HABERLER

14.11.2015

BASKETBOL

Beşiktaş Sompo Japan:79 Anadolu Efes:73

Beşiktaş Sompo Japan, Spor Toto Basketbol Ligi’nin 6. haftasında Anadolu Efes ile karşılaştı. Siyah-beyazlılarımız maçı 79-73 kazandı.

Sinan Erdem Spor Salonu’nda oynanan karşılaşmaya siyah-beyazlılarımız; Nate Wolters, Engin Atsür, Tremmell Darden, Erik Murphy, Maciej Lampe ilk 5’iyle başladı.
 
Karşılaşmaya 2 ekipte oldukça tempolu girdi ve geçiş oyunlarından sayılar üretti. Ekibimiz çeyreğin başında hızlı hücumlar sonrasında Erik Murphy-Maciej Lampe uzun ikilisiyle etkili oldu. Siyah-beyazlılarımız ilk çeyrekte alan savunması yaparak Anadolu Efes’in hücum ritmini bozmaya çalıştı. Ekibimiz maçın başında çemberi iyi koruyarak Anadolu Efes’e kolay sayı şansları vermedi. Çeyreğin sonunda iyi bir dış atış yüzdesi yakaladık ve hücumumuz aktı. İlk çeyreği 27-20 önde tamamladık.
 
Anadolu Efes 2. çeyreğe kısalarak girdi ve ritmimizi bozdu. Bu çeyrekteki ilk sayılarımız Tremmell Darden’ın ters turnikesi sonrasında geldi. Rakibimiz çeyreğin başında savunmada kaptığı toplar sonrasında kolay hızlı hücum sayıları buldu ve aradaki farkı eritti. Ekibimiz 2. çeyreğin başında Anadolu Efes’in alan savunmasına hücum etmekte zorlandı ve hücumda tıkandı. Bu çeyrekte ilk 5 dakika geride kalırken sadece 6 sayı üretebildik.  Çeyreğin sonunda Engin Atsür-Cenk Akyol ikilisinden gelen 3 sayılık isabetlerle ritim bulduk ve öne fırladık. Beşiktaş Sompo Japan Takımımız soyunma odasına 49-42 üstünlükle gitti.
 
3. çeyreğe iyi giren taraf Anadolu Efes oldu ve geçiş oyunlarıyla 6-0’lık bir seri yaparak farkı eritti. Ekibimiz çeyreğin başında sabırsız ve kötü hücum tercihlerinde bulundu.  Bu çeyrekte 2 ekipte savunmada sertleşti ve kolay atışlara izin vermedi. 3. çeyrekte dış atış yüzdemiz düştü ve skor üretmekte zorlandık. Anadolu Efes çeyreğin sonunda hücumda basit top kayıpları yaptı ve hücum temposunu kaybetti. Ekibimiz çeyreğin sonunda bulduğu sayılarla final periyoduna 64-57 önde girdi.
 
Final periyodundaki ilk sayılarımız Cenk Akyol’un orta mesafe isabeti sonrasında geldi. 4. çeyreğin başında yaptığımız alan savunması Anadolu Efes’i boyalı alan dışına püskürttü ve düzenden çıkardı. Ekibimizde bu çeyrekte direksiyonda Engin Atsür vardı ve onun yönlendirdiği hücumlarla skor ürettik. Anadolu Efes bu çeyrekte ritmini kaybetti ve hücumda tökezledi. Beşiktaş Sompo Japan maçın sonuna doğru aradaki sayı farkını açtı ve rakibinin tekrar oyuna girmesine izin vermedi. Siyah-beyazlılarımız mücadeleyi 79-73 kazandı.
 
Ekibimizde; Maciej Lampe 15 sayı, 16 ribaundla, Erik Murphy 18 sayı, 6 ribaundla, Tremmell Darden 12 sayı, 7 ribaund, 2 asistle, Nate Wolters 12 sayı, 5 ribaund, 5 asistle ve Engin Atsür 11 sayı, 5 asist, 2 ribaundla galibiyeti getiren isimler oldu.
Fotoğraf: Hasan Hüseyin Avcı