HABERLER

İlklerin dergisi Beşiktaş Dergisi Piyasada

Kulübümüz gibi her zaman ilklerin yayını olan Beşiktaş Dergisi, her ay olduğu gibi yenilenen yüzüyle yine piyasada... Ağustos sayısını Onursal Başkanımız Süleyman Seba’ya ithafen çıkartan Beşiktaş Dergisi, birbirinden değerli hediyeler veriyor. İki dergi bir arada... Bir kitap, bir fikstür, üç poster ve yirmi çıkartma hediye... Yanlış okumadınız, Beşiktaş Dergisi Quaresma’nın kitabını yazdı ve sizlere hediye ediyor. Kaçırmayın!

Yüce bir Kartal’ın ve Kartal Yürekli efsane başkanımız Süleyman Seba, Şenol Güneş ve futbolcularımızın süslediği Beşiktaş Dergisi’nin Ağustos sayısı taraftarımızın beğenisine sunuldu. “Kartalım göklere aç kanat” sloganıyla çıkan Beşiktaş Dergisi, aynı zamanda dört posteri okuyucularına hediye ediyor. Süleyman Seba’nın yer aldığı muazzam posterin yanı sıra, Şampiyon Beşiktaş Mogaz Hentbol Takımımız ve dünyanın en büyük futbol yıldızlarından Beşiktaşlı Q7 posterleri duvarlarınızı süsleyecek. Bunların yanında ressam Nihat Evren Derman’ın çizimiyle “Boğazın Kartalları” adlı tablo da 2016-2017 Spor Toto Süper Lig Turgay Şeren Sezonu İlk Yarı Fikstürü de Beşiktaşlılar’a armağan… Bu ay, dergimiz yine bir ilke imza atıyor ve Ricardo Quaresma’nın Lizbon’un arka sokaklarında başlayan ve Dolmabahçe’nin ağaçlı yolunda devam eden aşk öyküsünü içeren şahane bir kitabını da sizlere hediye etmekten dolayı emsalsiz bir gururu yaşıyor. Tabii yeniliklerimiz bitmiyor ve minik Kartallar’a müjde! Derginiz Yavru Kartal da, geçmişte olduğu gibi yeniden ayrı bir ek olarak Beşiktaş Dergisi ile birlikte... Bundan sonra Beşiktaş Dergisi’nin her sayısı bir büyüğümüze ithafen çıkacak. Ağustos sayısı, Onursal Başkanımız Süleyman Seba’ya ithafen hazırlandı.
İşte Beşiktaş Dergisi’nde yer alan konularımız:
* Başkanımız Sayın Fikret Orman’ın taraftarlarımıza mesajları…
* Haziran-Temmuz aylarında Beşiktaş Camiası’nda neler yaşandı?
* Genel Yayın Yönetmenimiz Serpil Kurtay, Beşiktaş dergimizin içeriği, hediyeleri ve abonelik sistemi ile ilgili yeniliklerimiz hakkında editör penceresinden taraftarlarımıza bilgiler veriyor.
* Beşiktaşımız’ın değerleri vardır. Süleyman Seba, Beşiktaşlılık ruhunu oluşturan bu değerleri bizlere emanet etti. Bunların en başında, Beşiktaşlılığın A, B, C’si olan “iyi insan olma ideali” hayata ne şekilde geçirilebilir? Bize göre bu sorunun yanıtı basit: Onursal Başkanımız’ın bizlere miras bıraktığı değerlere sahip çıkmakla, bu değerleri yaygınlaştırmakla ve onun kişiliğinin yansımalarını gerçekçi bir şekilde yurttaşlarımıza, Beşiktaşlılar’a aksettirmekle mümkün olabilecektir. Çünkü Süleyman Seba, bizlere iyi bir Beşiktaşlı olmanın mirasını bırakmıştır. Bu yüzden Ağustos sayımızı Efsane Başkanımız’ın aziz ruhuna ithaf ediyoruz ve yaşamından kesitlerle kendisini anıyoruz.
* Futbol takımımızın şampiyonluğu nedeniyle hazırladığımız Beşiktaş Dergisi koleksiyon sayısı, sizlerden büyük ilgi gördü. Dergimiz daha ilk günden satış rekorları kırarken, çok kısa sürede ikinci baskıyı yapmanın mutluluğunu yaşadık. Bununla beraber sizlerin sosyal medyada yazdıkları da açıkçası tüm dergi ekibimizin göğsünü kabarttı. “Twitter canavarları” ve “Sosyal Medya Kartalları”nın Beşiktaş’a dair attıkları ilginç tweetleri derledik.
* Biricik aşkımız Beşiktaşımız’a yeşil sahalarda kavuşmak için gün sayarken ilk heyecanı formalarımızla yaşadık. “Önce biz vardık” sloganıyla taraftarların beğenisine sunulan yeni sezon formalarımıza geçmişten gelen asalet yoğun bir şekilde hissediliyor. Bizi diğerlerinden ayıran gözbebeğimiz, kutsalımız, en değerlimiz formalarımızla, bu sezon da bütün kupaları talibiz. Yeni formalarımızı sizin için inceledik.
* Geçtiğimiz günlerde kaybettiğimiz duayen spor yazarı, spor tarihçisi Vala Somalı ağabeyimizin arşivi sadece Beşiktaş Dergisi’nde... Bizzat kızı Suzan Somalı Sönmez’in derlediği bu bölümde, ülke ve dünya sporundan iyi örnekleri sunmayı sürdürüyoruz. Büyük spor insanı, tüm zamanların en iyi boksörü olarak kabul edilen Muhammed Ali’yi yakın plana alıyoruz Ağustos sayımızda... Yalnızca boksla değil, aynı zamanda savaş karşıtı duruşuyla dikkat çeken akılcı sözleri, ilginç özellikleri ve sıra dışı yaşantısıyla yirminci yüzyılın en önemli karakterlerinden olan büyük boksör, Beşiktaş Dergisi’nde...
* Beşiktaş’ın haklı gururu, kupa canavarı Beşiktaş Mogaz Hentbol Takımımız, “Salonlarda Ekol Beşiktaş Hentbol” sloganının hakkını vererek bu sezon da müzemize üç kupa getirdi. On ikinci kez Süper Lig Şampiyonluğu’nu ilan eden takımımız, faaliyetlerine başladığı günden bu yana kazandığı kupa sayısını otuz dörte yükseltti. Artık Avrupa’da da saygı duyulan bir organizasyona sahip olan Beşiktaş Mogaz’ın bundan sonraki hedefi; Şampiyonlar Ligi’nde ses getirmek... Barış Uzel, takımımızın şampiyonluk serüvenini yazdı.
* Geçen sezonu şampiyon tamamlayarak büyük bir başarıya imza atan futbol takımımızın, 8 Temmuz’da BJK Nevzat Demir Tesisleri’nde ve 20 Temmuz’da Avusturya’nın Leogang bölgesinde başlayan tüm hazırlık çalışmalarını adım adım takip ettik. Yakaladığımız görüntüleri sizler için sayfalarımıza taşıdık.

