HABERLER

14.02.2016

BASKETBOL

Beşiktaş Sompo Japan:83 Türk Telekom:80

Beşiktaş Sompo Japan, Spor Toto Basketbol Ligi’nin 18. haftasında Türk Telekom ile karşılaştı. Potanın Kartalları maçı 83-80 kazandı.

Siyah-beyazlılarımız BJK Akatlar Arena’da oynanan karşılaşmaya; Nate Wolters, Engin Atsür, Tremmell Darden, Lamont Hamilton, Maciej Lampe ilk 5’iyle başladı.
 
Karşılaşmadaki ilk sayılarımız pota altından Maciej Lampe ile geldi. 2 ekipte maçın başında boyalı alan civarından etkili olmayı denedi. Rakibimiz maçın başında uzunu Ermal Kuqo ile oyunu yönlendirdi ve üretti. Çeyreğin ortalarına gelinirken oyunda denge vardı. 2 ekipte alan savunması yaparak çemberi korumaya çalıştı. Ekibimiz ilk çeyreğin son bölümünde Nate Wolters önderliğinde geçiş oyunlarıyla skor buldu.  İlk çeyreği 24-16 önde tamamladık.
 
2. çeyreğe gardımız Randy Culpepper’ın turnikesiyle başladık. 2 ekipte çeyreğin başında hücumda üretmekte zorlandı. Ekibimiz çeyreğin başında potadan uzaklaştı ve hücum yüzdesi düştü. Çeyreğin ortalarına gelinirken Türk Telekom gardı Manny Harris’i devreye soktu ve oyunu itti. Rakibimiz oyunun bu bölümünde yakaladığı seriyle oyunu dengeledi. Çeyreğin son bölümünde siyah-beyazlılarımız Cenk Akyol’un arka arkaya bulduğu isabetlerle ritim buldu. Potanın Kartalları soyunma odasına 37-36 önde gitti.
 
3. çeyreğe tempolu giren taraf Türk Telekom oldu ve çeyreğin başında 7-0’lık bir seri yakaladı. Bu çeyrekteki ilk sayılarımız Maciej Lampe’nin 3 sayılık isabetiyle geldi. Türk Telekom oyunun bu bölümünde Marcus Haislip ve Michael Jenkins ikilisi üzerinden arka arkaya 3 sayılık isabetler bularak aradaki sayı farkını açtı. Siyah-beyazlılarımız 3. çeyrekte düzenden çıkarak oyundan düştü. Momentumu ele geçiren Türk Telekom 3. çeyreği domine etti ve bu çeyrekte 30 sayı üretti. Rakibimiz final periyoduna 66-50 üstünlükle girdi.
 
Son çeyreğe gardımız Randy Culpepper’ın isabetleriyle başladık. Ekibimiz final periyodunun başında 7-0’lık bir seri yakaladı ve farkı tek hanelere indirdi. Türk Telekom son çeyreğe ritimsiz girdi ve hücumda üretmekte zorlandı. Çeyreğin ortalarına gelinirken ekibimiz momentumu ele geçirerek oyunu dengeledi. Yıldız oyuncumuz Maciej Lampe maçın son bölümünde devreye girdi. Lampe’nin arka arkaya bulduğu 3 sayılık isabetler ivmeyi lehimize çevirdi. Rakibimizin gardı Ben Woodside Türk Telekom’u maçın sonunda oyunda tuttu. Ekibimiz kırılma anlarını çok iyi oynadı ve maçı 83-80 kazanmayı başardı.
 
Potanın Kartalları’nda; Maciej Lampe 15 sayı, 3 ribaund, 2 asistle, Randy Culpepper 14 sayı, 1 ribaund, 1 asistle, Chinemelu Elonu 7 sayı, 13 ribaundla, Nate Wolters ise 14 sayı, 4 ribaund, 4 asistle maçı kazandıran isimler oldular. 
Fotoğraf: Hasan Hüseyin Avcı