HABERLER

07.02.2016

BASKETBOL

Beşiktaş:84 Hatay Bşb.:77

Kadın Basketbol Takımımız, Bilyoner.com Kadınlar Basketbol Ligi’nin 18. haftasında Hatay Bşb. ile karşılaştı. Ekibimiz maçı 84-77 kazandı.

Siyah-beyazlılarımız BJK Akatlar Arena’da oynanan karşılaşmaya; Sandra Viana, Cappie Pondexter, Şaziye İvegin Üner, Jelena Milovanovic, Luca Ivankovic ilk 5’iyle başladı.
 
Karşılaşmadaki ilk sayılarımız Cappie Pondexter’ın 3 sayılık isabetiyle geldi. Ekibimiz maça tempolu girdi ve çeyreğin başında ritim buldu. Yıldız gardımız Cappie Pondexter oyunu yönlendirdi ve hücumumuz aktı. Hatay Bşb. ise gardı Natalie Hurst ile hücumunu sürükleyerek oyunda kaldı. Siyah-beyazlılarımız ilk çeyreği 23-17 önde tamamladı.
 
 2. çeyreğe tempolu giren taraf Hatay Bşb. oldu. Rakibimiz çeyreğin başında 8-0’lık bir seri yakalayarak momentumu ele geçirdi. Bu çeyrekteki ilk sayılarımız Cappie Pondexter’ın turnike basketiyle geldi. Çeyreğin ortalarına gelinirken ekibimiz hücumda tekrar ritim buldu. İlk yarının son bölümünde dengede bir oyun vardı. Siyah-beyazlılarımız soyunma odasına 39-37 önde gitti.
 
3. çeyrekteki ilk sayılarımız Jelena Milovanovic’in 3 sayılık isabetiyle geldi. Ekibimiz bu çeyreğe hücumda iyi girdi ve Jelena Milovanovic’in bire birleri üzerinden skor üretti. Rakibimiz çeyreğin başında Courtney Lynne ile cevap verdi. Çeyreğin ortalarına gelinirken karşılıklı isabetler ve dengede bir oyun vardı. Siyah-beyazlılarımız Cappie Pondexter-Jelena Milovanovic ikilisi üzerinden hücumu yönlendirmeye devam etti. 3. çeyreğin son bölümünde ekibimiz bir seri yakaladı ve final periyoduna 64-57 önde girdi.  
 
Son çeyreğe Hatay Bşb. tempolu başladı ve çeyreğin başında 12-4’lük bir seri yakalayarak oyuna denge getirdi. Final periyodundaki ilk sayılarımız Cappie Pondexter’ın orta mesafe isabetiyle geldi. Çeyreğin ortalarına gelinirken başabaş bir mücadele vardı. Oyunun son bölümünde Jelena Milovanovic-Şaziye İvegin Üner ikilisiyle skor ürettik. Ekibimiz maçın sonunda kırılma anlarında hata yapmadı. Potanın Dişi Kartalları karşlıaşmadan 84-77 galip ayrıldı.
 
Siyah-beyazlılarımızda; Cappie Pondexter 32 sayı, 7 ribaund, 4 asistle, Jelena Milovanovic 22 sayı, 5 ribaundla, Şaziye İvegin Üner ise 14 sayı, 2 ribaundla galibiyeti getiren isimler oldular. 
Fotoğraf: Hasan Hüseyin Avcı