* “Boğazın Kartalları”nı tuvaline yansıtan ressam Nihat Evren Derman, öyküsünü de sizler için kaleme alındı. Uzun yıllar aradan sonra hafızalardan kazınmayacak bir sezona imza atarak sadece Türk futboluna değil, dünya futbol tarihine geçecek başarı, bu sayede bir sanat eseriyle ölümsüzleşti.

* Türkiye 15 Temmuz 2016 tarihinde en kara günlerinden birini yaşadı. Bazı ordu mensuplarının demokrasi tarihine kara bir leke olarak geçen hain darbe girişiminde, yüzlerce insanımız yaşamını yitirdi, yaralandı. Beşiktaş tribünlerinin yakından tanıdığı Halil Işılar da aramızdan ayrılan isimlerden biriydi. Doruk Koç, bu Kartal yürekli kardeşimizin Beşiktaşlılığını anlattı...
* Futbolu erkeklerin tekelinden almaya niyetli Beşiktaş’ın anneleri ve kendileri gibi yetiştirdikleri kızları Beşiktaşlı Dişi Kartallar, dergimizin sayfalarını süslemeyi sürdürüyor. Fatma Arsan’ın hazırladığı bu bölümde Ağustos sayısında Beste Erol ve kızı Defne Erol yer alıyor.

* Beşiktaşlı oyuncu Yıldıray Şahinler ile tiyatronun ve sanatın geleceğini ve Beşiktaşımız’ı konuştuk. “Sinemayı aslında tiyatrodan daha çok seviyorum” diyen Şahinler, sarışın olduğu için beyazperdede tercih edilmediğini gülerek dergimize anlatırken, babadan gelen Beşiktaşlılığına dair hissettiği yüce duyguları da samimiyetle bizlere aktardı.
 

  • Beşiktaş Dergisi, spor tarihimize “çizgi roman formatında” eğlenceli yolculuklara davet ediyor sizleri... Murat Arda’nın yazdığı öyküler, yetenekli illüstratör Tufan Kızılırmak’ın çizgisiyle “Çizgiyi Geçenler” bölümünde yeniden gözler önünde canlanırken, ilk olarak Ağustos sayımızda “Sarı Fırtına” Metin Tekin’in “başına gelen” bir hatıra yer alıyor.


.
* Barselona, Van, Ağrı, Sofya, Pekin ya da Havana’da Kartal aşkı Deniz Kartalı’nın objektiflerine ve dergimize yansıyor. Dünyanın dört bir yanından taraftarlarımız “Beşiktaşım oley” çekerken, Kartal aşkının sınır tanımazlığını da dosta düşmana ilan ediyor.

