HABERLER

Yıldıray Şahinler: 'Siyah, Beyaz, Şampiyon Beşiktaş!'

Tiyatro insanı olmasının yanı sıra sadece sahnelerde değil, tribünlerimizde de dört yaşından beri varlığını hissettiren ateşli bir Beşiktaş taraftarı olan Yıldıray Şahinler, Beşiktaş Dergisi’ne konuk oldu.

Beşiktaş Dergisi editörü Murat Arda'nın Yıldıray Şahinler ile yaptığı o röportajdan bazı bölümler:
 
“Ben üç yaşındayken müşerref oldum Beşiktaş tribünleri ile. O heyecanı dün gibi hatırlıyorum. Üniversite çağıma kadar da babamla birlikte gittim maçlara. Ancak kendi futbolcularımıza, yöneticilerimize kötü sözler söylenmeye başlandığında babam bir daha maçlara gelmedi.”
“Son iki yıldır formamın arkasında ‘Süleyman Seba’ yazıyor. Ondan önceki iki yılda da ‘Hakkı Yeten’ yazıyordu. Beşiktaşlılık geleneğini tiyatrodaki Darülbedayilik kültürü ile benzeştiriyorum. O yüzden Seba, Baba Hakkı gibi değerleri önemsiyorum. Kamuran hocam eğer tiyatroya geç kalırsam tıpkı Baba Hakkı’nın antremana geç gelen oyuncuyu fırçalaması gibi bizi uyarırdı.”
“Yaptığın işe özenmek, ne yapıyorsan severek yapmak çok önemli... İster simitçi ol, ister otomobil tamircisi bu fark etmiyor. İster tiyatro sahnesi, ister yeşil sahalarda bazı şeyler hep aynı duyguları hissettiriyor. Tiyatro algım ile futbol anlayışım bu manada birbirine benziyor. İşine saygı, rakibe saygı...”
“Fulya’da babamla Beşiktaş’ın antremanlarını izlemek, sokaklarda taştan kaleler yaparak futbol oynamak. Araba geçince kızıyorduk taşı yerinden oynatıyoruz diye. Biz aktif bir taraftar haline gelmiştik, hem futbolu sokakta oynayan hem de maça gidip izleyen. Şimdi insanlar tıpkı tiyatroda olduğu gibi maça giderken sosyalleşmekten bile imtina ediyorlar.”
“Sırf sarışın olduğum için sinemada Türk rollerini oynayamazmışım gibi bir algı var bazı yapımcılarda malesef. Halbuki ben sinemayı tiyatrodan bile daha fazla severim. Ama sinema yapımcıları biraz önyargılılar. Ucuz filmlerde oynamayı da zaten ben istemiyorum.”
Daha fazlası Beşiktaş Dergisi Ağustos sayısında...
Abonelik: 0850 399 1903
Satış: Kartal Yuvası mağazalarında, www.kartalyuvasi.com.tr adresinde ve bayilerde...