HABERLER

Beşiktaş'ın Süper Solağı: Sergen Yalçın

Sergen Yalçın, 10 Mayıs 1972'de İstanbul'da doğdu. Futbola Beşiktaşımız'ın alt yapısında başladı ve Serpil Hamdi Tüzün'ün Türk futboluna kazandırdığı isimlerden biri oldu. 1991 yılında, Gordon Milne döneminde, alt yapıdan arkadaşları Küçük Metin ve Cemre ile birlikte A Takıma yükseldi.

A Takıma çıktığı andan itibaren Türkiye'nin yıldızı oldu. Beşiktaşlılar Yusuf Tunaoğlu'nun futbolu bırakmasından sonra bulmakta zorlandıkları futbol tadını onda buldu. 6 yıl aralıksız formasını giydiği ve neredeyse her sezon siyah-beyazlıların en büyük probleminin "Sergen ile Şifo Mehmet yan yana oynar mı?" olduğu takımda 137 resmi maça çıktı. Bir orta saha oyuncusu için hiç de azımsanmayacak 43 gole imza attı.

2002-03 sezonunda Beşiktaşımız'a yeniden döndü ve 100. yıldaki şampiyonluğumuzun baş mimarlarından biri oldu. O sezon siyah-beyazlı forma altında 11 gol attı. Şüphesiz bu gollerden en önemlisi, Galatasaray filelerine gönderdiği şampiyonluğu getiren goldü. İstikrarsız geçen sezonlara ve uzun süreli sakatlıklara rağmen 100 gol barajını aşan ender orta saha oyuncularından biri oldu. Üstün futbol yeteneği ile Türk futbolunun en önemli oyuncularından biri oldu. Attığı serbest vuruşlar ve gollerle isminden çokça söz ettirdi.