* BJK Futbol Okulları Genel Kordinatörü ve Teknik Direktörü Ufuk Pak, “BJK Futbol Okulları’nda güzel şeyler oluyor” diyor ve tüm ebeveynleri sportif bir kuşak yaratmak için göreve davet ediyor.
 
* Danışman astrolog Betül Alakır’dan Veli Kavlak’ın astrolojik portresi...

* Beşiktaşlı şair, komedyen Vedat Özdemiroğlu bu ay Oğuzhan Özyakup’un şiirini yazdı, illüstratör Tufan Kızılırmak resimledi.

* Batman UNIBJK, dergimize konuk oldu. “Kampüslerde daha güçlü Beşiktaş” diyen gençler, Beşiktaş’a dair hissettiklerini, Kara Kartal sevgilerini ve Beşiktaşlı olmanın ayrıcalıklarını içtenlikle sayfalarımıza taşıdılar.

* Bisiklet ile yapılan uzun mesafe yol yarışı Granfondo Stelvio Santini’ye katılan yazarımız E. Burak İzmirlioğlu, İtalya’nın kuzeyinde İsviçre sınırına yakın Bormio kasabasında başlayıp, Mortirolo ve Stelvio tırmanışlarını içeren Stelvio’nun zirvesinde iki bin sekiz yüz metrede son bulan “acı” ve “mutluluk” dolu bu yarışın heyecanını sizlerle paylaşıyor.
 

  • Avrupa’da belki Türkiye olarak umduğumuzu bulamadık. Ama “Avrupalı Beşiktaşlılar”, özellikle Quaresma ve Gomez’in ortaya serdikleri performanslar hepimizin göğsünü kabarttı. Portekiz kupayı kaldırdığında çoğumuz “oley” çektik. Gomez’in Beşiktaş’tan ayrılması bizi ne kadar üzdüyse de son tahlilde hayat her şeye rağmen akmaya devam ediyor. Ali Kayalar, Avrupa’da yaşanan kupa heyecanını bizlere aktarıyor.


 

  • Yeni sezonda Vodafone Arena’da yaşayacağımız nice başarılara yerinde eşlik etmek isteyen taraftarlarımız için kalan son 750 adet VIP koltuk için satışlarımız devam ediyor.


 

  • Unutulmaz kalecilerimizden ve özkaynak düzeni iderecilerimizden Mete Bozkurt ile yine eski futbolcularımızdan Ahmet Börüteçene aramızdan ayrıldı. Bizler için bizzat tanıdığımız, sevdiğimiz ve saydığımız kişilerle ilgili bu haberleri almak kadar, onların ardından birkaç satır yazı yazmak gerçekten çok zor... Biz de değerli büyüklerimiz Mete ve Ahmet abilerimizin arkasından acılı bir yas yazısı yazmak yerine, onların bazen hüzün bazen de neşeyle dergimize verdikleri röportajlardan alıntıları derledik...



* Aksaray Beşiktaşlılar Derneği’nin kuruluşu, faaliyetleri ve camiamıza mesajları…

* Motosiklet Başlangıç ve İleri Sürüş Teknikleri Eğitmeni Mustafa Tekin, yaz aylarında motosiklete binenlere işin inceliklerini anlatıyor...

* İleri Sürüş ve Sportif Sürüş Eğitmeni Kaan Özşenler, Başkanımız Fikret Orman ile arabalar ve elbette ki Beşiktaş hakkında bir sohbet gerçekleştirdi.

* Ağustos ayının kültür ve sanat etkinlik takvimi...

* Vizyona giren filmler, kitapçı raflarında görücüye çıkan kitaplar ve kalburüstü müzisyenlerin yaşamlarına dair detaylarla yeni albümlerin incelemeleri...

* Teknoloji dünyasındaki yenilikleri Murat Yıldız yazdı.
 
Yavru Kartal Dergisi’nde bu ay
Artık fiziksel olarak “bağımsız” bir ek halinde Yavru Kartallarımız’ın beğenisine sunduğumuz minik Kartallarımız’ın biricik dergisi yine onların katılımları ile dopdolu... Yavru Kartallarımız’dan Ahmet Kaan Siriş ve Mert Ünlü’nün Beşiktaş’ın çocuğu Necip Uysal ile yaptığı röportaj, yeni transferimiz Gökhan Gönül’ün karikatür posteri, Kartal Ailesi’nin başından geçenler, Mini Mini Kartallar, Bilmece-Bulmaca-Eğlence, Çizgi-Roman BJK Tarihi, Fotoğrafını Yolla Kartal Ol ve aktüel bilgiler Yavru Kartal dergimizde…
Abonelik: 0850 399 1903
Satış: Kartal Yuvası mağazalarında, www.kartalyuvasi.com.tr adresinde ve bayilerde...