HABERLER

Beşiktaşımızın Şampiyonlukları

1903 yılında kurulan Beşiktaşımız, bugüne kadar nice zaferler ve şampiyonluk kazanarak dünyanın sayılı ekipleri arasında kendine haklı bir yer edindi ve adını tarihe şanla şerefle yazdırdı.

2015-16 sezonuna kadar güncel adıyla Spor Toto Süper Lig’de 13 şampiyonluğu bulunan Beşiktaşımız, bu sezon şanlı tarihine altın harflerle yeni bir destan daha yazdı ve Şeref’iyle oynayıp Hakkı’yla kazanarak 14. şampiyonluğunu elde etti.

İşte şanlı tarihimizde elde ettiğimiz destansı şampiyonlukların öyküleri:

1956-57 Sezonunda İlk Şampiyonluk

Türkiye Futbol Federasyonu tarafından Şampiyon Kulüpler Kupası’na katılacak takımı belirlemek amacıyla 1956-57 sezonunda ‘Federasyon Kupası’ adı altında bir organizasyon düzenledi. Beşiktaş, 10 maçta 17 puan toplayarak şampiyon oldu ve Türkiye’yi Şampiyon Kulüpler Kupası’nda temsil etti.

1957-58 sezonunda bölge elemelerinden sonra iki grup halinde yapılan maçlarda Beşiktaş, Kırmızı Grubu lider bitirdi. Finalde, Beyaz Grup lideri Galatasaray’ı iki maçta da 1-0 yenerek şampiyon oldu.

Tahkim Kurulu, 1956-57 ve 1957-58 yıllarındaki şampiyonlukları da lig şampiyonluğuna ekledi. Serdar Bilgili başkanlığındaki Beşiktaş Yönetimi’nin ısrarlı çabası sonunda, bu iki şampiyonluk, Beşiktaşımızın şampiyonluk sayısına eklendi.

1959-60 Sezonunda Beşiktaş Yeni Kadrosuyla Şampiyon Oldu

Sezona yenilenmiş kadrosuyla başlayan Beşiktaşımız, ligin ilk yarısını 16 galibiyet, 3 beraberlikle namağlup lider tamamladı.

Başarılı performansını ligin ikinci yarısında da sürdüren siyah-beyazlılarımız, bitime iki hafta kala şampiyonluğunu ilan etti ve üçüncü şampiyonluğu kazandı.

1965-66 / 1966-67 Üst Üste İki Şampiyonluk

Beşiktaş, 1965-66 sezonuna favori olarak girdi. Üst üste 17 maçı gol yemeden tamamlama başarısı gösteren siyah-beyazlılarımız, sezonu şampiyon tamamladı.

1966-67 sezonunda kadrosunu Yusuf ve Sanlı ile yenileyen Beşiktaşımız, hücuma da Macar Kuzman’ı transfer ederk hücum gol sorununu çözdü.

Rakiplerini birer birer geçen ekibimiz, 4 Haziran 1967’de İzmir’de Göztepe’yi 2-0 yenerek şampiyonluk turunu attı. 

14 Yıl Aradan Sonra Gelen Şampiyonluk

Beşiktaşımız, 1981-82 sezonunda 14 yıl aradan sonra şampiyonluğa ulaştı. Trabzonspor ile şampiyonluk mücadelesi veren ekibimiz, ligin son haftasında küme düşme tehlikesi bulunan Eskişehirspor ile deplasmanda karşılaştı.

Siyah-beyazlılarımızın son onbeş dakikasına 2-1 önde girdiği maç, Eskişehirspor taraftarlarının sahaya attığı yabancı maddeler nedeniyle tatil edildi ve federasyonun kararıyla Beşiktaşımız, mücadeleyi hükmen 3-0 galip tamamlamış sayıldı.

14 yıl aradan sonra kazanılan şampiyonluk büyük bir coşkuyla kutlandı.

1985-86 Sezonunda Gelen 7. Şampiyonluk

Bir önceki sezonda şampiyonluğu averaj farkıyla kaçıran Beşiktaşımız, 1985-86 sezonunda averajla ile mutlu sona ulaştı.

Şampiyonluğu büyük ölçüde ortaya çıkaracak maçta Galatasaray ile karşılaşan ekibimiz, sahadan 1-1 berabere ayrıldı.

Ligin son haftasında Trabzonspor’a konuk olan Beşiktaşımız, genç Gökhan ile öne geçti. Golden sonra Trabzonspor baskılı oynadı. O anlarda sahneye kaleci Zafer çıktı ve yaptığı başarılı kurtarışlarla şampiyonluğu getiren kaleci oldu.

