HABERLER

25.11.2015

BASKETBOL

Avtodor Saratov:93 Beşiktaş Sompo Japan:83

Beşiktaş Sompo Japan, Eurocup E Grubu 7. maçında Avtodor Saratov ile karşılaştı. Avtodor Saratov mücadeleyi 93-83 kazandı.

Kristall Arena’da oynanan karşılaşmaya siyah-beyazlılarımız; Nate Wolters, Cenk Akyol, Dj Seeley, Lamont Hamilton, Chinemelu Elonu ilk 5’iyle başladı.
 
Avtodor Saratov karşılaşmaya tempolu başladı ve orta mesafeden bulduğu isabetlerle skor üretti. Ekibimiz Avtodor Saratov’a Elonu’nun isabetleriyle karşılık verdi. Siyah-beyazlılarımız maçın başında Avtodor Saratov’un temposunu aşağı çekmek için alan savunmasına döndü. Çeyreğin ortalarına gelinirken Cenk Akyol hücumda devreye girdi ve arka arkaya 3 sayılık isabetler buldu. İlk çeyrek itibariyle Avtodor Saratov yaptığımız alan savunmasına hücum etmekte zorlandı ve bocaladı. Çeyreğin son bölümünde dengede bir oyun vardı. İlk çeyreği 21-17 önde tamamladık.
 
Avtodor Saratov 2. çeyreğe tempoyu arttırarak girdi ve hücumda erken atış tercihlerinde bulundu. Bu çeyrekteki ilk sayılarımız Nate Wolters’ın faul çizgisinden bulduğu isabetlerle geldi. Çeyreğin başında Avtodor Saratov bir seri yakaladı ve öne geçmeyi başardı. Çeyreğin ortalarına gelinirken düzenden çıktık ve basit top kayıpları yaptık. Rakibimiz hızlı hücumlarla kolay sayılar buldu. Çeyreğin son bölümünde oyun sertleşti ve 2 ekipte hücumda üretmekte zorlandı. Faul çizgisinden bulduğumuz isabetlerle oyunda dengeyi sağladık. Avtodor Saratov soyunma odasına 42-41 önde gitti.
 
Avtodor Saratov 3. çeyreğe uzunları üzerinden boyalı alan sayıları üreterek girdi. Bu çeyrekteki ilk sayılarımız Cenk Akyol’dan geldi. Rakibimiz çeyreğin ortalarına gelinirken Jeremy Chappell-Jeff Brooks ikilisiyle hücumu yönlendirdi ve 9-2’lik bir seri yakalayarak öne fırladı. Siyah-beyazlılarımızda oyunun bu bölümünde Nate Wolters devreye girdi ve ekibimizi oyunda tuttu. Çeyreğin sonunda Avtodor Saratov’un ritmini bozduk ve faul çizgisinden bulduğumuz isabetlerle oyunun içinde kaldık. Avtodor Saratov 3. çeyreği 64-60 üstün tamamladı.
 
Siyah-beyazlılarımız final periyoduna rakibin dengesini bozmak için 4 kısayla başladı. Bu çeyrekteki ilk sayılarımız hızlı hücum sonrasında Elonu’dan geldi. 4. çeyreğin başında ikili oyun sonlarında Elonu’yu iyi kullandık ve onun üzerinden skor ürettik. Rakimiz ise forveti Jeff Brooks’u devreye soktu ve onun bire birleriyle sayılar bularak oyunu önde götürmeye devam etti. Çeyreğin ortalarına gelinirken Avtodor Saratov vites yükseltti ve sertliği arttırdı. Ekibimiz oyunun son bölümünde fiziksel olarak düştü ve Avtodor Saratov’a direnç gösteremedi. Rakibimiz karşılaşmayı 93-83 kazandı.
 
Ekibimizde; Chinemelu Elonu 20 sayı, 7 ribaundla, Cenk Akyol 19 sayı, 3 ribaund, 3 asistle, Lamont Hamilton ise 11 sayı, 6 ribaundla mücadele etti.
 
Fotoğraf: Hasan Hüseyin Avcı