HABERLER

09.11.2015

FUTBOL AKADEMİ

Futbol Özkaynak Düzeni Davranış Kodları Kitapçığı Yayımlandı

BJK Futbol Özkaynak Düzeni Eğitim Yayınları adı altında Aralık 2014'ten bu yana yayımlanmakta olan el kitaplarına farklı format ve içerikte bir yenisi daha eklendi. Futbol Özkaynak Düzenimiz yine ilklere imza atmaya devam ediyor.
 
Neden Davranış Kodları? Çünkü; Her türlü istismar formlarından arınmış spor aktivitelerinden keyif almak her çocuğun hakkıdır. Çocukların korunmasında herkesin sorumluluğu vardır. Spor kulüplerinin, kendi etkinliklerinde yer alan çocukların bakımı ve korunmasında görevleri vardır.
 
Sporcu, ebeveyn ve antrenör üçgeni sporcunun gelişiminde oldukça önemli bir yer tutar. Bu üçgen arasındaki doğru iletişim, sporcunun spor ve futbol kariyerindeki adımların daha doğru ve sağlam atılmasını sağlar. Avrupa ülkelerinde sporcu, antrenör ve ebeveyn ilişkileri ile ilgili ciddi çalışmalar yapılmış ve sporcuların gelecekleri ile alakalı olumlu geçirecekleri sürecin başlangıcı buradan geçiyor.
 
Çocuk ve genç sporcunun gelişim safhasını en sağlıklı ve verimli geçirmek adına yapılan bu kitapta kısa ve öz bir dil kullanılmıştır. Konulara ve anlatıma uygun resimler seçilirken bireylerin el kitabını okurken zihinlerinde bir algı yaratabilmek istenmiştir.
 
Toplumumuzun genel problemi olan çocukların korunması ve ikili ilişkiler konusunda genel olarak yaşanan sorunlara yönelik toplumun bakış açısını değiştirmek ve adına hazırlanan ANTRENÖRLER, AİLELER VE ÇOCUKLAR İÇİN DAVRANIŞ KODLARI adlı el kitabımız, sporcularımız ve aileleri dışında tüm Türkiye'ye dağıtıma başlanmıştır.