Gordon Milne İle Üst Üste Üç Şampiyonluk

Gordon Milne yönetimindeki Beşiktaşımız, 1989-90 sezonunun ilk yarısını lider tamamladı. Fenerbahçe ile şampiyonluk yarışı yapan siyah-beyazlılarımız, 12 Mayıs 1990’da Fenerbahçe’yi 3-1 yenerek şampiyonluğunu ilan etti.

1989-90 sezonunda Türkiye Kupası’nın da sahibi olan Beşiktaşımız, Adana Demirspor’u 10-0 yenerek bir maçta en fazla gol atan takım unvanını da elde etti.

1990-91 sezonuna şampiyonluk parolasıyla başlayan Beşiktaşımız, ligin ilk yarısını liderin beş puan gerisinde tamamladı. İkinci yarıya fırtına gibi başlayan siyah-beyazlılarımız, Galatasaray’ı 3-2 yenerek dört puan fark yaptı ve sondan bir önceki hafta Fenerbahçe’yi 2-0 yenerek şampiyonluğunu ilan etti.

Beşiktaşımız, 1991-92 sezonunda üst üste üçüncü şampiyonluğunu kazandı. Fenerbahçe ile zirve mücadelesi veren ekibimiz, ligi 76 puanla şampiyon tamamladı.

30 maçta 23 galibiyet, 7 beraberlik elde eden Beşiktaşımız, namağlup şampiyon olarak çok büyük bir başarıya imza attı.

11. Şampiyonluk 1994-95 Sezonunda Geldi

Daum yönetiminde şampiyonluk hedefiyle sezona başlayan Beşiktaşımız, üst üste başarılı sonuçlar alarak ligde zirveye yerleşti. 34 maçta 24 galibiyet elde eden siyah-beyazlılarımız, 79 puanla 11. şampiyonluğunu kazandı.

100. Yılda Gelen Şampiyonluk

Türkiye’de 100. yılını kutlyan ilk kulüp olan Beşiktaşımız, 2002-2003 sezonuna şampiyonluk parolasıyla başladı.

Süper Lig mratonu boyunca tek mağlubiyet alan, dört derbi maçını da kazanan, Avrupa’nın en az gol yiyen ikinci takımı olan Siyah-Beyazlı ekibimiz, 16. haftadan itibaren zirveden inmedi.

En yakın rakibine sekiz puan fark atan takımımız, ligin bitimine bir hafta kala ezeli rakibimiz Galatasaray ile oynadığı maçta şampiyonluğunu ilan etti. 

2008-2009 Çifte Kupalı Şampiyonluk

13. şampiyonluğun kazanıldığı 2008-09 sezonunun ilk yarısında istediği sonuçları alamayan takımımız, devreyi 6. sırada tamamladı.

İkinci yarıda başarılı bir performans sergileyen siyah-beyazlılarımız, aldığı galibiyetlerle zirveye yerleşti ve en yakın rakibinin beş puan önünde sezonu şampiyon tamamladı.

O sezon Türkiye Kupası’nda da Fenerbahçe’yi 4-2 yenerek şampiyon olan Beşiktaşımız, çifte kupalı şampiyon olarak tarihe geçti.

2015-2016 Sezonunda Statsız Kazanılan Şampiyonluk

Sezon hazırlıklarına deneyimli teknik direktörümüz Şenol Güneş yönetiminde başlayan Beşiktaşımız; Mario Gomez, Ricardo Quaresma, Luiz Rhodolfo, Andreas Beck ve Dusko Tosic ile kadrosunu güçlendirerek lige şampiyonluk parolasıyla başladı.

Vodafone Arena inşaat halinde olduğu için maçlarını Başakşehir Fatih Terim Stadı ve Atatürk Olimpiyat Stadı’nda oynayan takımımız, ligin ilk yarısını 41 puanla zirvede tamamladı.

Devre arasında kadrosuna; Denys Boyko, Marcelo Guedes ve Alexis Delgado ile takviye yapan siyah-beyazlılarımız, sezonun ikinci yarısında ezeli rakibi Fenerbahçe ile kıyasıya bir şampiyonluk yarışının içine girdi.

Ligin zirvesindeki koltuğunu rakibine hiç kaptırmayan Beşiktaşımız, ligin 32. haftasında bir diğer ezeli rakibi Galatasaray’ı deplasmanda 1-0 yenerek şampiyonluk yolunda rakibiyle arasındaki puan farkını 6’ya yükseltti.

Vodafone Arena’da oynanan 33. hafta mücadelesinde Osmanlıspor ile karşılaşan Beşiktaşımız, maçı 3-1 kazandı ve Spor Toto Süper Lig’de 14. şampiyonluğunu ilan etti.