HABERLER

13.10.2015

BASKETBOL

Kadın Basketbol Takımımız Türkiye Kupası’nda Final Grubuna Kaldı

Kadın Basketbol Takımımız, Türkiye Kupası B Grubu üçüncü maçında Botaş’a 64-51 yenilmesine rağmen averajla Final Grubuna kalmayı başardı.

Samsun Mustafa Dağıstanlı Spor Salonu'nda oynanan karşılaşmaya siyah-beyazlılarımız; Natasha Cloud, Şaziye İvegin Üner, Ayşe Cora, Nadezhda Grishaeva, Luca Ivankovic ilk 5’iyle başladı. Karşılaşmadaki ilk sayılarımız Ayşe Cora'nın turnikesi sonrasında geldi. İlk çeyrekte 3 dakika geride kalırken 4-4’lük eşitlik mevcuttu. İlk çeyreğin ilk bölümünde Natasha Cloud'un etkili bir hücum performansı sergiledi. İlk çeyrekte dengede bir oyun vardı. Botaş ilk çeyreği 17-15 önde tamamladı. Natasha Cloud ilk çeyrekte, 5 sayı, 4 ribaund, 2 asistlik bir oyun sergiledi.
 
İkinci çeyreğe iyi giren ekip Botaş oldu ve çeyreğin başında bir seri yakaladı. 2. çeyrekte ilk 3 dakika geride kalırken Botaş’ın 24-17’lik üstünlüğü vardı. Ekibimizde 2. çeyrekte devreye Luca Ivankovic girdi ve takımımızı sürükleyen isim oldu. Takımımız 2. çeyrekte  skor üretmekte bir hayli zorlandı ve bu çeyrekte sadece 10 sayı bulabildi. Botaş ilk yarı 35-25’lik üstünlükle tamamladı.
 
İkinci yarıdaki ilk sayılarımız Şaziye İvegin Üner’in turnikesi sonrasında geldi. 3. çeyreğe tempolu giren ekip Botaş oldu ve aradaki sayı farkını korumayı başardı. 3. çeyrekte 5 dakika geride kalırken rakibimizin 43-32’lik üstünlüğü vardı. 3. çeyreğin ikici bölümünde ekibimiz adına öne çıkan isim Şaziye İvegin Üner oldu. 3. çeyreğin ikinci bölümünde ekibimiz hücumda ritim buldu ve aradaki sayı farkını 4’e kadar indirdi ama çeyreğin sonunu daha iyi oynayan ekip Botaş oldu. Rakibimiz 3. çeyreği 50-39 önde tamamladı.
 
Final periyodundaki ilk sayılarımız Şaziye İvegin Üner’den geldi. 4. çeyrekte 4 dakika geride kalırken sayı farkını 6’ya kadar indirmeyi başardık ancak Botaş final periyodunun sonunda hata yapmadı. Rakibimiz maçın son bölümünde oyuna ortak olmamıza izin vermedi. Botaş karşılaşmadan 64-51 galip ayrıldı.
 
Karşılaşmada; Şaziye İvegin Üner, 13 sayı, 4 ribaund, 4 asist, Luca Ivankovic, 14 sayı, 8 ribaund, 1 asist, Ayşe Cora ise 10 sayı, 5 ribaund, 5 asistle oynadı.