HABERLER

Beşiktaş Efsaneleri: Ali Gültiken

Örnek kişiliğiyle tanınan Ali Gültiken, futbola Bakırköy Yücespor Kulübü’nde başladı. Ardından Beşiktaşımız’ın Genç Takımı’na geldi ve 1984-85 sezonunda A Takıma yükseldi. Orta saha ve forvet elemanı olup, 1 sezon da sağbek mevkiinde oynadı.

Siyah-beyazlı formayla 262 lig maçında 91 gol attı. 1987-88 sezonunda 38 maçta 30 golle en iyi grafiğini çizdi ve gol krallığında Tanju Çolak’ın arkasından ikinci sırayı aldı. Beşiktaşımız’ın yenilgisiz şampiyonluk kazandığı 1991-92 sezonunun kader maçında kötü bir sürprizle karşılaştı. 9 Mayıs 1992’de İnönü Stadı’nda oynanan maçta takımımız adına bir de gol atan Ali, çok ağır bir sakatlık geçirdi ve yeşil sahalardan uzak kaldı. Bu sakatlığın etkisinden tam olarak kurtulamayan başarılı futbolcu, bir süre daha futbol oynasa da eski formunu yakalayamadı ve 27 yaşında Beşiktaşımız’dan kopmak zorunda kaldı.

Beşiktaşımız’da 5 lig, 3 Türkiye, 4 Cumhurbaşkanlığı, 1 Başbakanlık ve 5 TSYD Kupası şampiyonlukları yaşadı. Ali Gültiken; Avrupa Kupaları’nda 2 gol kaydederken, Fenerbahçe’ye karşı 7, Galatasaray’a karşı da 9 atmayı başardı.