HABERLER

12.02.2016

BASKETBOL

Ömer Buharalı’dan EuroCup Değerlendirmesi

Kadın Basketbol Takımımız’ın Baş Antrenörü Ömer Buharalı, siyah-beyazlılarımızın EuroCup çeyrek final eşleşmesini değerlendirdi.

“EuroCup’ta Kayseri takımı AGÜ ile eşleştik. Keşke iki Türk takımı eşleşmeseydi ve bir sonraki turda daha çok Türk takımının mücadele etme şansı olsaydı. İki takımda iyi ve kuvvetli bir kadro yapısına sahip, iki takımında EuroCup’ta final oynayabilecek bir gücü var. Bu yüzden ülke basketbolcu açısından şanssız bir eşleşme oldu. “
 
“Rakibimiz AGÜ, Euroleague’de son 8 hedefiyle kurulmuş bir takım ama Euroleague’de özellikle ikinci devre istedikleri puanları toplayamadılar ve EuroCup’a geldiler. Geniş bir kadroları var ve neredeyse her pozisyonda yabancı oyuncuları mevcut.  Ama biz bu durumlara alıştık ve son haftalarda iyi bir çıkış yakaladık. Maç tarihine kadar bu çıkışımızı sürdürmemiz lazım. Önümüzde yoğun bir tempo bizi bekliyor. Milli Takım arası sonrasında lig ve kupa maçları var. Hemen sonrasında AGÜ ile 3 gün içinde iki maç yapacağız. Burada kadro derinlikleri ön plana çıkacak. İlk maçı deplasmanda oynayacağız ve oradan avantajlı bir skor ile evimize dönüp turu geçen taraf olmak istiyoruz.” 
Haber & Fotoğraf: Hasan Hüseyin Avcı