HABERLER

06.10.2015

BASKETBOL

Beşiktaş: 70 Galatasaray:74

Erkek Basketbol Takımımız, hazırlık maçında Galatasaray’a 74-70 mağlup oldu.

BJK Akatlar Arena’da oynanan karşılaşmaya takımımız; Maciej Lampe, Nate Wolters, Doğan Şenli, Tremmell Darden ve Engin Atsür beşiyle başladı.
 
Siyah-beyazlılarımız, mücadelenin başında ilk 2 hücumdan boş döndü ve 4-0 geriye düştü. İlk 5 dakika savunma düzenini oturtmakta zorluk çeken takımımız, çeyreğin son dakikalarında toparlanmasını bildi. Savunmada kaptığı topları başarılı hızlı hücumlarla sonlandıran ekibimiz, skor üstünlüğünü almayı başardı ve bu çeyreği 21-19 önde tamamladı.
 
İkinci çeyrekte Kartal Özmırak ile etkili olan takımımız, Doğan Şenli ile de boyalı alanda rakibine zor anlar yaşattı. Maciej Lampe ve Engin Atsür’ün dış atışlardan bulduğu basketlerle üstünlüğünü sürdüren siyah-beyazlılarımız, soyunma odasına 36-31 önde girdi.
 
Karşılaşmanın ikinci yarısına takımımız; Nate Wolters, Enes Berkay Taşkıran, Maciej Lampe, Tremmell Darden ve Doğan Şenli beşiyle çıktı.
 
Üçüncü çeyrekte ilk sayılarını takımımız, Nate Wolters’ın elinden kazandı. Bu çeyrekte rakibinin 3 dakika boyunca sayı bulmasına engel olan siyah-beyazlılarımız, skoru da 45-32’ye getirdi. Etkili oyununu sürdüren ve farkı arttıran ekibimiz, bu çeyreği 55-36 önde tamamladı.
 
Son çeyreğe tutuk başlayan takımımız, arka arkaya potasında gördüğü basketlere karşılık vermekte zorlandı ve farkın erimesine engel olamadı. Hücumda top paylaşımında sıkıntılar yaşayan ve başarısız şut tercihleri yapan ekibimiz, son 4 dakikaya 64-60 önde girdi. Kalan sürede üstünlüğünü koruyamayan Erkek Basketbol Takımımız, karşılaşmadan 74-70 mağlubiyetle ayrıldı.
 
Mücadelede en skorer olan oyuncularımız; 12’şer sayıyla oynayan Engin Atsür ve Maciej Lampe olurken onları, 11 sayıyla Nate Wolters takip etti. 
Haber & Fotoğraf: Hasan Hüseyin Avcı