HABERLER

08.08.2016

FUTBOL

Adriano Correia Vodafone Arena’da Törenle Sözleşme İmzaladı

Başkanımız Fikret Orman ile birlikte Vodafone Arena’da basın mensuplarının karşısına geçen Adriano Correia, sözleşmeye imza attı.

Vodafone Arena’da gerçekleşen imza törenine Yönetim Kurulu Üyelerimiz; Ahmet Cihat Kumuşoğlu (Basketbol, Akatlar Spor Salonu’ndan Sorumlu, İcra Kurulu Üyesi), Hüseyin Mican (Kartal Yuvaları, İcra Kurulu Üyesi), Candaş Tolga Işık (İletişim: Basınla İlişkiler ve Beşiktaş Medyasından Sorumlu (BJK TV, BJK Dergi, Sosyal Medya..) ve Şafak Mahmutyazıcıoğlu (Hukuk, Bakırköy Tesisi’nden Sorumlu, İcra Kurulu Üyesi) ile çok sayıda basın mensubu  katıldı.
 
Başkanımız Fikret Orman, imza töreninde şu açıklamaları yaptı:
 
‘’Şampiyondan şampiyona geldiği için zorluk çekeceğini düşünmüyorum’’
 
‘’Yeni transferimiz Adriano’nun imza töreni için buradayız. Çok istediğimiz bir oyuncuydu. Önceden beri ilgilendiğimiz biriydi. Beşiktaş’a böyle bir oyuncu kazandırdığımız için mutluyum. Bizim kulübümüzün ilkelerine uygun bir oyuncu olduğu için mutluyum.
 
Beşiktaş’a böyle bir oyuncu kazandırdığımız için mutluyum. Bizim kulübümüzün ilkelerine uygun bir oyuncu olduğunu biliyorum. As Başkanımız Umut Güner bu transfer için çok uğraştı, kendisini tebrik ediyorum. Yeni transferimizin hayırlı olmasını diliyorum.
 
Barcelona, Adriano’nun transferinde vermiş olduğu emekten dolayı oyuncunun isteği doğrultusunda yardımcı olmuştur. Önemli bir kulübe hizmet verdiği için transferde etkili olmuştur.
 
Yaptığımız işler takdire ve tenkite bağlı bir iş. Adriano ile alakalı olarak o da şampiyon bir takımda geldi. Şampiyondan şampiyona geldiği için zorluk çekeceğini düşünmüyorum.
 
Biz göreve geldiğimizden bu yana üzerine basa basa söylüyorum. Beşiktaş’ın Türkiye’nin en büyük kulübü olduğu ve dünya kulübü olmasıdır. Statlar bir araçtır. Burada bir Avrupa kupası kaldırmak istiyoruz. Benden önceki başkanlar döneminde de önemli oyuncular geldi. Bizim açımızdan kulübümüzün bütçesi içerisinde ülkemize ve takıma adapte olacak isimler sahada başarıyı gösterecek. Bizim Adriano’dan da beklentimiz kariyerini ve tecrübesini göstermesidir.’’
 
Adriano Correia, basın toplantısında şunları söyledi:
 
‘’Beşiktaş’ın bir parçası olmak istiyorum’’
 
‘’Başkanıma çok teşekkür ediyorum, pazarlıkta çok emeği geçti. Hocama, takım arkadaşlarıma teşekkür ederim beni çok iyi karşıladılar. 5 sene Sevilla’da 6 sene Barcelona’da oynadım. Doğru anda doğru yerde olduğumun farkındayım. Tecrübelerimi takıma aktarmak istiyorum. Takım oyuncusuyum. Takım adına bir şeyler yapmak istiyorum. Dün taraftarımız önünde ilk maçımı oynadım. Beşiktaş’ın bir parçası olmak istiyorum.
 
Kulüp hakkında bir kuşkum yoktu. Projeleri biliyordum. Önemli işler yapılıyor. Geçen sezon şampiyon oldular. Takım zamanla üzerine koyacaktır. Eşimle beraber şehre geldik ve söylenenlerin aksine çok farklı bir ortamla karşılaştık. Şehirden çok etkilendik.
 
Her gün kendimi daha iyi hissediyorum. Adaptasyon sorunu yok. Kendimi daha iyi hissediyorum. Sahada dil problemi oluyor ama o da tercümanlarla ortadan kalkıyor. Sevilla’da Barcelona’da oynadık. Kazanmaya alışkın takımlardan geldim. Beşiktaş’ta öyle bir takım. Ben de bu takımın bir parçası olmak istiyorum. Adaptasyonumu üst seviyeye çekip burada mutlu bir hayat yaşamak istiyorum.
 
Sevilla ile daha önce Türkiye’de UEFA maçı oynadım. Türkiye’de arkadaşlarım var, idol olan arkadaşlarım var. Ülke hakkında iyi referanslar verdiler. Kendimde gördüm. Adapte olmamak için bir bahane yok. Türkiye güvenlikli bir ülke. Turistler güvenlik sıkıntısı olmadan geziyorlar. Avrupa’ya adapte oldum. Buraya da en kolay şekilde adapte olacağım.
 
İnsan bir kere şampiyon olmanın tadını alınca her sezon şampiyon olmak istiyor. Benim de midemde hala kelebekler uçuşuyor. Kupalar kazanmaya devam etmek istiyorum. Çocukluğumdan beri böyleyim. Puan kazanmaya devam edeceğiz."
 
Konuşmaların ardından Başkanımız Fikret Orman ve Adriano Correia, sözleşmeye imza attılar. İmza töreni sonrasında Başkanımız Fikret Orman, Yönetim Kurulu Üyelerimiz; Ahmet Cihat Kumuşoğlu, Hüseyin Mican, Candaş Tolga Işık ve Şafak Mahmutyazıcıoğlu  Adriano Correia ile birlikte toplu fotoğraf çektirdiler.
Fotoğraf: Ufuk Tuncaelli