Kartal” olan bir ülkeye ziyaret var... Acaba hangisi? Cevabını Gökhan Karakaş Beşiktaş Dergisi’nde veriyor...

* BJK Futbol Okulları Genel Kordinatörü ve Teknik Direktörü Ufuk Pak, BJK Futbol Okulları’nın kamplarını anlatıyor ve tüm ebeveynleri sportif bir kuşak yaratmak için göreve davet ediyor.

30 milyonun üzerinde içeriğe erişim sağlayan, ödüllü dijital müzik hizmet platformu Spotify, kulübümüzün yeni pazarlama iş ortağı oldu.

* Danışman astrolog Betül Alakır’dan Necip Uysal’ın astrolojik portresi...

* Beşiktaşlı şair, komedyen Vedat Özdemiroğlu bu ay “Siyah-Beyaz” şiirini yazdı.

* UNIBJK Başkanı Buğra Kaan Süer, UNIBJK’nın hedeflerini ve “Kampüslerde daha güçlü Beşiktaş” olmak için nasıl bir yol haritası izleyeceklerine dair bir yazı kaleme aldı.

* E. Burak İzmirlioğlu, bisiklet sporunun güzelliklerini Beşiktaşlı sporseverlerle paylaşmaya devam ediyor. Yol bisikletinin en önemli organizasyonu Tour de France ve ağustos ayında Brezilya’nın Rio şehrinde gerçekleşen Olimpiyat Oyunları’na dair analizler Beşiktaş Dergisi’nde...

* Analı kızlı Beşiktaşlılar hayata ve Beşiktaş’a dair aşk dolu paylaşımlarını Fatma Arslan’ın röportajları üzerinden taraftarımıza sunuyor... Eylül Sayısında Yeşim ve Ebru Kırlangıçoğlu konuk...

* Sakarya Beşiktaşlılar Derneği’nin kuruluşu, faaliyetleri ve camiamıza mesajları…

* Motosiklet Başlangıç ve İleri Sürüş Teknikleri Eğitmeni Mustafa Tekin, yaz aylarında motosiklete binenlere işin inceliklerini anlatırken “Eğitim Şart” diyor...

* İleri Sürüş ve Sportif Sürüş Eğitmeni Kaan Özşenler, “Mustafa V. Koç Anısına” düzenlenen Retro Rally Sergisi’ne dair görüşlerini aktarıyor...

* Eylül ayının kültür ve sanat etkinlik takvimi...

* Vizyona giren filmler, kitapçı raflarında görücüye çıkan kitaplar ve kalburüstü müzisyenlerin yaşamlarına dair detaylarla yeni albümlerin incelemeleri... Kült sinema figürü Voody Allen’dan Anadolu’nun Gözyaşları’na, futbol kitaplarından serüven filmlerine kültür ve eğlence dünyasının nabzı Beşiktaş Dergisi’nde atıyor...

* Teknoloji dünyasındaki yenilikleri Murat Yıldız yazdı.

Yeni oyunların tanıtınları...

Yavru Kartal Dergisi’nde bu ay

Artık fiziksel olarak “bağımsız” bir ek halinde Yavru Kartallarımız’ın beğenisine sunduğumuz minik Kartallarımız’ın biricik dergisi yine onların katılımları ile dopdolu... Yavru Kartallarımız’dan Kaan Doğan ve Aral Efe Vural’ın Beşiktaş’ın yeni transferlerinden Adriano Correia ile yaptığı röportaj, yeni transferimiz Aras Özbiliz’in karikatür posteri, Kartal Ailesi’nin başından geçenler, Mini Mini Kartallar, Bilmece-Bulmaca-Eğlence, Çizgi-Roman BJK Tarihi, Fotoğrafını Yolla Kartal Ol ve aktüel bilgiler Yavru Kartal dergimizde...

Abonelik: 0850 399 1903 - www.kartalyuvasi.com.tr

Satış: Kartal Yuvası mağazalarında, www.kartalyuvasi.com.tr adresinde ve bayilerde...