HABERLER

30.05.2016

BASKETBOL

Sompo Japan Sigorta Zeka Oyunları Turnuvası'nın Katılımcısı Çocuklara Oyuncularımızdan Sürpriz

Erkek Basketbol Takımımızın ana sponsoru ve Dünyanın en büyük sigorta şirketlerinden olan Sompo Japan Sigorta, çocuklara matematiği sevdirmek, sistemli akıl yürütme ve çok yönlü düşünme becerilerini artırmak amacıyla her yıl düzenlediği Sompo Japan Zeka Oyunları Turnuvası’nın bu yıl 3.’süne imza attı.

Geçtiğimiz yıllardan farklı olarak, Beşiktaş Sompo Japan Takımımızın oyuncuları Cenk Akyol ve Bekir Karlı, turnuvaya heyecan kattı. Oyuncularımızın da katılımıyla oluşturulan ekipler arasında yapılan yarışmalarda kazanan ekiplere, imzalı Beşiktaş basketbol topu hediye edildi.

İlköğretim düzeyi öğrencilerinin, öğretmen ve velilerin oldukça ilgisini çeken 3. Var Mısın Akıllım Sompo Japan Zeka Oyunları Turnuvası, 28 Mayıs’ta Kavacık Limak Eurasia Otel’de gerçekleşti.

Her yıl ilginin daha da artığı turnuvaya İstanbul genelinden 100 okul ve 300’e yakın öğrenci katıldı. Gün boyu çeşitli aktivitelerle, çocuklar hem eğlendi hem de problem çözdü. Final sonunda dereceye giren okul öğrencilerine Sompo Japan Sigorta tarafından, akıllı saatten katlanır bisiklete profesyonel kulaklıktan hediye çeklerine kadar çok sayıda ürün hediye edildi.  

Turnuvayla ilgili olarak görüşlerini dile getiren Sompo Japan Sigorta İcra Kurulu Başkanı Sn.Recai Dalaş; “ Biz sektörde yenilikleri getiren firma olarak analitik düşünen ve yenilikçi kurum kültürümüzle, yeni nesillere de bu kabiliyeti daha genç yaşlarda kazandırmayı amaçladık. Bugünün çocukları yarının mimarı düşüncesiyle onlara yatırım yapmak, eğitim ve gelişimlerine katkı sağlamak bizim başlıca kurum hedeflerimizden biri olarak ileriki yıllarda da devam edecektir” diye konuştu.

Sompo Japan Sigorta Var Mısın Akıllım Zeka Oyunları Yarışmaları ile öğrencilerin eğlenceli vakit geçirirken analitik düşünme teknikleriyle tanışmaları ve bu becerilerini geliştirmelerini sağlamayı amaçlayan Sompo Japan Sigorta, turnuvada her yıl daha fazla öğrenciye ulaşmayı ve rakamları sevdirmeyi amaçlıyor.

Turnuva ile ilgili her türlü bilgiye varmisinakillim.com adresinden ulaşılabilir.

Sompo Japan Sigorta Hakkında

Dünyanın 2. büyük sigorta pazarı olan Japonya'nın lider şirketlerinden Sompo Japan Nipponkoa'nın gücünü ve desteğini de arkasına alarak yoluna emin adımlarla devam eden Sompo Japan Sigorta, 6 Mayıs 2002 tarihinde sigorta sektöründe standartları yükseltmek hedefiyle yola çıktı. Her zaman ve her  yerde en iyi hizmeti sunma vizyonuyla hizmet veren Sompo Japan Sigorta, 3 bini aşkın satış noktası ve 2 milyona yakın sigortalısıyla sektörün ilk 5 firmasından biri.