HABERLER

29.10.2015

KÜREK

Kürek Takımımız, Türkiye Şampiyonu Oldu

Kürek Takımımız, Türkiye Kupası Final yarışlarında Deniz Küreği Erkekler Dört Çifte kategorisinde Türkiye Şampiyonu oldu.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Gençlik ve Spor Müdürlüğü ile Türkiye Kürek Federasyonu iş birliğinde Türkiye Kupası Finali Kürek Yarışları bugün Maltepe’de sahilde düzenlendi.
 
İBB Destek Hizmetleri Daire Başkanlığı Gençlik ve Spor Müdürlüğü ile Türkiye Kürek Federasyonu Başkanlığı tarafından düzenlenen yarışlarda, 16 kürek kulübü ile 175 sporcu 1000 metrelik parkurda mücadele etti.
 
Deniz Küreği Erkekler Dört Çifte kategorisinde Onur Çakal, Yaman Koç, Ahmet Alperen Çakmak, Güvenç Uzun ve Ömer Baltacı (Dümenci) ile mücadele eden takımımız, ilk 1. ve 2. etabı lider tamamladı ve Türkiye Kupası Finalleri’nde mücadele etmeye hak kazandı. Finalde 4.04,51 ile parkuru lider tamamlayan takımımız, Türkiye Kupası’na uzanan taraf oldu.
 
Türkiye Kürek Federasyonu Başkanı İlhami İşseven tarafından takımımızın antrenörü Ersan Özcan’a Türkiye Kupası takdim edildi.
 
Kupa seramonisi sonrasında BJK Tv’ye açıklamalarda bulunan Özcan, ‘’Yarış beklediğimiz gibi geçti ve güzel bir yarış oldu. Havayı biraz daha yumuşak bekliyorduk ama sert oldu. Rüzgar bizim için biraz dezavantaj oldu. Çünkü biz gölde antrenman yapıyoruz genelde su düz oluyor. Denizde biraz sıkıntı yaşadık. İlk 250 metrede yarış yan yana devam etti. Daha sonra ekibimiz, farkı açtı ve birinci oldu. Türkiye Kupası yarışları 3 etapta düzenlendi. İlk iki etabı birinci tamamlamıştık. Final yarışlarında da birincilik bekliyorduk ve sonuçta istediğimiz gibi oldu. 2015 yılını kupayla bitirdik ve artık 2016’yı hedefliyoruz. Sporcularımızda Milli Takım’a katılmayı hedefliyor.’’ dedi.