HABERLER

13.02.2016

BASKETBOL

Abdullah Gül Üniversitesi:65 Beşiktaş:71

Kadın Basketbol Takımımız, Bilyoner.com Kadınlar Basketbol Süper Ligi’nin 19. haftasında Abdullah Gül Üniversitesi ile karşılaştı. Ekibimiz maçı 71-65 kazandı.

Siyah-beyazlılarımız Kadir Has Spor Salonu’nda oynanan karşılaşmaya; Sandra Viana, Cappie Pondexter, Şaziye İvegin Üner, Jelena Milovanovic, Luca Ivankovic ilk 5’iyle başladı.
 
Karşılaşmadaki ilk sayılarımız Jelena Milovanovic’in 3 sayılık isabetiyle geldi. Maça tempolu giren taraf siyah-beyazlılarımız oldu ve maçın başında bir seri yakalayarak öne fırladık. Rakibimiz maça hücumda tutuk girdi. Çeyreğin ortalarına gelinirken ekibimizin oyundaki tempo üstünlüğü devam etti. İlk çeyreği 19-13 önde tamamladık.
 
2. çeyrekteki ilk sayılarımz Şaziye İvegin Üner’in asisti sonrasında Luca Ivankovic’ten geldi. Çeyreğin başında uzunumuz Luca Ivankovic ile boyalı alan civarında etkili olduk ve oyunu önde götürmeye devam ettik. Çeyreğin ortalarına gelinirken ekibimizin hücum ritmi ve dinamizmi devam etti. Rakibimiz gardı Chelsea Gray ve forveti Mirma Mazic’in üretimiyle oyuna girmeye çalıştı. Siyah-beyazlılarımız soyunma odasına 38-30 üstünlükle gitti.  İlk yarı itibariyle gardımız Cappie Pondexter 12 sayı, 4 ribaundla, uzunumuz Luca Ivankovic ise 10 sayı, 7 ribaundla oynadı.
 
Ekibimiz 2. yarıya da yüksek bir hücum temposuyla başladı. 3. çeyrekteki ilk sayılarımzı Jelena Milovanovic ile geldi. Çeyreğin başında forvetimiz Jelena Milovanovic’in isabetleriyle aradaki sayı farkını koruduk. Çeyreğin ortalarına gelinirken rakibimiz Chelsea Gray’in sayılarıyla takibini sürdürdü ve oyunda kaldı. AGÜ çeyreğin son bölümünde ritim buldu ve oyunu dengeledi. Ekibimiz final periyoduna 51-46 önde girdi.
 
Final periyodundaki ilk sayılarımız Luca Ivankovic ile geldi. Ekibimiz son çeyreğe ritimli girdi ve çeyreğin başında yakaladığı seriyle aradaki sayı farkını tekrar açtı. Forvetimiz Jelena Milovanovic’in arka arkaya bulduğu isabetler oyundaki üstünlüğü korumamızı sağladı. Çeyreğin ortalarına gelinirken AGÜ gardı Chelsea Gray ile oyunu itti ve geri gelmeyi denedi. Oyunun son bölümünde AGÜ tempoyu artırarak oyuna ortak olmayı başardı. Maçın sonunda kıyasıya bir mücadele vardı. Gardımız Cappie Pondexter oyunun kırılma anlarında devreye girdi ve arka arkaya isabetlerle maçı getiren isim oldu. Potanın Dişi Kartalları mücadeleyi 71-65 kazandı.
 
Ekibimizde; Jelena Milovanovic 23 sayı, 7 ribaund, 2 asistle, Luca Ivankovic 12 sayı, 10 ribaundla, Cappie Pondexter 16 sayı, 5 ribaundla galibiyeti getiren isimler oldular.