HABERLER

28.11.2015

BASKETBOL

Beşiktaş Sompo Japan:76 Fenerbahçe:91

Beşiktaş Sompo Japan, Spor Toto Basketbol Ligi’nin 8. haftasında Fenerbahçe ile derbi mücadelesinde karşılaştı. Fenerbahçe maçı 91-76 kazandı.

BJK Akatlar Arena’da oynanan karşılaşmaya siyah-beyazlılarımız; Nate Wolters, Engin Atsür, Tremmell Darden, Lamont Hamilton, Chinemelu Elonu ilk 5’iyle başladı.
 
Karşılaşmadaki ilk sayılarımız Lamont Hamilton’ın sol dipten bulduğu 3 sayılık isabetle geldi. Maçın başında ekibimiz Lamont Hamilton ile etkili oldu ve skor üretti. Fenerbahçe ise Kalinic’in alçak post oyunlarıyla karşılık verdi. Karşılaşmaya 2 ekipte sert girdi ve agresif oynadı. Çeyreğin başında savunmaların ön planda olduğu bir oyun vardı. İlk çeyreğin sonunda Fenerbahçe hücumda ritim buldu ve yaptığımız baskılı alan savunmasına dışardan ceza kesti. Rakibimiz çeyreğin sonunda 20-8’lik bir seri yaparak öne fırladı. Fenerbahçe ilk çeyreği 29-21 önde tamamladı.
 
Fenerbahçe 2. çeyreğe tempo arttırarak girdi ve gardı Bobby Dixon’ın arka arkaya bulduğu 3 sayılık isabetlerle aradaki farkı açtı. Ekibimiz çeyreğin başında hücumda yanlış tercihlerde bulundu ve kötü bir atış yüzdesiyle oynadı. Çeyreğin ortalarına gelinirken Engin Atsür devreye girdi ve oyunu yönlendirdi. Engin’in bulduğu isabetler aradaki farkın açılmasını engelledi. 2. çeyreğin sonunda Fenerbahçe pota altında bir üstünlük kurdu ve Jan Vesely-Pero Antic ikilisiyle boyalı alandan üretmeye devam etti. Rakibimiz soyunma odasına 54-43 üstünlükle gitti.
 
Siyah-beyazlılarımız 2. yarıya hücumda ritimli girdi. 3. çeyreğin başında Nate Wolters’ın ikili oyunları ve penetreleriyle skor ürettik. Fenerbahçe ise oyunun bu bölümünde Bogdan Bogdanovic’i devreye soktu ve onun üzerinden sayılar buldu. Ekibimiz 3. çeyrekte oyunun temposunu arttırarak erken hücum tercihlerinde bulundu. Fenerbahçe’nin 3. çeyrekte atış yüzdesi düştü ve hücumda üretmekte zorlandı. Ekibimiz çeyreğin sonunda aradaki sayı farkını 5’e kadar indirdi ancak Fenerbahçe forveti Bogdan Bogdanovic’in üzerinden üreterek önde kalmaya devam etti. Fenerbahçe final periyoduna 72-61 önde girdi.
 
Fenerbahçe 4. çeyreğin başında savunma dozajını ve sertliğini arttırdı. Final periyodundaki ilk sayılarımız Tremmell Darden’ın orta mesafe isabetiyle geldi. Ekibimiz çeyreğin başında hücumda tıkandı ve organize olamadı. Son çeyrekte ilk 5 dakika boyunca sadece 4 sayı üretebildik. Fenerbahçe son çeyrek itibariyle tempoyu ve oyunu kontrol etti. Beşiktaş Sompo Japan Takımımız, oyunun final bölümünde rakibinin sertliğine cevap veremedi. Fenerbahçe maçı 91-76 kazandı.
 
Ekibimizde; Nate Wolters 13 sayı, 5 asist, 3 ribaundla, Chinemelu Elonu 14 sayı, 8 ribaundla, Engn Atsür ise 13 sayı, 3 ribaund, 2 asistle oynadı.
 
Fotoğraf: Hasan Hüseyin Avcı